Jak przyrządzić sadzone jajko doskonałe? Jajko sadzone jest składnikiem wielu różnych potraw – czasem występuje w nich w roli głównej, a czasem odgrywa drugoplanową rolę. Przygotowanie go sprawia jednak techniczne problemy wielu osobom, i to niekoniecznie tylko początkującym w kuchni. Poniżej prezentuję garść porad płynących z doświadczenia zarówno mojego własnego, jak i innych osób. Jakiego naczynia używamy? Prawdą jest, że w krajach o gorącym klimacie jajko sadzone można łatwo przyrządzić wylewając zawartoś... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...