obecność często uwzględniają przepisy na dania kuchni Bliskiego Wschodu. Pasta ta swą konsystencją przypomina masło, nic więc dziwnego, że wiele osób korzysta z niej jak z ciekawego dodatku do kanapek. Do czego wykorzystać Tahini Tahini może być też podstawą hummusu i innych past, może się też sprawdzić jako dodatek do sosów oraz tych potraw, w których główną rolę odgrywają warzywa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!marynowane śledzie robię od wielu lat i przeważnie układam je na bagietce , tartinkach z ciemnego chleba lub na pumperniklu, tak jak tatara ze śledzia z żurawiną , śledzie na kanapkach znikają w pierwszej kolejności. Dlaczego? Po pierwsze sam śledź w occie jest pyszny. Po drugie konfitura z czerwonej cebuli idealnie łączy w sobie smak kwaśny i słodki. To jest super opcja
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjest przygotowywana jest niskokaloryczna. Surówka z kapusty pekińskiej pasuje do wielu polskich obiadów. Można ją nawet dodać do wrapa mięsnego lub wegetariańskiego oraz do burrito czy burgera i na kanapki. Idealna również do dań z grilla czy jako lekka przekąska. Atutem jest to, że kapusta pekińska jest dostępna przez cały rok i lubiana przez wszystkich. Taką surówkę możemy przyrządzić
ProstePesto.plpapryki oraz świeżej cebuli sprawi, że sałatka z rybą jest idealną opcją nie tylko na święta ale także na różne okazje. Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia
Zdrowy Styl JoannyPosiadają różnorodne zastosowania i są bardzo proste w użyciu.Placek można jeść bezpośrednio po wyjęciu z opakowania, lekko podgrzać, podsmażyć lub zapiec na chrupko,aby uzyskać smaczną kanapkę. Farszem może być dosłownie wszystko co lubimy i na co mamy akurat ochotę: mięso, warzywa sosy. Pulpa z mango Alphonso Pulpa z mango to pełnowartościowy miąższ, czyli doskonale zmiksowane całe owoce mango
Podróż w kulinariaSchab a’la polędwica łososiowa to pyszna domowa wędlina, pełna przypraw, idealna do kanapek, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Taki schab to rewelacyjna propozycja dla zabieganych, gdyż jego przygotowanie nie wymaga wiele uwagi, świetnie smakuje na zimno, pokrojony w cienkie plasterki. Zachęcam do wypróbowania przepisu. składniki na 1,5 kg schabu 1,5 kg schabu
Smakowite Daniapotem trzeba dokupywać rolkę z woreczkami, to mimo wszystko uważam, że zgrzewarka przyda się w każdej kuchni. To też doskonała opcja zapakowania żywności w czasie podróży, a nawet kanapek do pracy. Teraz przed świętami, kiedy to przygotowań w kuchni jest całe mnóstwo, taka zgrzewarka z pewnością przyda się nie jednej pani domu. Nie trzeba już wszystko pozostawiać na ostatnią chwilę
Zrób to smacznie