Poniżej znajdziecie 13 smacznych przepisów na domowe przetwory z cukinii, które z pewnością Wam posmakują. Będą idealną sałatką do obiadu. Sprawdzą się także jako smaczna przekąska i dodatek do kanapek. 1. Sałatka z cukinii na zimę Przepis na: kulinarneprzeboje.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Leczo z cukinii na zimę Przepis na: katarzynarzepecka.pl 3. Cukinia w zalewie musztardowej Przepis na: aledobre.pl (adsbygoogle
Damusia.plNutella ze śliwek Domowy krem czekoladowy ze śliwek i czekolady. Przepis na popularny krem znakomity do naleśników, kanapek, deserów i ciast. Domowa nutella ze śliwek zwana także jako czekośliwka. To takie powidła ze śliwek z czekoladą. Jak zrobić nutellę ze śliwek? Czekośliwka to bardzo prosty i szybki do przygotowania śliwkowo – czekoladowy krem. To takie dżem ze śliwek na bogato
Dieta moja pasjakurczaka/ szynki 200 g żółtego sera 1/2 cebuli czerwonej 2 łyżki kukurydzy kilka oliwek Wykonanie Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a na niej układamy kawałki chleba tostowego. Kanapki należy nakładać jedną na drugą, tak by na siebie nachodziły, tworząc z nich koło. Następnie nasz spód do pizzy polewamy ketchupem. Ser żółty ścieramy na tarce i wykładamy na pizzę. Należy zostawić
Przepiski.plKiszona papryka chili Przepis na fermentowane papryczki. Kiszona papryka chili to świetny dodatek do kanapek, burgerów i pieczonego mięsa, ale też baza do wielu ostrych sosów. Począwszy od popularnego tabasco po rewelacyjny przepis na sos sriracha. Cudownie aromatyczny miąższ kiszonej papryczki chili po utarciu z przyprawami przekształcisz w półpłynną pikantną pastę. Możesz ją dodawać do sosów, zup, indyjskich i tajskich
Cztery Fajerydoprawiamy do smaku solą. Smażymy około 5 minut. Ajvar delikatnie blendujemy, tak aby były wyczuwalne kawałki warzyw. Pastę przekładamy do dużego słoika, po przestudzeniu wkładamy do lodówki. Podajemy do kanapek, mięsa pieczonego, grillowanych warzyw, burgerów lub sałatek
Qchnia po prostuprzyprawę curry, to ten przepis jest właśnie dla Was. Pyszne, chrupiące, lekko pikantne ogórki w zalewie curry. Świetnie się sprawdzą jako dodatek do obiadu lub na kanapkę. Polecam również ogórki w kurkumie oraz ogórki w musztardzie Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 2 duże cebule gorczyca zalewa 1 L wody 250 ml octu
magiczna kuchnia Kasiwzględu na Tolę. A na bank pasta byłaby dużo lepsza. Pomidory? Jakoś średnio. Nie wyobrażam sobie dodawać do pasty jajecznej świeżego pomidora. Spokojnie można położyć go na gotową kanapkę, ale do pasty jakoś mi nie pasuje. Dodałam więc czerwoną cebulę, odrobinę soku z cytryny (awokado je bardzo lubi) i w sumie tyle z guacamole :D. Świeżej kolendry nie miałabym śmiałości
Kardamonovypomidory mają przyjemną konsystencję, a octowa słodko – słona zalewa wyśmienicie podkreśla ich smak. Ta lekka sałatka pomidorowa jest fantastycznym dodatkiem do dań obiadowych, a nawet smakowicie urozmaici zwykłą kanapkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka z zielonych pomidorów na zimę 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 3 słoiki Przygotowanie 30 min. Gotowanie
ProstePesto.plsól do posypania – opcjonalnie, użyłam himalajskiej Na nadzienie z fety: 175g sera feta na nadzienie, 25g odcinamy do posypania na wierzch 3 łyżki kremowego serka – takiego do kanapek ząbek czosnku łyżka dowolnych ziół – użyłam mieszanki pietruszki i szczypiorku Dodatkowo: 3-4 dojrzałe pomidory – użyłam czerwonych i żółtych grubo mielony pieprz kilka plasterków szynki serrano lub szwarcwaldzkiej
Smaczna Stronaogórka. Gotową lemoniadę wlewamy do dzbanka i wlewamy dwie szklanki wody gazowanej. Mieszamy. Rozlewamy do szklanek. Możemy podać z kostkami lodu. Ogórki są fantastycznym warzywem , możemy je dodać do kanapki , sałatki, wykonać z nich przetwory , woda z dodatkiem ogórka smakuje orzeźwiająco. Więc czemu by nie łączyć ogórka i cytryny z dodatkiem miodu i wody gazowanej. Ta lemoniada eksploduje smakiem. Jeśli
Zdrowy Styl Joannysię pysznym hummusem w kolorze nadziei. Do tego jeszcze duża garść natki pietruszki dla podbicia koloru i smaku bobu, który moim zdaniem świetnie współgra ze wszelką zieleniną. Idealny do kanapek, pyszny do chrupania z warzywami, czy jako pasta do ciepłych, porannych tostów, gdy za oknem pada od samego rana i czuć już na plecach lekki oddech jesieni. Jeżeli macie ochotę
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDżem z jabłek Jak zrobić dżem z jabłek? Jabłkowy dżem na zimę do słoików, znakomity do kanapek, naleśników, ciast i deserów. Przepis na dżem z jabłek jest bardzo prosty, można przygotować dżem bez cukru lub z cukrem. Wczesne przetwory to dżem z jabłek papierówek. Dżem z jabłek z żelfixem, to mija się z celem. Jabłka są bardzo bogate w pektynę
Dieta moja pasjaDżem cukiniowo-anansowy to idealne słodkie smarowidło do kanapek, naleśników, placków, grzanek.. Jest prosty w przygotowaniu, bez konieczności pasteryzacji. Połączenie cukinii i ananasa daje niebanalny smak. Do dżemu możesz śmiało dodać 1 posiekane drobno kwaskowate jabłko, np. szara reneta, pastę z wanilii. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na domowy dżem cukiniowo-anansowy, którego nie kupisz w żadnym sklepie. SKŁADNIKI
Zasmakuj Kuchni