kajmak - 2148 przepisów (strona:44/144)

Tort bezowy z truskawkami 369

truskawkami Przygotowanie: 4 hrs Wielkość: 8 porcji Kalorie (porcja/sztuka): 294 kcal Składniki beza 6 białek (wielkości L) 200 g drobnego cukru szczypta soli krem 250 g mascarpone 100 g kajmaku owoce 200 g truskawek dodatkowo 20 g płatków migdałów (opcjonalnie) Instrukcja beza Białka wlej do miski, dodaj sól i ubijaj na sztywną pianę. Następnie dodawaj cukier (najlepiej po łyżce) cały(...)Nakładaj ¾ kremu na dolny blat, pokrój kilka truskawek i przykryj drugim blatem. Pozostały krem połóż na górny blat i poukładaj na nim truskawki. Posyp migdałami. krem Mascarpone zmiksuj z kajmakiem. Informacje dodatkowe Wartości odżywcze (1 porcja): Kcal: 294 | Białko: 6,3 | Węglowodany: 35,7 | Tłuszcze: 14,2 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu

Przepisy na widelcu
Kajmakowy sernik na kruchym cieście z galaretką 142

Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie dodajemy po jednym żółtku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i kajmak i całość dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek, wsypujemy rodzynki i dokładnie i delikatnie mieszamy.  3. Do pieczenia: Masę serową przekładamy na kruche ciasto(...)zrumienienia się. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. 5. Pianka: Śnieżkę ubijamy na puszystość, dodajemy śmietan-fixy, ubijamy, dodajemy kajmak, ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, lekko studzimy, płynną wlewamy do śmietanki i dokładnie miksujemy. Piankę wykładamy na sernik. Odstawiamy do lodówki do stężenia. 6. Galaretki: Galaretki rozpuszczamy w gorącej

Izabelawkuchni
Ciasto krówkowo-śmietankowe bez pieczenia 166

budyniu, wlać ekstrakt migdałowy, miksować do uzyskania gładkiego kremu. Krem śmietanowy: Dobrze schłodzoną kremówkę i serek mascarpone   umieścić w misce wsypać cukier puder zmiksować   na gesty krem. Kajmak w puszce wymieszać na jednolitą gładką masę łyżką tak aby dało się rozsmarować na herbatnikach. Gorzką czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W blaszce wyłożonej pergaminem ułożyć na dnie(...)warstwę herbatników, rozsmarować kajmak, przykryć drugą warstwą herbatników, wyłożyć krem budyniowy, przykryć kolejną warstwą herbatników, na wierzchu rozsmarować krem śmietanowy, posypać startą czekoladą.  Ciasto przykryć folią aluminiową włożyć na całą noc do lodówki. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Sernik gotowany ze słoną orzechową nutą 98

rondelka dodajemy łyżkę masła, do rozpuszczonego wsypujemy ciastka, mieszamy. Blaszkę wykładamy cisteczkową półsypką masą. Na ciastka wlewamy gotową masę twarogową. Wkładamy do lodówki. W tym czasie w rondelku rozgrzewamy kajmak. Tylko chwilkę aby stał się bardziej płynny. Orzeszki miksujemy w blenderze. Po nie mniej niż 25 minutach wyciągamy sernik z lodówki, smarujemy go kajmakiem oraz posypujemy orzeszkami. Wkładamy do lodówki

Kocham Czekoladę
CIASTO MAXI KING 100

Pyszne, ale bardzo słodkie ciasto maxi king to kopia znanego batonika. Proste i szybkie w przygotowaniu, dosłownie pół godziny i gotowe. Herbatniki, masa z mleka w proszku, kajmak, orzechy i czekolada. Mimo, że ciasto do najtańszych nie należy to jest warte swojej ceny :) Składniki na blachę 24 x 35 cm: * około 400 g herbatników * 1 puszka masy krówkowej o smaku(...)kajmaku (użyłam  Helio ) * 500 g mleka w proszku * 300 g masła * 1 szklanka mleka * 3/4 szklanki cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 300 g mlecznej czekolady * około 120 g orzeszków ziemnych * 1/3 szklanki śmietany kremówki 36% * pół szklanki mleka Wykonanie:  Orzeszki ziemne obrać ze skorupek, drobno posiekać. Do garnka wlać 1 szklankę mleka i wsypać

Zrób to smacznie
Ciasteczka ptasie gniazdka 135

Szybkie w przygotowaniu, chrupiące ciasteczka z kajmakiem i czekoladowymi jajeczkami z pewnością będą dekoracją wielkanocnego stołu. Jest to nie tylko fajny pomysł na odrobinę słodkości dla najmłodszych, ale również smakowity słodki dodatek do kawy dla dorosłych. Składniki: 160g mąki pszennej 100g masła 75g cukru pudru 1 jajko 35g kakao szczypta soli olej do wysmarowania formy Dodatkowo: 13 łyżek masy kajmakowej(...)jajeczka. Gotowe ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Po tym czasie pozostawić do wystudzenia. 4. Do każdego ciasteczka włożyć po 1 łyżce kajmaku i 3 czekoladowe jajeczka

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik krówka 2735

córka prosiła mnie, aby upiec sernik, bo to jej ulubione ciasto. Chciałyśmy, aby był on inny niż te serniki, które piekłam do tej pory. Miałam w lodówce puszkę kajmaku, który chciałam w jakiś sposób wykorzystać. Poszperałam trochę w internecie i znalazłam na blogu Kulinarne przeboje przepis na sernik krówka. Przypadł mi ten przepis do gustu, ponieważ to ciasto można przygotować(...)serem z wiaderka. Sernik różni się od tych tradycyjnych spodem, ponieważ jest on wykonany z pokruszonych ciasteczek owsianych z masłem. Natomiast wierzch ciasta jest polany kajmakiem i posypany orzeszkami ziemnymi, które idealnie łączą się ze słodką masą krówkową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm. Składniki na spód: 200 g ciasteczek owsianych (u mnie z sezamem

Danka Pichci
Ciastka „Snickers” 106

100g miękkiego masła – +/- 140g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 1 jajko – 50g cukru pudru – szczypta soli Nadzienie: – 100g podsmażonych orzeszków ziemnych (solonych) – 200g kajmaku Polewa: – 100g mlecznej czekolady – 4 łyżki śmietanki 33% Masło rozetrzeć z cukrem pudrem i solą, dodać jajko i cały czas mieszając na dwa razy wprowadzić przesianą mąkę. Zagnieść(...)miękkie i elastyczne, najlepiej rozprowadzić ciasto dłońmi, bez wałkowania. Ciasto ponakłuwać widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12-15 minut, aż się ładnie zarumieni. Kajmak wymieszać z orzeszkami ziemnymi, wyłożyć na upieczone i wystudzone ciasto i wyrównać. Czekoladę połamać na małe kawałki, dodać śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać wierzch roztopioną czekoladą, wyrównać, przykryć

Smaki Armine
Kruche babeczki z Lemon Curd i kajmakiem 143

Pyszne babeczki w wydaniu wielkanocnym. Bardzo je polecam na świąteczny stół. Są pyszne, kruche słodkie i kwaśne. Użyłam do nich domowego kremu cytrynowego i masy krówkowej o smaku kajmaku. Wyszło idealnie. A babeczki znikały bardzo szybko. To chyba znaczy, że pyszne były :) Bardzo Wam je polecam :)     Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru(...)żółtka 20 dag masła lub margaryny Dodatkowo: 2 słoiczki domowego kremu Lemon Curd mąka pszenna do podsypania stolnicy 40 dag  masy krówkowej kajmak od HELIO Wykonanie pysznych babeczek:  1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i chłodzimy w lodówce około 30 minut. 2. Wylepianie foremek: Po tym czasie ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną

Izabelawkuchni
Ciasto kajmakowe z bananem 129

pachnące. Pięknie wygląda, będzie ozdobą każdego stołu. Takie ciasto można upiec na Wielkanocny stół zamiast tradycyjnej babki. Bardzo je polecam. Do upieczenia tego ciasta użyłam masy krówkowej o smaku kajmaku od HELIO . Masę bardzo polecam. Upieczcie takie ciasto i koniecznie dajcie znać czy smakowało.   Potrzebujemy: Na ciasto: 4 jajka 1 cukier waniliowy 15 dag masła lub margaryny 2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki kaszy manny 5 łyżek zimnego mleka 40 dag masy krówkowej kajmak od HELIO Dodatkowo: 2 średnie banany sok z cytryny Wykonanie pysznego ciasta: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy masę krówkową i ucieramy, na koniec wsypujemy mąkę tortową

Izabelawkuchni
Wegetariański przewodnik kulinarny po Hercegowinie (Mostar, Stolac, Počitelj, Čapljina, Međugorje, Blagaj, wodospady Kravica) 100

widokiem na przepięknie dziką i nieodkrytą Bośnię i Hercegowinę w oczekiwaniu na wejście do jaskini. W skrócie  uštipci  to 1000 kalorii w jednym podejściu - pączki z serem kajmak i liść sałaty (chyba dla zdrowotności) - przepyszny wstęp do zwiedzania Hercegowiny, ekwipujący w wystarczająco wiele energii, żeby jakoś to wspaniałe miejsce ogarnąć umysłem. Adres raczej jest tu zbędny - w miejscowości(...)kolejnej przyjemnej konoby -  Hercegovac . My przybyliśmy na śniadanie. A cóż lepszego można zjeść na doručak (śniadanie) w hercegowińskiej konobie od porządnej  cicvary  (mamałygi kukurydzianej z kajmakiem i serem)? Robert Makłowicz mówił, że aby w pełni poznać i zrozumieć Hercegowinę trzeba i tu przyjechać. Tak też zrobiliśmy, bo jak Robert Makłowicz mi powie, że mam wskoczyć w ogień

Roślinożerni urlopowicze
Kostka alpejska 508

Robiąc to ciasto od razu wiedziałam, że będzie przepyszne. Nie wiedziałam jednak, że będzie to taki HIT! W składzie jest wszystko, co uwielbiam: beza, kajmak i ajerkoniak. Ten ostatni na potrzeby tego ciasta przygotowałam sama.  Ciasto jest obłędnie wilgotne, miękkie, słodkie i chrupiące dzięki bezikom otoczonych masą ajerkoniakową z masłem. Bezy również robiłam sama, ale spokojnie można użyć tych(...)rozpuszczamy  w gorącej wodzie. Studzimy. Dodajemy amaretto. Całość mieszamy.  Krem:  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy po łyżce kajmak, nie przerywając ubijania Śmietana : s chłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Wykonanie : Na dno formy wykładamy biszkopt, nasączamy go kawą

Słodki Zakątek