Uwielbiam dania jednogarnkowe ze względu na wygodę 😎 i zazwyczaj prostotę oraz szybkość ich robienia. Dzisiejszy kurczak jest właśnie taką fajną potrawą: prostą, szybką, łatwą do
Walijskie PichcenieUwielbiam wytrybowane udka z kurczaka. To bardzo fajny kawałek mięsa i mega smaczny. Dla mnie o niebo smaczniejszy niż np. filet, który jest chudy i niskokaloryczny
Walijskie PichcenieMięciutkie i aromatyczne. I meeega chrupiące. Może trochę czasochłonne, ale smak tych skrzydełek wynagradza nam czas spędzony na ich przygotowaniu. Dzięki wcześniejszemu upieczeniu skrzydełek w piekarniku
Walijskie PichcenieProsta, ale pełna aromatów i smaku od zawartych w niej składników. Bo chyba nic nie dodaje takiego smaku sałatkom jak (mój ukochany) seler naciowy 😎 Ja
Walijskie PichcenieWszelkie klopsy i pulpety to już klasyka polskiej kuchni. Ale jakże pyszna klasyka! Ja uwielbiam taki obiadek pod każdą postacią: czy to gotowane pulpety, czy też
Walijskie PichcenieJuż od dawna chodził za mną królik. Podczas ostatnich zakupów zastanawiałam się stojąc nad sklepową chłodziarką, jaki ma być – w całości, czy pokrojony na porcje
To co kochamKuchnia wielkanocna oprócz jajek, bab, mazurków, barszczu, kiełbasy to również różnego rodzaju pieczyste. Na stołach królują pieczone szynki, polędwice, boczki i pasztety. Mnie osobiście z Wielkanocą
To co kochamJeśli tylko lubicie smak i chrupkość selera naciowego, to gorąco polecam tę sałatkę. Mięciutka pierś kurczaka połączona z chrupkim selerem to (przynajmniej dla mnie) strzałem w
Walijskie PichcenieCzarnina przez jednych uwielbiana, przez innych znienawidzona. Znam ją od dzieciństwa, gotowała ją moja babcia i wtedy (jeszcze jako dziecko)… Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerPyszne, soczyste sznycle z filetu indyka gościły u nas ostatnio na stole. Chrupiąca panierka z odrobiną startego parmezanu + smażenia na klarowanym maśle, przez co sznycle są
Walijskie PichcenieZupa drobiowo-ryżowa Do garnka włożyć porcje rosołowe, wlać 7 szklanek wody. Do garnka włożyć cebulę, pora, połowę pietruszki (cieńszą stronę), liście laurowe, ziele angielskie i
ememe kitchenDziś u mnie kolejna odsłona siekanych kotletów, które bardzo lubimy. Tym razem postanowiłam dodać do nich cukinię, która zalegała mi nie wykorzystana. Bo w mojej
Walijskie PichcenieOstatnio mam szczęście, bo wyjątkowo trafiam na wątróbkę kaczą, co mi się do tej pory nie zdarzało. A mąż bardzo lubi drobiowe wątróbki, a kaczą szczególnie
Bernika - moj kulinarny pamietnik