Pasta na kanapkę z kurczaka, pomidorów świeżych oraz suszonych - to dobry pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Składniki: 250 g ugotowanego fileta z kurczaka (ale może być np. udko), 1 pomidor polny, 3-4 pomidory suszone z zalewy w oleju, łyżka oleju z pomidorów, 4 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka musztardy dijon, duża szczypta słodkiej papryki w proszku, sól, pieprz
Lena GotujeDziś przepis na pesto z grzybów leśnych, z dodatkiem cebulki, natki pietruszki i pestek słonecznika. Doskonałe jako pasta do kanapek, jako baza sosu do makaronu ( po dodaniu śmietany), świetne zapieczone na grzankach z mozzarellą. Jeżeli nie macie grzybów leśnych to można zrobić z pieczarek albo z kurek. Można przechowywać w słoiczku w lodówce do kilku
Smaczny zeszytnieważne czy marynowana, kiszon a. Ważne, żeby była chrupiąca i ostra. Taką papryczkę później wykorzystuję do wielu dań, ale najczęściej ląduje na kanapce. Polecam Składniki: papryka chili (ilość dowolna) na każdy słoik 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 3 ziarenka ziele angielskiego 4 ziarenka pieprzu 1/2 łyżeczki gorczycy 1/2 łyżeczki kolendry
magiczna kuchnia Kasidomowe pesto z bazylii. Ja uwielbiam najbardziej w połączeniu z makaronem, a Wy? Chociaż powiem, że świetnie się sprawdza również jako dodatek do sałatek, mięs czy kanapek. Polecam :) Składniki: 2 pęczki bazylii 80 g orzechów nerkowca lub piniowych 80 g sera parmezan 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Wykonanie
magiczna kuchnia Kasielementem pulpetów jest długo dojrzewający sera nadający im większą głębię smaku niż tradycyjny polski odpowiednik. Klopsy można podawać jako spaghetti z klopsikami jak również można je śmiał wykorzystywać w kanapkach, dobry przykład można znaleźć w tym angielskim przepisie Spaghetti z klopsikami zjem to Klopsy z mięsa i sera w sosie pomidorowym to klasyczne danie kuchni Włoskiej. Ważnym elementem pulpetów jest
zjem to blog kulinarnyajvar – bałkańską pastę z pieczonego bakłażana i papryki i teraz mam super dodatek / przyprawę do wielu dań. Pojawia się i w zupach i sałatkach i mięsach i na kanapkach – aż się nasycę smakiem Surówka coleslaw pochodzi z kuchni amerykańskiej i jej bazą jest drobno poszatkowana kapusta biała. Często dodaje się do niej marchewkę, selera naciowego, jabłko ale inne
Dorota Smakujewiększości krajów na świecie. Do czego stosować sos z kiszonych papryczek Sos sriracha jest świetnym dodatkiem do zup, potraw z makaronu, dań głównych, marynat do mięsa, sosów, burgerów i kanapek. Rewelacyjnie podkreśla smak curry i wielu dań kuchni azjatyckiej, którym nadaje pikantny akcent. W Tajlandii sos sriracha jest często używany do owoców morza. W kuchni wietnamskiej sriracha pojawia się jako
Cztery Fajerylekka i prosta zupa oczywiście na niedzielnym rosole, ale z dodatkiem wędzonego twarogu zyskała całkiem inny smak i charakter. Polecam, eksperymentujcie z wędzonym twarogiem, on jest nie tylko do kanapek. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikśluz. Te oleiste ziarna są zaliczane do tzw. superfoods, czyli do zdrowej żywności, która ma cenne właściwości prozdrowotne i lecznicze. Siemię lniane świetnie sprawdza się jako posypka do kanapek, dodatek do sałatek, oraz innych potraw np. do koktajli.. Laryngolodzy polecają go w chorobach gardła. Szukasz przepisów na koktajle? Kliknij w ten link Zdrowe koktajle. 36 przepisów na zdrowe koktajle
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTalerz, Patera obrotowa – przydaje się bardzo podczas tynkowania (obkładania tortu masą). Z początku miałam drewnianą patere obrotową chyba zakupioną w Ikea. Używałam jej do wszystkiego, do pizzy, do kanapek, przekąsek i do dekoracji tortów (tort podczas dekoracji stoi na podkładzie, więc nie styka się bezpośrednio z paterą. Potem coś mnie tknęło i zakupiłam tanią, plastikową patere. Była fatalna, gibała
Blog z Apetytempizzę, a jak u nas pizza to i rukola. W sklepach klasycznie pakowana jest tak, że nie jesteśmy w stanie jej nigdy zjeść za jednym razem. Ładowałam ją do kanapek i w sumie niewiele to dało, nadal zostało jej sporo. Postanowiłam zmiksować ją z kaparami. Kawałek starego parmezanu też znalazł się w lodówce. Kapary też ostatnio do czegoś wykorzystałam, miałam
KardamonovyNigela Slatera z książki "Zielona uczta. Wiosna, lato" . Sałatkę robi się błyskawicznie, sałatka znika błyskawicznie, sałatka jest przepyszna, warto ją zajadać samą lub jako dodatek do mięs, kanapek. Polecam gorąco, Nigel wie co pisze i wie co robi. Trochę dodałam od siebie, Nigel wybaczy. Sałatka z papają, marchwią i rzodkiewką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewiele praktycznych zastosowań w kuchni. To zdrowa alternatywa dla popularnej Nutell. Lubimy całą rodziną wyjadać czekodżem bezpośrednio ze słoika, jak się nam zachce czegoś słodkiego. Najczęściej smarujemy na kanapkę jak dżem. Uwaga. Powidła są tak smaczne, że trudno się im oprzeć i można nie wiadomo kiedy zjeść całą zawartość słoiczka. Kolejną banalną metodą jest posmarowanie: pancakes , naleśników lub racuchów . Świetnie
Ania gotujePoniżej znajdziecie 13 smacznych przepisów na domowe przetwory z cukinii, które z pewnością Wam posmakują. Będą idealną sałatką do obiadu. Sprawdzą się także jako smaczna przekąska i dodatek do kanapek. 1. Sałatka z cukinii na zimę Przepis na: kulinarneprzeboje.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Leczo z cukinii na zimę Przepis na: katarzynarzepecka.pl 3. Cukinia w zalewie musztardowej Przepis na: aledobre.pl (adsbygoogle
Damusia.pl