jogurtowe - 4574 przepisów (strona:249/305)

FILETY Z DORSZA W SOSIE POMIDOROWYM 194

puszki pokrojonych pomidorów w sosie własnym bez skórki - jeszcze lepiej domowy przecier pomidorowy2 łyżki koncentratu pomidorowegosłodka i ostra papryka1 ząbek czosnku2 łyżki mąkiprzyprawa do rybłyżka śmietany 12% lub jogurtowej 10%oliwa z oliweksól, pieprz odrobina bazyliiodrobina cukrunatki pietruszki2 cebulaWykonanie:Filety rybne doprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Obłożyć pokrojoną w plasterki cebulą i włożyć do lodówki na pół

Walijskie Pichcenie
CIASTO Z JOGURTÓW GRECKICH A'LA SERNIK 202

cukru ubij sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj  ją z pozostałą masą. Na koniec dodać skórkę pomarańczową.  Tortownicę wyklej schłodzonym ciastem (spód i brzegi). Do środka wylej masę jogurtową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180st i piecz ok 1h. Wystudź w uchylonym piekarniku

Walijskie Pichcenie
CZEKOLADOWY MUS Z WIŚNIAMI 170

cukru pudru i roztopioną, wystudzoną czekoladą. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy pozostały cukier puder (3 łyżki). Następnie wolnym strumieniem  wlewamy żelatynę do naszej masy czekoladowo - jogurtowej ciągle mieszając. Na koniec do masy delikatnie dodajemy ubitą śmietanę oraz cześć startej czekolady i odsączone wiśnie. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wstawiamy mus na kilka godzin  do lodówki

Walijskie Pichcenie
Fioletowa ruletka 144

wysokości ok 60 cm upuszczamy blachę z ciastem na podłogę. Wstawiamy do uchylonego piekarnika aby wystygło.Kiedy jest już zimny przekrawamy go na pół.Warstwy:1 opakowanie jogurtowego sernika na zimno Dr. Oetker600 ml mleka400g borówek lub jagód3 galaretki w kolorze fioletowym1 galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do całkowitego stężenia. 300 ml mleka wlewamy do wysokiego naczynia dodajemy

Malinowe Pocałunki
Konkurs Malinowych Pocałunków z Polsat Food Network - WYNIKI. 123

skórki z pomarańczy, natomiast żółtej na skórkę z jednego grejpfruta.Można także przygotować podobny deser w zielonym grejpfrucie zalewając go agrestową galaretką.   3. Małgorzata Niewiadomska Truskawkowe lody jogurtowe z nutą lawendy3 szklanki wyszypułkowanych truskawek½ szklanki cukru (jeśli ktoś lubi bardzo słodkie lody może spokojnie dodać więcej cukru)1 kwiatek świeżej lawendy (opcjonalnie, ale lawenda daje nieziemski aromat )1 duży

Malinowe Pocałunki
pyszny "oszukany sernik" na śliwkach kisielowych z wanilią mieloną... 144

masą tortownica 24 cm, dno wyłożyć papierem do pieczeniana dnie rozłożyć biszkopty i na nie rozłożyć jeszcze ciepłe śliwki w kisielu - biszkopty nasiąkną i zmięknąna śliwki wyłożyć masę jogurtową i na wierzchu można dodać śliwkipiec w 200C około 50-60 minutpo upieczeniu zostawić najlepiej na kilka godzin lub na noc w chłodnym miejscu do wystudzenia za mało ostudzone ciasto przy

W Mojej Kuchni Lubię
"oszukane" mini serniczki z mikrofalówki z wanilią mieloną... 140

masy dodać ubita pianę z 4 białek i delikatnie wymieszać foremki silikonowe 7x4 cm na dnie foremek położyć 1 łyżkę duszonych śliwek teraz dodać po 4 czubate łyżki masy jogurtowej mikrofalówka z opcją kombi - foremki wstawić do mikrofalówki ustawić ją na opcję KOMBI - 500 Wat - na 10 minut ostudzone "oszukane" mini serniczki teraz można zajadać.......SMACZNEGO!!!w piekarniku piec

W Mojej Kuchni Lubię
oszukaniec sernikowy z mieszanką studencką... 141

tortownica 24cm- dno wyłożyć papierem do pieczenia, boli posmarować tłuszczem i tartą bułką herbatniki zmiksować w blenderze z miękkim masłem i wyłożyć nimi dno blaszki ubijając lekko do masy jogurtowej dodać pianę, całą mieszankę studencką i delikatnie wymieszać, wlać do blaszki piec w 200C około 40-45 minut i ciasto zostawić do wystudzenia najlepiej na całą noc posypać pudrem cukrem

W Mojej Kuchni Lubię
oszukany sernik brzoskwiniowy z mikrofali... 192

olej i z 1 minutę wymieszać w robocie - na koniec dodać ubitą pianę i już tylko łyżką delikatnie wymieszać ciasto żaroodporna tortownica 24 cm - na dnie poukładać biszkopty ciasto jogurtowe wlać na biszkopty i dodać pokrojone na kawałeczki brzoskwinie piec w mikrofali na opcji COMBI na 500 Wat około 30 minut - jeśli pod koniec wierzch ciasta za mocno się przypieka

W Mojej Kuchni Lubię
karnibahar kizartmasi -kalafior panierowany,turecka przystawka meze... 192

kawałki kalafiora w jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju - odkładać na ręcznik papierowy podać na ciepło, można z sosem czosnkowym, jogurtowym lub z sosem tzatziki.....mi smakuje również na zimno jako przegryzka gdy chwyci głodek...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Burgery z kaszy jaglanej i marchewek 397

się zbyt sypkie, ale gdy delikatnie przełożymy je na talerz i chwilkę "odstoją" to stwardnieją. Możemy je podawać jako hamburgery (z bułką i warzywami) lub toples z jakimś sosem jogurtowym. Burgery z kaszy jaglanej i marchewek

Czarnawisienka
Tęczowy deser z persymoną. 150

agrestowaPrzygotować galaretkę i rozlać warstwę na spód pucharków (2 pucharków) .Trochę zostanie.Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i dodać do jogurtu wymieszanego z cukrem waniliowym.Nałożyć warstwę jogurtową na stężałą galaretkę.Owoc kaki obrać ze skórki i zmiksować. Nałożyć na jogurt.Wierzch posypać ziarenkami granatu.P.s. Ziarenka wanilii mieszam z cukrem ,mielę i mam cukier waniliowy. Można też trzymać laskę

Kulinarny karnet Christophera
Małe calzone. 235

posypać startą mozzarellą. Ciasto  złożyć na połowę i dokładnie skleić. Wierzch calzone posmarować białkiem i posypać suszonym oregano. Piec w temp.220stop.przez 15 min. Możemy podać z sosem czosnkowym, jogurtowym-ziołowym. Na ciasto do calzone możecie wykorzystać swój sprawdzony przepis na cienką pizzę

Kulinarny karnet Christophera
Tureckie bułeczki z czarnuszką. 174

sera feta 1 łyżka mleka 1 żółtko do posmarowania 1 łyżka czarnuszki do posypania Wykonanie. Jogurt wymieszać z olejem, białkiem i szczyptą soli. Mąkę z proszkiem połączyć z mieszaniną jogurtową i wyrobić ciasto. Uformować kulki o wielkości         5 cm. Fetę pokruszyć, dodać mleko, dobrze wymieszać . Każdą kulkę rozpłaszczyć, nałożyć łyżeczkę sera

Kulinarny karnet Christophera
A może deser? 275

sokiem z cytryny. Wszystko według uznania. Serek mascarpone ubijamy wraz z jogurtem. Dodajemy miód - ilość według uznania. Ciasteczka owsiane kruszymy. 2/3 układamy na dnie szklanki, następnie nakładamy warstwę serowo-jogurtową, następnie mus owocowy. Na to nakładamy warstwę z mascarpone i wszystko posypujemy resztą ciasteczek. Przechowujemy w lodówce

Przysmaki Karolki