Dziś dla ochłody na ostatnie ciepłe dni lata - domowe lody jogurtowe mango. Są słodkie, pyszne i łatwe do zrobienia.Czytaj więcej
Ana Mari's worldJak Wasze nastroje pierwszego dnia 2015 roku? Gotowi, żeby zdobywać świat? No dobrze, nie denerwuję już Was przesadną energią, bo wszyscy leniuchujemy po sylwestrowej zabawie. Jednak
W kuchni wieczoremJogurtowe placki z jagodami goji i borówkami; mleczkiem kokosowym Idealnie mięciutkie i pulchniutkie ^.^Wczoraj łyżwy, a dzisiaj zostajemy w domu i zabieramy się za pieczenie.Co w planach? warkocz drożdżowy z czekoladą
More food, love and dreamsbananySposób przygotowania:Żółtka miksujemy razem z jogurtem naturalnym, białka ubijamy na sztywna pianę, dodając szczyptę soli, następnie dorzucamy dwie łyżki cukru z prawdziwą wanilią i ponownie miksujemy.Do białek dodajemy jogurtową masę i mieszamy łyżką, mąkę przesiewamy i ponownie mieszamy.Banany kroimy na cienkie plasterki i wrzucamy do ciasta, ostrożnie mieszając.Smażymy w kilku kroplach oleju z obu stron.Podajemy z kleksem jogurtu
Słodkie Przyjemnościferie trwają nadal i zamierzam dalej odpoczywać i przy okazji szykować dla Was więcej smacznych przepisów. Dziś coś dla dbających o linię i lubiących słodkości z owocami. Ananasowe ciasto jogurtowe z kruszonką. Częstujcie się!"Składniki:150 g cukru3 jajka240 g ananasowego jogurtu330 g mąki tortowej40 g miękkiego masła2 łyżeczki proszku do pieczenia5 plasterków ananasa (nie z puszki)Kruszonka100 g cukru100
Słodkie Przyjemnościuśmiech. Poza tradycyjna karkówką na grillu można przygotowywać różne inne smaczne rzeczy miedzy innymi owoce. Dziś chciałabym polecić Wam sposób na Grillowanego Melona w sosie miodowo-cynamonowym z dipem jogurtowym. Mmm.. Zaszalejcie!Składniki melon miodowy duży4 łyżki miodu gryczanegopół łyżeczki cynamonu200 ml jogurtu naturalnegołyżeczka ekstraktu waniliowegołyżeczka cukruSposób przygotowania: Melona obieramy, kroimy na grube plastry, a następnie
Słodkie Przyjemnościowocowe szaszłyki z grilla. Do ich przygotowania można skorzystać z dowolnych owoców, choć bardziej polecam te twardsze odmiany. Polane roztopioną czekoladą smakują wyśmienicie! Zamiast czekolady można użyć dipu jogurtowego, albo śmietankowego. Udanego grillowania!"Składniki:1 średni melon miodowy3 jabłka300 g truskawek2 bananySposób przygotowania:Owoce myjemy i osuszamy. Melona i jabłka obieramy, następnie wydrążamy i kroimy na mniejsze kawałki.Truskawki
Słodkie Przyjemnościmasło. Smażymy około 30 s z każdej ze stron.Jogurt przelewamy do szklanki, dodajemy sól i pieprz, majonez i mieszamy, dodajemy 2 łyżki usmażonych kurek. Na środku talerza robimy kleks jogurtowy układamy dwie główki ugotowanych szparagów, a na to nasze sakiewki.Podajemy na ciepło.Smacznego
Słodkie Przyjemnościskładniki). Paluszki zaś skrop od góry lekko wodą i posyp posypkami według uznania. Pizzę piecz około 10-12 minut aż do zrumienienia wierzchu.Do paluszków możesz przygotować czosnkowy sos jogurtowy lub majonezowy. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonycelu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.Wymieszać jogurt ze startym czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem Dodać trochę oliwyNa każdym placku ułożyć kilka kawałków łososia i trochę sosu jogurtowego. Smacznego
Stare GaryNalewka ta natchnęła mnie do rozważań nad wykorzystaniem kukułek do wypieków. Jako pierwsza przyszła mi do głowy polewa do ciasta. Upiekłam babkę według sprawdzonego przepisu na ciasto jogurtowe tyle, że zamiast oleju dodałam oliwy z oliwek. Babka wyszła troszkę zieleńsza ale w smaku nie zauważyłam różnicy - nadal była puszysta, wilgotna i miała maślany aromat. Polewa kukułkowa fajnie się z nią
happycreatiff.blogspot.comsałatkę, wiem tylko, że znam ją od bardzo dawna. Jest pyszna i przede wszystkim bardzo efektownie wygląda. Układamy najprostsze składniki warstwami, a górę smarujemy majonezem lub sosem jogurtowym z dodatkiem majonezu. Najlepszy do tej sałatki jest najzwyklejszy solony śledź. Płaty też są dobre, jednak tylko ten solony ma najwięcej smaku. Przygotujcie tę sałatkę przynajmniej na dobę przed podaniem
Codzienna kuchnia niecodziennaramach jednego z konkursów powstała ta serkowa wariacja :) Zjadałam wszystko sama ! Orzechowo jesienny serek z miodem75 g śmietankowego lub jogurtowego serkapo łyżce migdałów, orzechów laskowych i włoskichpół łyżeczki skórki pomarańczowej w cukrze tzw. cykaty1-2 łyżeczki miodu, do smakunajlepiej domowy chleb żytniOrzechy rozdrabniamy w moździerzu lub blenderze. Łączymy z serkiem
Dzieje kuchennej Wiewióryszer. ok. 2 cm. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Cebulę również drobno siekamy. Wszystko razem łączymy czyli: śledzie z jabłkami, cebulą oraz sosem jogurtowym. Śledzie najlepsze są na następny dzień jak -wszystkie smaki się przegryzą. Wesołych i smacznych świąt! :) śledziowa sałatka w słoiku...czeka na święta
Bon Appetit MałgorzatyJeśli ciasto jest za wolne, to należy dodać mąki.4. Na rozgrzaną patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z sosem tzatziki lub innym jogurtowym sosem.Smacznego!!!A oto inne propozycje na wykorzystanie cukinii:Obiady: Złote placuszki z cukiniiZielone placuszki z cukiniiCukinia faszerowana mięsem mielonym Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywamiLeczo z cukinią i kiełbasą
Kuchnia domowa Ani