jarzynowa - 3209 przepisów (strona:132/214)

Szarlotka z pianką jogurtową 335

masło i posiekać. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera. Ciasto podzielić na pół i schłodzić w w zamrażarce. Połowę ciasta zetrzeć na tarce jarzynowej na dno formy (21×30) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C na ok 15min. Jabłka obrać i skroić w kostkę lub plasterki pozbywając się gniazd nasiennych

https:KKuchniaMniam
Makowiec z jabłkami i kaszą jaglaną . 196

jabłkami . Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki: 8 jajek 1 szklanka cukru 300 g masy makowej gotowej 100 g mieszanki studenckiej z Bakalland   6oo g startych jabłek na tarce jarzynowej  100 łyżek kaszy manny  4 łyżki kaszy jaglanej z malinami od Eco Blik  4 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia   250 g margaryny

Sama słodycz i szczypta chili
Cannelloni alla chili con carne . 166

Blik  1 łyżka suszonej bazylii od Eco Blik sól morska , pierz do smaku  Wykonanie : Mięso mieszamy z wszystkimi przyprawami , ścieramy cebulę i pieczarki na tarce jarzynowej , dobrze wyrabiamy mięso. Każdą rurkę nadziewamy mięsem .Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Całe dno wykładamy nadzianymi rurkami na rurki wykładamy chili con carne z Bonduelle . Resztę mięsa które nam zostało przekładamy

Sama słodycz i szczypta chili
Łosoś z warzywami i jabłkiem - z piekarnika 187

cytryny sól, pieprz mielony imbir natka pietruszki olej Wykonanie: łososia skropić sokiem z cytryny, posolić i odstawić ziemniaka i marchewkę obrać, następnie zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej. Podsmażyć kilka minut na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku jabłko przekroić na pół i wykroić gniazdo nasienne. Pokroić w cieniutkie plasterki, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemiało na porcjach łososia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowy majonez 196

moim rodzinnym domu majonez robiło się zawsze do sałatki jarzynowej, do jajek faszerowanych, do śledzi, do zwykłych jajek w majonezie i do innych sałatek.  Zaletą domowego majonezu jest to, że nie zawiera wzmacniaczy smaku i aromatu, konserwantów, zawiera same naturalne składanki. Robi się go w 10 min, więc szybciej go zrobić w domu niż iść do sklepu Składniki

moj przepis na
Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry 180

siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na eksperymenty w kuchni. Troszkę znudził mi się krupnik i pomidorowa, ogórkowa i jarzynowa. Jako alternatywa do nich powstała rozgrzewająca zupa krem z dyni, buraczków i pasty z kolendry. Zupka jest smaczna, aromatyczna i pożywna, dzięki kaszy jaglanej. Dodatkowo dzięki kaszy ma właściwości antywirusowe, ponieważ

moj przepis na
Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą 156

konfitury pomarańczowej, niesłodzonej lub niskosłodzonej 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki płatków jaglanych Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda, pokroić na plastry 2 mm lub zetrzeć na tarce jarzynowej. Piekarnik nastawić na 200 st. Wyjąć ciasto z zamrażarki, podpiec 15 min. Na gorące ciasto wysypać równomiernie płatki. Wyłożyć jabłka, przygnieść, wyrównać. posmarować konfiturą i skórką. Resztę ciasta zetrzeć

moj przepis na
Naleśniki jarskie 160

sera żółtego 2 jajka pieprz, sól wykonanie: Naleśniki smażymy jak w przepisie u góry. W międzyczasie gotujemy kaszę, ogórki kroimy w drobną kostkę, a ser trzemy na tarce jarzynowej. Przygotowujemy nadzienie: kaszę, ogórki i ser żółty mieszamy doprawiając pieprzem i solą. Na naleśniki nakładamy nadzienie i zawijamy je, jak przy krokietach. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Jajka roztrzepujemy w rondelku

Ania i Marcin gotują
Smażony "ryż" z kalafiora z warzywami 164

różyczki. Rozdrobnić w malakserze lub kielichu blendera na kawałki wielkości ziaren ryżu kontrolując obroty, by nie był za drobno posiekany marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Selera naciowego obrać z włókien i drobno pokroić. Obrać i drobno posiekać imbir na rozgrzanym oleju podsmażyć przez kilka minut imbir, startą marchew i seler naciowy. Dodać rozdrobniony kalafior. Przesmażyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KARTOFLANKA MOJEGO DZIECIŃSTWA 180

pierwszy zaczynałam ha ha ,ale przepisy są warte wypróbowania.Pozdrawiam serdecznie.! ******************************************************** ************ KLUSKI Z MAKIEM JAK UGOTOWAĆ RYŻ DO GOŁĄBKÓW CIASTKA KORZENNE Z MASZYNKI GOŁĄBKI Z RYŻEM I MIĘSEM SAŁATKA JARZYNOWA BIGOS Z KAPUSTY KISZONEJ KULEBIAK FRANCUSKI PISZINGIER KAWOWY KURCZAK W SOSIE Z KAWY PIEROŻKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I SUSZONYMI GRZYBKAMI SAŁATKA ŚLEDZIOWA POD PIERZYNKĄ SOS CZEKOLADOWY

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety z indyka z pieczarkami i parmezanem . 146

duża cebula Bułka tarta do panierowania   olej do smażenia  Wykonanie : Do miski przekładamy zmielone mięso z indyka. Pieczarki i cebulę obieramy i myjemy , ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach . Do mięsa wbijamy jajka , dodajemy wodę 4,5 łyżek bułki tartej , ser żółty lub parmezan  , i przyprawy , dobrze wyrabiamy masę mięsną . Ręce maczamy w wodzie

Sama słodycz i szczypta chili
Świąteczny makowiec z kruszonką i lukrem 1608

ciasta wylepiamy spód formy. Na ciasto wykładamy masę makową. Drugą połowę ciasta skubiemy na masę makową lub jeśli ktoś nie ma cierpliwości na skubanie ciasta ścieramy je na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Makowiec pieczemy około 45-50 minut w temp. 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika lukrujemy wystudzone ciasto i dekorujemy cukrowymi gwiazdkami. Lukier: Cukier puder ucieramy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Caldo verde - portugalska zielona zupa 203

Wrzucić do garnka marchew, pietruszkę, seler i liść laurowy. Pogotować do miękkości warzyw. Ziemniaki pokroić w kostkę. Wyjąć marchew, seler, pietruszkę i liść laurowy. Z warzyw można przygotować sałatkę jarzynową . Do garnka wrzucić ziemniaki. Gotować, aż będą miękkie. Wrzucić cebulę oraz pokrojony jarmuż lub kapustę. Pogotować ok. 3 minut. Po zdjęciu z ognia zmiksować zawartość garnka. Doprawić zupę

Weekendy w domu i ogrodzie
Prosty pszenny chleb drożdżowy z serem 169

może być gorąca) 4 g suchych drożdży (1/2 saszetki) 2 łyżki oliwy  100-120 g twardego żółtego sera dodatkowo: oliwa do polania chleba przed pieczeniem Ser zetrzeć na jarzynowej tarce. Odłożyć 2 łyżki do posypania chleba z wierzchu. Mąkę przesiać do miski, wsypać sól, cukier i drożdże. Wymieszać łyżką. Wlać ciepłą wodę i wyrobić ciasto. Kiedy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krokiety drobiowo-pieczarkowe 384

cieniutko. Na patelni rozgrzewamy olej przekładamy cebul ę , por chwil ę smażymy, dokładamy pieczarki dusimy ok 15 min. Studzimy Mięso rozdrabniamy, dodajemy wystudzone pieczarki, ser żółty trzemy na tarce jarzynowej o średnich oczkach, dodajemy przyprawy, łączmy wszystko dokładnie, odstawiamy. Na naleśnik kładziemy porcję nadzienia rozsmarowujemy. Boki naleśnika i jeden z końców zawijamy do środka, następnie zwijamy wzdłuż dłuższej strony

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania