kajmak - 2148 przepisów (strona:41/144)

Ciasto Orzechowa Dama 68

jego zrobieniu trzeba odczekać kilka godzin, aby można było je skosztować. Ciasto Orzechowa Dama składa się z kilku warstw herbatników jasnych i ciemnych, które przełożone są kremem budyniowym i kajmakiem, a na wierzchu znajduje się puszysta masa śmietanowa posypana dużą ilością posiekanych orzechów włoskich. Tak przygotowane ciasto Orzechowa Dama na pewno zasmakuje wszystkim miłośnikom tego typu słodkości. Deser jest miękki(...)spodzie ułożyć warstwę jasnych herbatników, rozsmarować połowę masy kajmakowej. Ułożyć kolejną warstwę jasnych herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę budyniową i równo rozsmarować. Przykryć ciemnymi herbatnikami i posmarować pozostałym kajmakiem. Żelatynę rozpuścić i dokładnie wymieszać w gorącej wodzie, pozostawić do przestudzenia, ale nie zgęstnienia. Schłodzoną śmietankę przelać do wysokiego naczynia. Dodać cukier puder i ubić na sztywno. Następnie dodać przestudzoną

Danka Pichci
Ciasto Balladyna 155

śmietana 30% – 250 ml   cukier puder – pół szklanki   Poza tym:   maliny – 450 g  galaretki malinowe – 2 saszetki   kajmak – 400 g  gorąca woda – 700 ml   herbatniki maślane – 250 g   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Balladyna – sposób przygotowania Do miski wsypać dwie(...)Ciasto Balladyna – składanie w całość:   Na spód blaszki wyłożyć jeden kawałek biszkoptu, a na niego wyłożyć połowę masy twarogowej. Następnie jako kolejną warstwę poukładać maślane herbatniki. Wysmarować kajmakiem i wyłożyć następną warstwę herbatników. Potem wysmarować pozostałym kremem twarogowym. Na samej górze ciasta wyłożyć drugi kawałek biszkoptu, a na nim poukładać maliny. Całość zalać lekko gęstniejącą galaretką. Ciasto pozostawić

Olcia gotuje!
Gwiazdkowa Chatka Puchatka 62

się w ustach… Polecam!     Składniki: ok 30 sztuk herbatników 3 banany 250g serka mascarpone 250ml śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru ok 300g masy krówkowej, kajmaku z puszki 1 czekolada deserowa + ok 100ml słodkiej śmietanki opcjonalnie: 1 łyżka cukru pudru do posypania, masa cukrowa do ulepienia figurki + folia aluminiowa     *** Na desce rozkładamy arkusz folii(...)się nie zważył *** *** Na herbatnikach rozsmarowujemy 3/4 kremu śmietankowego *** *** Banany obieramy, kroimy na kawałki i układamy w linii prostej wzdłuż, na środku kremu śmietankowego *** *** Banany z wierzchu polewamy pozostałym kajmakiem, wypełniając nim także przerwy pomiędzy bananami *** *** Przy użyciu folii podnosimy boczne herbatniki dociskając je delikatnie do bananów *** *** Pozostałym kremem śmietankowym wypełniamy lukę w górnej części ciasta, wyrównujemy *** *** Ciasto zawijamy

Blog z Apetytem
Sernik kajmakowy na kruchym cieście z ciasteczkami i orzechami 63

serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy z wiadereczka )  5 jajek 15 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe 1 cukier waniliowy 20 dag masy krówkowej kajmak od HELIO 1 niepełna szklanka cukru   Dodatkowo: 20 dag masy krówkowej kajmak od HELIO 80 g orzechów laskowych prażonych od  HELIO 1 łyżka kaszy manny

Izabelawkuchni
Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! 671

słodki, po prostu wspaniały. Co prawda wymaga trochę pracy, ale wykonanie idzie dość szybko i sprawnie. Polecam!   Snikers bez pieczenia Przepis tutaj (KLIK) Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie przełamują słodycz budyniu i kajmaku. Mega smaczny deser. Polecam!   Truskawkowa mgiełka Przepis tutaj (KLIK

Blog z Apetytem
Marelnka 146

placki są cieńsze i jest ich 6, cienko przełożone kremem, najlepiej smakują gdy postoją kilka dni i się przegryzą. Co tu dużo pisać cienkie miodowe placki, krem budyniowy z kajmakiem i obowiązkowo polewa czekoladowa czynią z tego ciasta fantastyczny deser, nie tylko na specjalne okazje.  Ciasto miodowe (na blaszkę 23x33 cm): 160 g masła lub margaryny 5 łyżek miodu(...)wrzące mleko i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na najwyższych obrotach miksera do białości. Następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu i kajmaku i miksujemy do wyczerpania składników i uzyskania jednolitego kremu. Gotowym kremem przekładamy placki. Czekoladę razem z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta

Cynamonowe szczęście