kajmak - 2148 przepisów (strona:36/144)

Snikers bez pieczenia 972

Snikers bez pieczenia Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie przełamują słodycz budyniu i kajmaku. Mega smaczny deser. Polecam!     Składniki: około 30 sztuk kakaowych herbatników około 40 sztuk słonych krakersów 1 puszka masy kajmakowej 1 szklanka orzechów włoskich Składniki na krem: 4 budynie śmietankowe

Blog z Apetytem
Lody kajmakowe 328

przygotowania nie potrzeba maszynki, mało tego, są one tak kremowe, że nie wymagają również przemieszania. Ja profilaktycznie przemieszałam dwa razy w odstępach dwugodzinnych. Jeżeli nie lubicie zbytniej słodyczy kajmaku, to możecie zwiększyć ilość śmietany, ewentualnie dodać mały jogurt naturalny do przełamania smaku. SKŁADNIKI 1 puszka kajmaku "krówka" 500 g śmietany 36% WYKONANIE Zimną śmietanę ubić, następnie dodać do niej masę

Passions hobbies life
Kakaowe lody kajmakowe z oreo 394

ciasteczek typu oreo Masę kajmakową rozmieszać, aby nie było grudek. Jeżeli będzie zbyt gęsta, można ją trochę podgrzać. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubić i stale ubijając dodawać po łyżce kajmaku. Pozostawić trochę masy ok 2 łyżek do polania po wierzchu. Gotową mieszankę przełożyć do pojemnika do mrożenia, wcisnąć pokruszone ciasteczka i zrobić keksy odłożonym kajmakiem. Na wierzchu można dołożyć parę

https:KKuchniaMniam
Kajmakowa babka Wielkanocna / kajmakowe muffinki 147

cukru sok z 1 cytryny 180 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 30% garść migdałowych wiórków do dekoracji Przygotowanie: 3/4 kajmaku (ok 300 g) delikatnie rozpuścić razem z masłem . Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać cukier , żółtka (po jednym) i sok z cytryny . Do powstałej masy wlewać stopniowo masę kajmakową(...)wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. No chyba, że używacie formy silikonowej – tej nie trzeba natłuszczać. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 45 – 50 min. Pozostały kajmak (ok 100 g) lekko podgrzać ze śmietanką , do połączenia składników. Tak powstałym sosem udekorować babkę i posypać migdałami . Smacznego! Post Kajmakowa babka Wielkanocna / kajmakowe muffinki pojawił się poraz pierwszy

Za drzwiami kuchni
Kilimandżaro bez pieczenia 174

minut. Do gorących jabłek dodajemy galaretki w proszku i dokładnie mieszamy. Całość gotujemy jeszcze około minutę.  Odstawiamy do lekkiego stężenia. W garnku zagotowujemy 3/4 mleka z cukrem i kajmakiem. Do reszty dodajemy proszek budyniowy i mąkę, dokładnie mieszamy. Kiedy w mleku dokładnie rozpuści się kajmak i cukier, dolewamy mieszankę budyniu z mąką i cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia

MamaOskarka
Tort z masą krówkową 205

części. Układam na paterze i część, nasączam herbatą z cytryną. Smaruję dżemem porzeczkowym, nakładam 1/2 część kremu, układam drugi krążek biszkoptu, smaruję dżetem, dodaję masę krem z mascarpone i kajmakiem, układam ostatni krążek, dociskam biszkopt. Boki pokrywam resztą kremu, rozsmarowuję go, przykładam migdały. Reszta kajmaku – 1/2 puszki przekładam do miseczki i rozpuszczam w mikrofalówce, polewam po torcie. Torcik wkładam

MojaQchnia.pl
Puchate pączki z kajmakiem 187

pączki jeszcze cały czas na fali :)  Przepis na puchate pączki to mój ulubiony- pączki rzeczywiście są mięciutkie, puchate i rozpływają się w ustach. Tym razem w wersji z kajmakiem. Polecam !  składniki:  6 żółtek 500 g mąki 60 g drożdży 180 ml mleka 100 g masła ( roztopione) 3/4 łyżeczki soli 4 łyżki cukru 1 łyżka spirytusu 1/2 puszki(...)końcu rozpuszczony tłuszcz. Wyrobić dokładnie ciasto ( ciasto będzie dosyć luźne). Zostawić do wyrośnięcia na 1/2 godz aż podwoi objętość - ciasto rośnie dosyć szybko. Uformować pączki, nadziewać je kajmakiem, pozostawić na ok 15 min przykryte ściereczką. Smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu uważając ,by się zbytnio nie przypiekły. Gorące smarować lukrem

Z Marcepanem
CIASTO SŁONECZNIKOWIEC 681

ciemnego kakao 1½ łyżeczki proszku do pieczenia Karmelizowany słonecznik: 50g masła ½ szklanki cukru (dałam brązowy) 4 łyżki mleka 300g łuskanego słonecznika Krem maślano-kajmakowy: 250g miękkiego masła 400g (puszka) kajmaku ⅔ karmelizowanego słonecznika który wcześniej już przegotowaliśmy (przepis wyżej) 1 mały kieliszek wódki Krem kakaowo-śmietanowy: 500g śmietanki kremówki 1 płaska łyżeczka ciemnego kakao 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny(...)się nie przypalił gotowy słonecznik, studzimy a następnie kruszymy na drobno, odstawiamy Krem maślano-kajmakowy: miękkie masło ucieramy do białości na puszystą masę do którego łyżka po łyżce dodajemy kajmak, następnie dodajemy wódkę i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy na koniec do kremu dodajemy ⅔ wcześniej przygotowanego karmelizowanego słonecznika, mieszamy Krem kakaowo-śmietanowy:   zimną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie

Słodkie zapomnienie
Dacquoise (Dakłas) 236

chwilę ochoty na następny:) 6 białek 300 g cukru 100 g suszonych daktyli 100 g orzechów włoskich 250 g mascarpone 300 g śmietanki 30% lub 36% 150 g kajmaku szczypta soli odrobina cukru pudru i kakao do oprószenia wierzchu Daktyle i orzechy włoskie siekamy na mniejsze kawałki. Mieszamy wszystko ze sobą, po czym dzielimy na pół. Białka ubijamy na sztywno(...)stopni. Pieczemy bezy przez około 90-95 minut. Studzimy kilka godzin w uchylonym piekarniku. Mascarpone mieszamy z masą kajmakową. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z mascarpone i kajmakiem, Dodajemy pozostałe orzechy i daktyle, mieszamy. Na jeden bezowy blat wykładamy krem i przykrywamy drugim blatem. Całość posypujemy cukrem pudrem i kakao. Źródło

Smaki Na Talerzu
Ciasto kajmakowe 637

masła   2 jajka   3 łyżki kakao   1 łyżeczka esencji waniliowej   1 łyżeczka sody oczyszczonej   szczypta soli Krem 2 szkl. schłodzonej śmietanki 30 % 1 puszka kajmaku 200 g uprażonych orzechów 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania ciasta : Wymieszać mąkę z sodą i solą. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Następnie nie przerywając ubijania ,stopniowo(...)pieczemy ok. 20 minut , aż ciasto będzie złociste. Wyjmujemy z piekarnika , odstawiamy na 3 minuty i ostrożnie wyjmujemy z formy. W taki sam sposób przygotowujemy ciasto ciemne. Puszkę kajmaku rozgrzewamy w garnuszku i dodajemy  połowę uprażonych,posiekanych orzechów (100 g). Tak przygotowaną masę wykładamy na ciasto ciemne, na masę kładziemy ciasto jasne i na wierzch bita śmietana  ubita

Różne smaki w kuchni
Sernik z masą kajmakową 185

serniczek jest po prostu tak pyszny że zapominamy o wszelakich dietach ;) Jest tak delikatny jak chmurka a jeszcze jedna z warstw jest dodatkowo z masą kajmakową. Jestem wielbicielką kajmaku to ten sernik to prawdziwa rozkosz :) Do składników należało dodać sermixu , jak go nie mogłam nigdzie dostać i zrobiłam bez tego dodatku. Zamiast niego do mleka dodałam i wymieszałam z mlekiem(...)jednej dodaj masę kajmakową i dokładnie wymieszaj mikserem. Na ciasto jasne wyłóż masę serową ( w zależności od piekarnika można zapiec ok. 15 minut ) po czym wlać masę z  kajmakiem. Wyrównaj powierzchnię i piecz ok. 45 - 50 minut w temp. 180 C . Po upieczeniu nie wyjmować z piekarnika tylko piekarnik wyłącz i zostaw do wystygnięcia najlepiej całą

Różne smaki w kuchni
Sernik z polewą kajmakową 159

mną sernik i w końcu pozwoliłam sobie na chwilkę przyjemności :) Sposób przygotowania jest niezwykle prosty i szybki. Tak naprawdę aby móc się nim delektować wystarczy ser , kremówka i kajmak . Dla urozmaicenia smaku , tak jak ja to uczyniłam , można sobie przygotować spód z herbatników, miodu i  masła. A oto przepis :) Blacha o średnicy 22 cm - 24 cm Składniki:  Spód(...)Masę przelewamy do formy.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok. 1 godz.  Polewa na sernik: puszka masy kajmakowej 4 łyżki kremówki zmielone orzechy do posypki Kajmak podgrzewamy i łączymy z kremówką. Tak połączoną polewę wylewamy na wystudzony sernik. Posypujemy zmielonymi orzechami. Sernik najlepiej smakuje na drugi dzień . Cierpliwości życzę i smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto 3Bit 169

banalnej komedii romantycznej, ale… zakochałam się. Znalazłam swój ideał… ideał wśród ciast. Spędzam z nim każdy wieczór. Ma w sobie wszystko co uwielbiam. Słodką, rozpływającą się warstwę kajmaku oraz gęstą, mocno budyniową masę pachnącą prawdziwą wanilią. Całość pod lekkim, puszystym kremem. Jedyne czego w nim nie lubię to to, że długo każe na siebie czekać. Dla tych którzy(...)dnie formy ułożyć warstwę herbatników. 2) Na herbatniki wyłożyć masę kajmakową i równomiernie rozprowadzić (można sobie pomóc i wcześniej masę delikatnie podgrzać, ułatwi to jej rozsmarowanie). 3) Kajmak przykryć kolejną warstwą herbatników. 4) Przygotować masę budyniową. W rondelku zagotować 2 szklanki mleka, masło oraz cukier. 5) Pozostałe mleko zmiksować z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz jajkami. Gotową masę dodać

Fitsweet.me
Kremówka toffi 415

cukier waniliowy) – 5 żółtek – 60 g mąki – 1 opakowanie budyniu w proszku waniliowego (60g) – 200 g masła – 300 ml śmietanki kremówki 36% – puszka kajmaku (zużyłam tylko pół) Ciacho szykujemy od upieczenia ciasta francuskiego. Ja swoje ciasto rozwinęłam, przekroiłam na pół i piekłam na dwa razy. Pierwszy blat przełożyłam na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia(...)zmiksować. W blaszce układamy kolejno: blat ciasta francuskiego, krem budyniowy, resztę śmietanki kremówki i kolejny blat ciasta francuskiego. Wstawiamy na chwile do lodówki i dopiero wówczas dekorujemy ciasto francuskie kajmakiem. Przed nałożeniem możemy wstawić go do naczynia z ciepłą wodą, łatwiej będzie się rozsmarowywał na cieście. Kremówka toffi Z foremki wykroiłam 20 dużych porcji. Jedna to 250 kcal Ciasto francuskie

Relaxtime
Ciasto Lion bez pieczenia 202

Szybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia, na czekoladowych herbatnikach, z kajmakiem, masą z batonikami Lion i polewą z mlecznej czekolady. Najlepsze po dniu leżakowania w lodówce, gdy ciastka zmiękną. Polecam! :) Składniki Masa opakowanie budyniu śmietankowego na 750 ml mleka 600 ml mleka 3,2% 200 g miękkiego masła 5 batonów Lion Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu(...)dorzucić do masy i wymieszać wszystko łyżką. Dodatkowo paczka herbatników kakaowych (250 g) puszka masy kajmakowej Blaszkę o wym. 21x26 cm wyłożyć folią aluminiową. Na dno ułożyć herbatniki. Posmarować kajmakiem i ułożyć drugą warstwę herbatników. Wyłożyć na nie przygotowaną masę. Polewa czekoladowa 60 g mlecznej czekolady 45 ml (3 łyżki) mleka 3,2% Czekoladę pokroić na kawałki i rozpuścić

Słodkie inspiracje