lodówce. . Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać jogurty , budynie , olej, cukier waniliowy i krótko zmiksować. Osobno białka ubić na sztywno , delikatnie wymieszać z masą jogurtową i przelać do tortownicy. Piekarnik nagrzać do temp. 160-170 st. C. , na dole ustawić dużą blachę i napełnić ją gorącą wodą. Tortownicę wstawić na kratkę ponad blachą. Piec
Na słodko lub wytrawniecukrem pudrem, dodać jogurty , budynie , olej, cukier waniliowy, 3 czubate łyżki kakao i wszystko zmiksować. Osobno białka ubić na sztywno , delikatnie wymieszać z masą jogurtową i przelać do tortownicy. Piekarnik nagrzać do temp. 160-170 st. C. , na dole ustawić dużą blachę i napełnić ją gorącą wodą. Tortownicę wstawić na kratkę ponad blachą. Piec
Na słodko lub wytrawniecukrem pudrem, dodać jogurty , budynie, olej, cukier waniliowy, 2/3 rozdrobnionych malin i krótko zmiksować. Osobno białka ubić na sztywno , delikatnie wymieszać z masą jogurtową i przelać do tortownicy. Piekarnik nagrzać do temp. 160-170 st. C. , na dole ustawić dużą blachę i napełnić ją gorącą wodą. Tortownicę wstawić na kratkę ponad blachą. Piec ok. 1 godz
Na słodko lub wytrawnieserwowałam je z drobiowymi kęskami i sałatkowym mixem tym razem miałam ochotę na coś innego. Z pomocą przyszedł Karol Okrasa i jego propozycja na pikantny kebab z sosem jogurtowym. Składniki: 500 g mięsa mielonego z szynki 200 g ciecierzycy z puszki 4 cebule dymki, pokrojone w drobną kosteczkę 2 małe ostre papryczki, pokrojone w drobną kosteczkę 2 g słodkiej
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałapraskę czosnek, posiekaną mięte i pastę z sezamu. Falafele smażymy z obydwu stron na rumiano. Odsączamy na papierowych ręcznikach. Podajemy z warzywami (pomidory, ogórek, cebula, sałata), plackami tortilli, sosem jogurtowym i sambal oelek
OstryKęsmarchewkę, na nie kładziemy jajko i dodajemy oliwki. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do jogurtu, którego doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Warzywa na talerzu polewamy sosem jogurtowym i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego OBIADOKOLACJA: 150 g świeżego łososia 200 g brokułów Wykonanie: Łososia solimy i wkładamy na 10 - 15 min. do piekarnika nagrzanego do 200 C Brokuły gotujemy
IMPRESJA SMAKUJogurtowe płatki ryżowe z gruszką i płatkami migdałowymi Znalezienie dobrych butów spisałam już po trochu na stratę, a tu proszę niespodzianka, znalazłam
More food, love and dreamstalerzu stawiamy obręcz do formowania dań i warstwowo układamy marchewkę, jajko na twardo, ogórka i łososia, lekko przyciskając każdą warstwę. Przed podaniem zdejmujemy obręcz. Polewamy sosem jogurtowym
Kulinarne przygody Gatitymiodem, sokiem z cytryny, dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie łączymy z żelatyną, ¾ jogurtu przekładamy do szklaneczek, a resztę jogurtu mieszamy z malinami. Wykładamy masę malinową na stężałą warstwę jogurtową. Mus odstawiamy do zastygnięcia, ozdabiamy malinami. Wartość 1 porcji – ok. 100 kcal The post Dietetyczny mus z malinami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrodzajów sałat, delikatnej masłowej i ostrej rukoli. Dodatkami był wędzony łosoś (uwielbiam :D) i marynowane tofu od Polsoja, które świetnie zgrało się z pozostałymi składnikami. Kwintesencją sałatki był kremowy, jogurtowy sos z olejem z awokado i natką pietruszki :) Składniki: - kilka liści sałaty masłowej - kilka liści rukoli - średni pomidor - 100 g wędzonego łososia - 90 g marynowanego tofu Polsoja Sos: - 4 łyżki
Zdrowie na języku :Pmusli Adama, z tej samej serii pochodzi również czekoladowe ciasto Adama, o którym pisałam tutaj :). Musli smakuje wyśmienicie zarówno z mlekiem, jak i jogurtem, w postaci deseru owocowo-jogurtowego oraz owsianki. Także jest świetne do przyrządzenia musli-placuszków :) Zaraz przedstawię Wam przepis, a tymczasem zapraszam do dokładnego przyjrzenia się omawianego przeze mnie produktu. Bio musli Adama jest produktem niskowęglowodanowym
Zdrowie na języku :Ppokrój na plastry.Na dużej formie rozłóż papier do pieczenia i ułóż na nim pojedyncze ślimaki. Piecz w 200stopniach 12-15 minut.Do ślimaków bardzo dobry będzie sos czosnkowy lub dressing jogurtowy :)Gotowe :)Smacznego
Lawendowe Niebopietruszki.Nasz farsz jest już gotowy :) Układamy wydrążoną cukinię na blaszce i wypełniamy ją farszem. Całość posypujemy serem żółtym i zapiekamy 40 minut w 180 stopniach.Idealnie smakuje z dressingiem jogurtowym
Lawendowe NiebokurczakaPrzygotowanie:Do dużej miseczki wlewamy jogurt naturalny i dosypujemy przyprawy: sól, pieprz, słodką paprykę i przyprawę do kurczaka. Mięsko kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy je do jogurtowej marynaty.Wstawiamy całość do lodówki minimum na godzinkę ;)Krakersy kruszymy i maczamy w nich kurczaka z zalewy.Kawałki kurczaka układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika
Lawendowe Niebołyżeczki kurkumy1 łyżeczka mielonej kolendry1 łyżeczka kminu rzymskiego2 ząbki czosnkuolejusólpieprzWykonanie:W moździerzu utłuc przyprawy. Dodać je do jogurtu. Wymieszać dokładnie. Filet z kurczaka pokroić w dużą kostkę, zalać marynatą jogurtową, wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Na patelnię wlać 2-3 łyżki oleju, na mocno rozgrzany olej wrzucić naszego kurczaka, podsmażyć ze wszystkich stron, po czym dodać pieczarki pokrojone
Walijskie Pichcenie