Dziś mam dla Was kolejny, fantastyczny przepis z wykorzystaniem mąki kokosowej, w której ostatnio totalnie się zakochałam! CIEKAWOSTKA! Ma bajecznie kokosowy, słodki smak i aromat. Nie zawiera cholesterolu i ma mniej kalorii niż wiórki kokosowe. Jest źródłem błonnika i białka, wapnia, cynku, magnezu oraz antyoksydantów. Reguluje poziom cukru we krwi, a także nie zawiera glutenu, dzięki czemu wypieki świetnie nadają
Ostra na Słodkoczekamy aż coś wyrośnie. Wałek idzie w ręce, smażymy raz, dwa, trzy i jemy. Z mojej produkcji zostały raptem 2 sztuki :) Nie przeliczam nawet na kalorie, jakie dziś pochłonęłam. Korzystałam z przepisu od Kwestii Smaku, gdzie oponki
Pink Envelopecoś wyrośnie. Wałek idzie w ręce, smażymy raz, dwa, trzy i jemy. Z mojej produkcji zostały raptem 2 sztuki :) Nie przeliczam nawet na kalorie, jakie dziś pochłonęłam. Korzystałam z przepisu od Kwestii Smaku , gdzie oponki aż mnie wołały - zrób, zrób :) Składniki (na ok.12 szt) 250 g mąki pszennej 2 jajka 1.5 łyżeczki sody 1/3 szklanki cukru
pink envelopepszenne – bogate w składniki odżywcze, tworzone z pełnego ziarna pszenicy i kukurydzy; jest także cennym źródłem błonnika pokarmowego, kukurydziane - to wyborny smak kukurydzy połączony z błonnikiem oraz niską zawartością tłuszczu i najmniejszą liczbą kalorii w jednej kromce - tylko 23, żytnie – produkowane z pełnoziarnistego żyta i kukurydzy, odznacza się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, błonnikowe wieloziarniste z otrębami
Z Kuchni Do KuchniJakiś czas temu jadałam w jednej z sanockich restauracji dość często. Dlaczego? Bo uwielbiam smakować innych kuchni, a tam miałam możliwość spróbowania iście meksykańskich smaków. Nie uśmiecha mi się jednak pakować w siebie pustych kalorii, skoro sama mogę zrobić (nie chwaląc się) coś znacznie lepszego i zdrowszego. Czuje, że ten przepis wejdzie na stałe do mojego jadłospisu i mam nadzieję
Czarnawisienkagrupy B, natomiast prawie zupełnie nie ma w nim cukrów (szczególnie cenią go więc diabetycy). Miąższ w dojrzałym owocu ma mazistą konsystencję, a w smaku przypomina orzech włoski. 100 g owocu dostarcza 130 - 240 kalorii/ 550 - 1000 dżuli. Najczęściej podstawą guacamole jest starte awokado, szczypta soli i odrobina soku z limonki lub cytryny. Mimo że guacamole
potrawyregionalnegóry uprzedzam, że to nie są ciasta fit czy dietetyczne, ale typu " zdrowej kalorii " ;) Nie będę skromna i powiem, że są GENIALNE! rozkoszny smak! Myślę że można ze spokojem zjeść je zamiast drugiego śniadania ;) a może równie dobrze spiszą się jako przekąska dla dzieci do szkoły? Lepsze zdjęcia dodam jutro kiedy będę robić im sesję w świetle dziennym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćurodzę, ogarnę się i mam nadzieję, że wrócę do regularnej aktywności, choć pewnie z bardziej dietetycznymi potrawami.....Tymczasem na zakończenie etapu ciążowego kolejna porcja kalorii :) Pyszna babka jogurtowa z nutką cytryny, ponieważ miałam potrzebę smaku czekoladowego całość polałam czekoladą, Wy możecie ograniczyć się do cukru pudru lub lukru :) Babeczka bardzo przyjemna w smaku, taka prosta, ale czasem te najprostsze rzeczy
Z butelką mleczka w tlesmakują wyśmienicie. Ostatnio moim hitem jest koktajl z morelami, miodem i suszonymi liśćmi stewii, które poza naturalną słodyczą nadają całości lekko herbacianego smaku. Stewia to taka cudowna roślinka, która przyprawia nasze dania słodyczą, a nie dodaje im kalorii - uwielbiam ją! Koktajl jest tak pyszny, że za moment chyba pójdę po kolejny pojemniczek moreli do sklepu :) SKŁADNIKI 150 ml jogurtu naturalnego
DefinicjaSmakuDowód na to, że świąteczne wypieki nie muszą być tylko zapychającymi słodkościami pełnymi pustych kalorii. Te babeczki to połączenie smacznych oraz zdrowych i pełnowartościowych składników. Potrawa jest bezglutenowa: mąkę pszenną zastąpiłam mielonymi migdałami i orzechami laskowymi. Również cukier ma swój zdrowy zamiennik czyli ksylitol. Nie mogło zabraknąć tu także odpowiednich tłuszczy. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega(...)dlatego jego zastosowanie było dla mnie naturalnym wyborem. Dodatkowo na jego korzyść przemawia stabilność w wysokich temperaturach, delikatność i neutralność smaku oraz jego rola w tradycyjnej polskiej kuchni. Odkryjcie Święta w zdrowym wydaniu
Milion Smakówzapewnia dzienne zapotrzebowanie na witaminę A i C, oraz zawiera duże ilości beta-karotenu i potasu, a wszystko to przy bardzo niewielu kaloriach. Jabłka zapewniają antyoksydanty, tofu dostarcza mangan, selen i żelazo a mięta poza odświeżeniem smaku wspomaga trawienie
Milion Smakówmiętowym - ciekawe, orzeźwiające połączenie smakowe. Choć to nie moje smaki to muszę przyznać, ze mięta wbrew pozorom bez drażniącej nuty - miłe rozczarowanie z nadzieniem wiśniowym - słodycz przełamana kwaskową nutką z nadzieniem cytrynowym - lekka, "świeża" i wesoła kompozycja smakowa (dla mnie najlepsza z wypróbowanych smaków) ze skórką pomarańczową - klasyczny smak doskonały do deserów i wypieków - na nadchodzące święta jak znalazł(...)produktu nie jest wygórowana. Skład umieszczony na opakowaniu nie ciągnie się w nieskończoność - można mieć więc nadzieję, że oprócz kalorii przyniesie nam sporo wartościowych składników , a niewiele chemicznych dodatków. Niestety - jeśli ktoś preferuje mleczną czekoladę może się rozczarować wytrawnym smakiem czekolad deserowych z tej serii - tak jak to było w przypadku moich Chłopaków. Ja osobiście wolę wytrawne smaki bardziej niż
Kuchnia po mojemuDzisiaj upiekłam ptysie z bitą śmietaną. Małe, słodkie i kaloryczne. Ale co tam kalorie, przecież od czasu do czasu wolno. Jak zawsze największym łasuchem na słodkie jest mój mąż i tylko patrzyłam jak znikają jeden po drugim. Z tego wniosek, że smakowały. Składniki na 12 średnich ptysi ciasto 4 jajka 200 g mąki 80 g masła 250 ml wody(...)szczypta soli Krem 500 ml śmietany kremówki 36 % 3 łyżki cukru pudru lub według własnego smaku cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto W garnku zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Dodać przesianą mąkę i mieszać energicznie i tak długo, aż ciasto będzie odchodzić od garnka. Ciasto przełożyć do miski i przestudzić. Kiedy już będzie letnie ucierać
O kuchni z uczuciemcukinii, 3 łyżki masła klarownego, 50 ml białego wytrawnego wina, 200 ml bulionu, 100 g zielonej fasoli, 1-2 łyżki posiekanego koperku, 30 ml śmietanki 30%, sól, pieprz do smaku, świeży tymianek, ponadto: pomidorki koktajlowe. Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, cukinię na większą, pieczarki myjemy i suszymy. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulkę z pieczarkami. Dodajemy(...)gotujemy jeszcze chwilkę, ryż nie może być rozgotowany! Bulion powinien całkowicie się wchłonąć. Dla tych co nie muszą liczyć kalorii, na sam koniec dolewamy śmietanki i delikatnie łączymy wszystkie składniki. Dzięki śmietance całość nabierze delikatnego kremowego smaku. Bez śmietanki równie dobrze smakuje. Risotto przed podaniem posypujemy koperkiem, dodajemy tymianek i można dla kontrastu dodać np. pomidorki koktajlowe. Rada: pamiętaj
Moniki Smakołykiprzepis Porcji: 1-2 Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: Tofu naturalne - 250g Tofu wędzone - 200g Czarna sól - 1 łyżeczka Płatki drożdżowe - 2 łyżeczki Olej kokosowy - 1 łyżka Pieprz - do smaku Pozostałe składniki według upodobań (u mnie cebula, pomidor i dymka) Wykonanie: 1 Na patelni rozgrzej olej. Jeśli używasz cebuli, pokrój ją w drobną kostkę lub piórka i wrzuć na patelnię(...)wędzone i smaż kilka minut. 3 Pokrusz tofu naturalne w palcach wprost na patelnię. Wsyp czarną sól, płatki drożdżowe i zamieszaj. 4 Dopraw do smaku pieprzem, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora lub/i posiekaną dymkę. Tabela kalorii Wielkość porcji Ilość na porcję Kalorii 648 Calories from Fat 342 % Daily Value* Tłuszczu 38g 58% Węglowodanów 18g 6% Białka 62g 124% Tofucznica jest
Blendman