kajmak - 2148 przepisów (strona:35/144)

Babeczki ze słonym karmelem i orzechami 102

Robi się pysznie! Oto nowy wymiar smaku mufinek. 12 sztuk 150 g kajmaku 60 g stałej części mleka kokosowego 125 ml mleka 70 g ksylitolu 3 jajka 350 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki gruboziarnistej soli garść orzechów, dowolnych W rondelku podgrzewamy kajmak i mleka. Mieszamy, aby masa się nie przypaliła. Ogrzewamy tylko do czasu

Kucharzyca
Wafle z kajmakiem 82

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Wafle z kajmakiem są proste do przygotowania. Są to ciastka, które może wykonać każdy nawet największy laik w kuchni. Zobacz jakie to proste! The post Wafle z kajmakiem appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Muffinki z masą krówkową 113

mąki pszennej 100 g brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 250 ml mleka 125 ml oleju około 1/4 – 1/3 puszki kajmaku Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Dodajemy cukier. Dokładnie mieszamy. Do drugiej miski wbijamy jajka, roztrzepujemy je lekko widelcem. Wlewamy mleko w temp. pokojowej oraz olej(...)Mieszamy. Składniki obu misek mieszamy krótko ze sobą. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej nakładamy trochę ciasta, następnie dajemy po łyżeczce kajmaku i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy około 20-25 minut w temp. 180 stopni. Inspiracja

Smaki Na Talerzu
Sernik 3 sery z kajmakowym spodem 105

Delikatny, wilgotny, kremowy – taki jest sernik 3 sery z kajmakowym spodem. Twaróg, mascarpone i ricotta tworzą doskonałe połączenie, a kajmak wprowadza element fantastycznej słodyczy. Po prostu przepyszny Składniki na kajmakowy spód: 150 g masła 2 łyżki kajmaku 2 paczki (20 szt.) ciastek pepite beurre Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestygnięcia. Ciastka blenduję i dodaję do przestygniętego masła, mieszam

Słodki sentyment
Babeczki Smętarne na Halloween 77

suchych, szybko wymieszać (lub krótko zmiksować), tylko do połączenia składników. Ciasto rozłożyć do papilotek. Piec ok 20 minut w 180°C bez termoobiegu. Wystudzić na kratce. Dekoracja: 200 g kajmaku w temperaturze pokojowej 100 g czekolady cukrowe kości, czaszki do posypania Jedną babeczkę pokruszyć na drobne kawałki. W pozostałych na wierzchu zrobić zagłębienie, wyciągnąć niewielką ilość ciasta i również pokruszyć(...)Pokruszone ciasto odłożyć na bok. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kajmak przełożyć do miski miksera. Dodać rozpuszczoną czekoladę. Zmiksować do uzyskania jednolitego kremu. Przygotowanym kremem napełnić zagłębienia i posmarować wierzch babeczek. Posypać odłożonymi okruszkami i halloweenową posypką. Smacznego

Pełny talerz
Sernikowy Maxi King 88

Spróbujcie sami Składniki: 64 ciastka (kakaowe lub białe) Poncz do nasączania ciastek, czyli 1 szklanka wody i sok z ½ pomarańczy 1 czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej (opcjonalnie) 200 g kajmaku 200 g dżemu z czarnej porzeczki bez cukru (opcjonalnie) Masa serowa: 1 kg twarogu (może być z wiaderka) 5 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 100 ml gorącej wody 1,5 łyżeczki(...)ponczu. Na ciastka wylewam rozpuszczoną czekoladę (opcjonalnie). Na czekoladę (lub ciastka) wylewam połowę masy serowej, a na masie serowej układam znowu ciastka (4 x 4). Na ciastkach rozprowadzam delikatnie kajmak i dżem (jeśli wybierzecie ten wariant). Kolejna warstwa to znowu ciastka, które skrapiam 1/3 ponczu, a na ciastka przychodzi druga połowa masy serowej i ponownie ciastka, które skrapiam pozostałym ponczem

Słodki sentyment
Bajecznie pyszny sernik z kremem kajmakowym 147

Jeżeli uwielbiacie kajmak podobnie jak ja, to ten sernik jest stworzony dla Was. Jest nieziemski w smaku. Delikatny sernik smakuje wybornie w połączeniu z kremem kajmakowym. Świetnym uzupełnieniem ciasta są również chrupiące płatki migdałowe. Naprawdę trudno się oprzeć. Aby się przekonać jak pyszny jest ten sernik, musicie go koniecznie przygotować. SKŁADNIKI Na sernik: 1 kg sera twarogowego z wiaderka(...)opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny skórka starta z 1 cytryny 4 jajka  szczypta soli Na masę kajmakową: 1 puszka kajmaku o smaku krówki 200 g masła w temperaturze pokojowej 2 śmietan-fixy Dodatkowo: 3 łyżki płatków migdałowych WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Formę

Passions hobbies life
Sernik kajmakowy 78

porcji: Spód: 100 g herbatników 50 g masła 50 g kremu orzechowego Masa serowa: 250 g chudego twarogu 300 g kajmaku 200 g kefiru 20 g żelatyny Herbatniki kruszymy przy użyciu blendera lub melaksera. Dodajemy masło i krem orzechowy i mieszamy dokładnie, miksujemy. Masą wykładamy spód tortownicy o średnicy maksymalnie 25 cm. Odstawiamy do lodówki. Twaróg, kajmak i kefir miksujemy

Kucharzyca
Sernik z kajmakiem i Snickersami 85

Jeśli kochacie serniki, to gorąco Wam polecam mój ostatni wypiek, czyli prosty i smaczny sernik z kajmakiem i Snickersami! Sernik został upieczony w okrągłej formie o średnicy 24cm. Składniki Składniki na spód: Ciasteczka owsiane z o The post Sernik z kajmakiem i Snickersami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tort makowy z kajmakowymi kremami 98

tort makowy z kajmakowymi kremami. Trochę mnie już znacie i wiecie, że jak jest tort to musi mieć on co najmniej dwie masy Tutaj bazą obu kremów stanowił kajmak. W tym połączeniu zakochałam się w Boże Narodzenie, kiedy przygotowałam makowca z polewą kajmakową i postanowiłam zainspirować się tymi smakami nim przy torcie. Tort makowy z kajmakowymi kremami Ciasto(...)mnie zajęło to około 50 minut). Upieczony pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie przygotowujemy dwa kremy kajmakowe. Na początku ubijamy 500 ml kremówki. Pod koniec dodajemy dwa utrwalacze. Później dodajemy kajmak i chwilę ucieramy. Krem dzielimy na dwie części. Następnie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Pozostawiamy do lekkiego wystudzenia i dodajemy ją do jednego z kremów. W dwóch szklankach rozpuszczamy

PatiGotuje
jabłecznik ze słonecznikiem 105

było zbyt tradycyjnie, bo jabłecznik to zupełnie inna bajka ale ja się tym nie przejmuję i piekę to na co mamy ochotę. Bardzo nam smakował jabłecznik polany kajmakiem i prażonym słonecznikiem. Ciasto z jednej strony delikatne, z drugiej chrupiące.  *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao(...)wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Odstawić. Kiedy zaczną tężeć wyłożyć między blaty biszkopta. Wstawić do lodówki, żeby dobrze zastygło.  Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Miękkie masło utrzeć z kajmakiem i sokiem z cytryny. Rozsmarować na cieście i posypać wystudzonym słonecznikiem. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mazurek z kremem czekoladowym i solonym kajmakiem 106

numer dwa to mazurek z kremem kokosowym . O każdej innej porze roku te mazurki można zamienić na tarty. Roboty przy nich niewiele, no chyba, że sami robimy kajmak, to wiadomix - jak mawia młodzież. Nie żebym Was namawiała, ale czasami warto pójść na skróty i zaoszczędzony czas w kuchni przeznaczyć na spacer albo na dobrą książkę.  O książkach będzie następnym(...)dodajemy śmietanę i mieszamy aby nie było żadnych grudek.  Na samym końcu dodajemy gruboziarnistą sól, mieszamy.  Odstawiamy do wystygnięcia. Wersja uproszczona: Domowy solony karmel można zastąpić gotowym kajmakiem z mleka skondensowanego (w puszcze), do którego należy dodać ok. ¾ łyżeczki soli morskiej gruboziarnistej. GANACHE Składniki: 200 g gorzkiej lub deserowej czekolady 200 ml kremowej śmietanki (30 kub 36%) Przygotowanie

bistro mama
Stefanka z kremem kawowo-kajmakowym, bez pieczenia 104

miało być. Idealne do tego wydawały mi się herbatniki, przełożone jakąś pyszną masą. Przepis na masę do stefanki z kremem kawowo-kajmakowym wzięłam z któregoś numeru Świata Kobiety. Słodycz kajmaku jest świetnie zrównoważona lekką goryczą kawy. Już uprzedzę, że ciasta nie polubią dzieci, właśnie przez ten kawowy aromat. Wtedy warto dodać do kremu kakao. Stefanka to świetne ciasto dla tych(...)migdałowych Wykonanie Masa Masło ucieramy na gładką masę, dodając po łyżce masy kajmakowej. Śmietanę wlewamy do rondelka, dosypujemy kawę i podgrzewamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do ostudzenia. Kawę dodajemy do kajmaku i miksujemy. Na papierze lub folii rozkładamy warstwę 6 herbatników, które smarujemy kremem. Powtarzamy czynność, do wykończenia kremu.  Powinno być 4 warstwy herbatników. Polewa Składniki polewy przekładamy do rondelka

Mieszam w Garnku
Wielkanocny mazurek z kajmakiem i dżemem. 164

udanych wypieków życzę :)  Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 20 dag masła lub margaryny 3 żółtka Dodatkowo: 20 dag  masy krówkowej kajmak HELIO 8 łyżeczek dżemu wiśniowego jadalne kwiaty ( u mnie bratki ) kolorowe jajeczka ( u mnie czekoladowe w cukrowej polewie ) mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznego mazurka: 1. Ciasto : Z podanych składników(...)pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka są cieniutkie to tak 10-15 minut, a spód grubszy to tak 25-30 minut. Studzimy. 4. Dekoracja: Spód mazurka smarujemy kajmakiem, następnie dekorujemy według uznania dżemem, jajeczkami, ciasteczkami i bratkami. 5. Podanie: Tak wykonany mazurek jest gotowy do podania. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Izabelawkuchni
Ciasto karmelowe z pistacjami i solonym karmelem 447

intensywnym smaku karmelu i lekkim przysmaku słonych pistacji.  Ciasto łączące w sobie najlepsze smaki - słodkie i słone. Mocno słodki biszkopt kajmakowy i orzeźwiający krem na bazie śmietanki i kajmaku z dodatkiem pistacji idealnie współgrają między sobą, a polewa z solonego karmelu przenosi to ciasto na jeszcze wyższy poziom! Czyżby nie brzmi pysznie? Zrobienie takiego ciasto nie jest kłopotliwe(...)papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.  Białka oddzielamy od żółtem. Do białek dodajemy cukier, cukier waniliowy i ubijamy mikserem do powstania sztywnej piany.  Masło i kajmak topimy w rondelku. Mieszamy. Do żółtem dodajemy masę kajmakową z masłem, dokładnie mieszamy aż się składniki połączą.  Masę żółtkową przelewamy do ubitych białek. Mieszamy za pomocą szpatułki, aż się

Kuchnia Łukasza