feta i roszponką Składniki wystarczą na przygotowanie dwóch dosyć sporych porcji. Będzie idealna na drugie śniadanie do pracy. Ja zjadłam ją sobie w ramach lekkiego obiadu :) Sałatkę podałam z jogurtowym dressingiem, ale jeśli nie lubisz jogurtu naturalnego, możesz spokojnie polać ją np. odrobiną oliwy z oliwek. Podałam również z jajkiem na twardo, choć nie jest ono potrzebne. Taką miałam ochotę
Kraina Tysiąca Smakówkwasu foliowego i błonnika. Podobno nie powinno się go jednak jeść w nadmiarze, gdyż zawiera też kwas szczawiowy. W sezonie lubię używać go do ciast, np. do tego ciasta jogurtowego z rabarbarem i jabłkami. W tym roku zamierzam też zrobić syrop w słoikach na zimę.Czytaj dalej
Kraina Tysiąca SmakówJeśli mam ochotę na ciasto z owocami najczęściej jako "bazę" wybieram ciasto jogurtowe lub właśnie na majonezie. Miny osób, które jedzą to drugie są fenomenalne, gdy mówię, że do ciasta dodałam majonez i ocet :) Ciasto jest mięciutkie i puszyste, a trzy łyżki majonezu zastępują cały olej, margarynę czy masło, które dodaje się do innych ciast. Tym razem użyłam
Kraina Tysiąca SmakówPieczonych ziemniaków nie jadłam bardzo długo, a kiedyś to było jedno z często pojawiających się u mnie dań obiadowych lub kolacyjnych. Podawałam je z dipem jogurtowym z majonezem, zielonym ogórkiem oraz dużą ilością czosnku i koperku. Gorące ziemniaki plus zimny dip to było pyszne! Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyziemniaki z piekarnika z dipem jogurtowym:)Już chyba rok cały nie jadłam takich ziemniaków i widocznie mój organizm ich potrzebował, bo nagle przyszła mi na nie wielka ochota:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyKorzystam z rabarbaru teraz na co dzień, najczęściej dodaję go do kaszy jaglanej, a ostatnio przyszedł mi smak na jogurtowy deser z jego udziałem. Kiedyś robiłam taki, a dzisiaj zdrowszy i też pyszny:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyBabeczki jogurtowe z konfiturą malinową Dr. Oetker Kiedy brak czasu, a goście w drodze, polecam zrobić babeczki - mało pracy, mało bałaganu w kuchni, a efekt - pycha !!! Zrobiłam wczoraj wieczorem, dziś już nie ma :( Opakowanie zawiera: * 12 foremek * konfiturę malinową * ciasto Trzeba dodać: * 3 jaja * 75 g jogurtu naturalnego ( około pół kubka jogurtu ) * 100 ml oleju Sposób przygotowania
kolorowotorcikowoSONKO. WAFLE RYŻOWE w różnych smakach - wafle popcornowe z solą - wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej - wafle ryżowe w polewie truskawkowej - wafle ryżowe w czekoladzie deserowej - wafle ryżowe w polewie jogurtowej - wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej o smaku pomarańczy Wafle ryżowe to lekka przekąska. Występują w wielu wariantach smakowych, te na zdjęciu to nie wszystkie, jakie oferuje firma SONKO. O waflach
kolorowotorcikowoWybierajmy madrze - test Oleju Rzepakowego - Portal www.urodaizdrowie.pl przekazał mi do testów olej rzepakowy. Olej rzepakowy to niedoceniany produkt. Sama niezbyt często sieałąm po niego
kolorowotorcikowozastygnięcia. Owsiane ciasteczka wegańskie firmy BRZEŚĆ - to idealna przekąska do kawy, jak i składnik wielu letnich ciast i deserów.Wykorzystać je możemy do kruchych spodów na serniczki lub jogurtowe ciasta.Sprawdzą się także jako element dekoracyjny lodów i owocowych deserów.Zapraszam na fan page Brześć
kolorowotorcikoworoladę.Galaretki i żelatynę rozpuszczamy w 350 ml wrzątku.Śliwki wraz z syropem miksujemy. Do śliwek dodajemy rozpuszczoną galaretkę.Śmietankę ubijamy na sztywno, łączymy z jogurtem.Masę śmietanowo-jogurtową mieszamy ze śliwkami - odstawiamy, aż masa zacznie tężeć.Tężejącą masę wykładamy na biszkopt - zwijamy w roladę.Masy wystarcza na 2 rolady.Gotowe rolady posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowonaturalnego30-40 g gorzkiej czekolady1 opakowanie małych wafli ( kupuję w Tesco ) Wykonanie:Wszystkie produkty, poza czekoladą dobrze schłodzić.Zimną śmietankę ubić na sztywno.Mleko połączyć z jogurtem. Do masy mleczno-jogurtowej dodać śmietankę - delikatnie wymieszać.Masę wstawić do zamrażarki na 1 godzinę.Czekoladę zetrzeć na tarce. Startą czekoladę dodać do masy - wymieszać.Przygotować 12 rantów. W każdym z rantów ułożyć
kolorowotorcikowodużych oczkach. Posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut, by puścił sok. Następnie odciskamy na sitku.2. Dodajemy jogurt i mieszamy.3. Ząbek czosnku rozcieramy z solą i mieszamy z masą jogurtową.4. Odstawiamy do lodówki, podajemy schłodzony
Pasja Smakumargaryny 1 jajko 2 łyżki śmietany ½ łyżeczki soli Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania pierogów suszone zioła Farsz: 30 dag wędzonego boczku 1 łyżeczka masła 1 mała cebula 1 jogurtowy serek Almette 5 pomidorków koktajlowych 3 gałązki natki pietruszki Wykonanie: Przesianą przez sito mąkę posiekać razem z masłem. Dodać jajko, śmietanę i sól. Wyrobić ciasto, zawinąć w folię
Pasja Smakumąkę, proszek do pieczenia i sodę. Kakao mieszamy z wodą na gładką masę. W drugiej misce dokładnie mieszamy jajka, jogurt, olej, cukier i ekstrakt waniliowy. Kakao dodajemy do masy jogurtowej i dokładnie mieszamy. Następnie suche składniki mieszamy z mokrymi(mają być grudki). Wykładamy na papilotki. Następnie do każdej muffinki wkładamy po jednej łyżeczce nutelli(o temp. pokojowej) i mieszamy(najlepiej
Smaczne Zdrowe