cukinię i przekładamy do lodowatej wody. 2/ Jogurt mieszamy z solą, pieprzem, sokiem z cytryny, cukrem oraz oregano. Cukinię pod odsączeniu na durszlaku przekładamy do miseczki i podajemy z jogurtowym sosem. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaPyszna, domowa, aromatyczna. Najlepsza jako przystawka. Nigdy wcześniej nie robiłam marynaty jogurtowej, ale teraz na pewno się to zmieni, gdyż sezon grillowy już się rozpoczął i tę marynatę można spokojnie wykorzystać do marynowania mięsa na grill :) Składniki: 1- 1 1/2 kg surowej szynki Marynata: 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka kminku 1 łyżka curry 1 łyżka soku z cytryny
Bea(u)ty kitchenjaką cholerę ( ??? ) mam używać jogurtu typu greckiego, skoro to nic innego jak odsączony z serwatki zwykły jogurt i zarazem pierwszy produkt, który otrzymamy przygotowując labneh. Labneh czyli ser jogurtowy jest bardzo popularny w krajach Bliskiego Wschodu i jest to zarazem jeden z najbardziej uniwersalnych serów jakie znamy. Można go bez wysiłku przygotować z każdego dostępnego jogurtu , a w zależności
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkrzydełka jogurtowo-cebulowe... Złociste i aromatyczne skrzydełka kurczaka. Otulone cebulowo-jogurtową pierzynką. Delikatnie chrupiące na zewnątrz. Wyraźnie soczyste wewnątrz. Pyszny, domowy, obiad. Smacznego! Składniki: 1,3 kg skrzydełek kurczaka; 400 g gęstego jogurtu naturalnego; 2 średnie cebule; 1 czubata łyżka przyprawy do kurczaka (u mnie złocista); 1 czubata łyżeczka ostrej papryki w proszku; Bułka tarta; Sól; Olej. Sposób przygotowania
Gospodyni Miejskaciecierzycę, połowę filetów pokrojonych w plastry. Por kroimy w talarki, oprószamy solą, mieszamy i 2/3 wykładamy na mięso. Na wierzchu układamy pozostałe plastry mięsa i pokrywamy pozostałym sosem majonezowo jogurtowym wymieszanym ze startym (na tarce jarzynowej) ząbkiem czosnku. Układamy cebulę pokrojoną w cienkie plasterki, pozostały por oraz pomidorki koktajlowe. Ozdabiamy bazylią i koperkiem.Sałatka z pieczoną ciecierzycą i kurczakiem
mojewypiekiinietylkoGâteau au YaourtCiasto jogurtowe znane we Francji tak dobrze, jak w Polsce szarlotka.Pierwsze ciasto, jakie francuskie dzieci robią samodzielnie w domu.I nie ma się czemu dziwić – nie tylko jest pyszne , ale i niezwykle proste w wykonaniu!Spróbujcie!Ja zajadałam się nim zaraz po wyciągnięciu z piekarnika – smakuje obłędnie!W sam raz do porannej kawki ;) Uwaga!Tego ciasta
Ostra na Słodkopełni , więc korzystajmy!Z rabarbarem robiłam już jak wiecie ciasto drożdżowe i ciasto budyniowe.Ostatnio były też drożdżówki i ciasteczka fornetti z rabarbarem.Dziś mam dla Was przepis na ciasto jogurtowe ucierane.Niesamowicie miękkie , puszyste , a zarazem wilgotne.Słodkie ciasto w połączeniu z kwaskowatym rabarbarem tworzy fantastyczną całość , która posmakuje nawet tym , którzy za rabarbarem nie przepadają!Łatwe , szybkie , smaczne!Polecam!SKŁADNIKI
Ostra na SłodkoMuffiny jagodowe... Pachnące latem i słodką śmietanką.Piegowate, aksamitne i bardzo wilgotne.Pyszne wspomnienie letnich wypraw do lasu.Chętni do degustacji?Zapraszam!Składniki:300 g mąki
Gospodyni Miejskadodać pokruszone czekoladki. Przy pomocy miksera z końcówką do siekania ( nożykiem ) miksować jogurt, do momentu rozpuszczenia się czekoladek.UWAGA: nie dopuścić do przegrzania jogurtu, żeby się nie zważył.Do masy jogurtowej dodać serek ricotta, posiekaną miętę i cukier puder - dokładnie ubić.Namoczoną żelatynę rozpuścić, podgrzewając w kąpieli wodnej.Rozpuszczoną żelatynę dodać do miętowej masy i dokładnie wymieszać.Masę wylać
kolorowotorcikowopieczenia - sernik na zimno o smaku kiwi i czekolady. Prosty deser przygotowany na spodzie kakaowym z kruszonych biszkoptów, z masą serową ze świeżych owoców kiwi i serka mascarpone oraz jogurtową masą z gorzką czekoladą. Na wierzchu przyozdobiony świeżymi plasterkami kiwi i siekaną czekoladą. Ciasto jest orzeźwiające i delikatne w smaku, trochę w konsystencji przypominające ptasie mleczko. Ma wyraźny, kwaskowaty smak
Kuchnia MagdaLenypieczenia - sernik na zimno o smaku kiwi i czekolady. Prosty deser przygotowany na spodzie kakaowym z kruszonych biszkoptów, z masą serową ze świeżych owoców kiwi i serka mascarpone oraz jogurtową masą z gorzką czekoladą. Na wierzchu przyozdobiony świeżymi plasterkami kiwi i siekaną czekoladą. Ciasto jest orzeźwiające i delikatne w smaku, trochę w konsystencji przypominające ptasie mleczko. Ma wyraźny, kwaskowaty smak
Kuchnia MagdaLenyOdkładamy na papierowy ręcznik. Na każdą następną sztukę rozgrzewamy po łyżce oleju. Od razu podajemy, przekrojone na cztery części – najlepiej z cząstkami cytryny. Świetnie będzie pasował też sos jogurtowy. Uwaga: Gozleme można przygotować wcześniej i usmażyć przed podaniem: farsz należy przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce; ciasto po wyrośnięciu należy schować do lodówki przykryte folią (jeszcze urośnie, dlatego
Poezja smakuwiele ciast, które kończą się na – pita – na przykład: Fanouropita – ciasto z przyprawami i orzechami przygotowywane do świętowania San Fanouros. Vasilopita – tradycyjne greckie ciasto jogurtowe przygotowywane na Nowy Rok. Karydopita – tradycyjne greckie ciasto orzechowe nasączone syropem. Ten przepis pochodzi ze starego greckiego domu, gdzie jest przekazywany z pokolenia na pokolenie, które zawsze coś
RafalCookDodaj do koszyka Deska Gąska Arabela – średnia Dodaj do koszyka Deska Gąska Antonina – średnia Dodaj do koszyka Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: – jogurtowe muffiny z borówkami – muffiny malinowe – muffiny ananasowe – róże z ciasta francuskiego – muffiny dyniowe z figami – muffiny z nutellą – muffiny piernikowe – blok czekoladowy
nietylkopasta.pl