zupy, to zostaje go jeszcze całkiem sporo. Wtedy kombinuję na 1000 sposobów, aby mięsko smacznie wykorzystać. Robię klasyczne mielone albo warzywno-drobiowe mielone z pysznym jarzynowym sosie. W ten sposób nic się nie marnuje, a ja mam pyszny obiad na co najmniej 2 dni ;-))) Składniki na klopsiki: ugoto wane mięso drobiowe np. z rosołu ugotowane
Walijskie Pichcenieśrednie marchewki majeranek sól grubo mielony pieprz 2-3 łyżki oleju Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kapustę szatkujemy - stopień grubości dowolny. Marchew obieramy, płuczemy i ścieramy na grubej jarzynowej tarce. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i podsmażamy ją lekko. Następnie wrzucamy poszatkowaną kapustę, liście laurowe i ziele angielskie, i na niewielkim przesmażamy przez kilka minut mieszając często
Codzienna kuchnia niecodziennawrzącą wodą tak na 3 cm powyżej kaszy , gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając aż kasza będzie miękka. W rondlu rozgrzewamy oliwę dodajemy mięso startą na tarce jarzynowej cebulę , przyprawy i podsmażamy . Do ugotowanej kaszy przekładamy mięso i dobrze wszystko mieszamy , przyprawiamy ewentualnie do smaku solą i pieprzem . Usmażone mięso lekko blendujemy . Sparzoną kapustę wyciągamy , z każdego
Sama słodycz i szczypta chiliminut, do ładnego zarumienienia się. Wyjmujemy z blaszki i studzimy. Tak samo postępujemy z pozostałym ciastem. Jabłka: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce jarzynowej. Smażymy, aż powstanie gładka masa. Dodajemy sypkie galaretki, dokładnie mieszamy. Lekko studzimy. Polewa orzechowa: Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i zagotowujemy. Przełożenie ciasta: W blasze umieszczamy pierwszy blat i smarujemy
Czerwona PorzeczkaMasa makowa: Zmielony mak zalewamy wrzącym mlekiem, przykrywamy i zostawiamy na godzinę do napęcznienia. Po tym czasie do maku dodajemy kaszę, cukier, rozpuszczone masło, zmielone orzechy, starte na tarce jarzynowej jabłka, żółtka jajek oraz skórkę pomarańczową i bakalie (jeśli używamy). Mieszamy. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy do masy makowej i delikatnie mieszamy. Blachę o wymiarach
Poezja smakuogniu z zielem angielskim, liśćmi laurowymi i lubczykiem ok 10 minut. W tym czasie obieramy marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Pietruszkę wkładamy do wywaru w całości, marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, a ziemniaki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wraz z ryżem, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania ogórki myjemy i ścieramy tarce na grubych oczkach. Odciskamy sok i wkładamy
ChilliJemyDzisiaj zapraszam na zupę jarzynową z kapustą. Zupa jest pyszna, bardzo aromatyczna, wprost idealna na jesienne i zimowe dni. Czujemy w niej delikatne smaki ziemniaka i kapusty oraz słodycz marchewki. Składniki: porcja rosołowa 3 skrzydełka 3 liście laurowe 14 ziaren ziela angielskiego 14 ziaren pieprzu 2 czubate łyżeczki Vegety domowej roboty sól do smaku 1 pietruszka 1/2 pora
Smak mojego domumasło i posiekać. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera. Ciasto podzielić na pół i schłodzić w w zamrażarce. Połowę ciasta zetrzeć na tarce jarzynowej na dno formy (21×30) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C na ok 15min. Jabłka obrać i skroić w kostkę lub plasterki pozbywając się gniazd nasiennych
https:KKuchniaMniamjabłkami . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 8 jajek 1 szklanka cukru 300 g masy makowej gotowej 100 g mieszanki studenckiej z Bakalland 6oo g startych jabłek na tarce jarzynowej 100 łyżek kaszy manny 4 łyżki kaszy jaglanej z malinami od Eco Blik 4 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny
Sama słodycz i szczypta chiliBlik 1 łyżka suszonej bazylii od Eco Blik sól morska , pierz do smaku Wykonanie : Mięso mieszamy z wszystkimi przyprawami , ścieramy cebulę i pieczarki na tarce jarzynowej , dobrze wyrabiamy mięso. Każdą rurkę nadziewamy mięsem .Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Całe dno wykładamy nadzianymi rurkami na rurki wykładamy chili con carne z Bonduelle . Resztę mięsa które nam zostało przekładamy
Sama słodycz i szczypta chilicytryny sól, pieprz mielony imbir natka pietruszki olej Wykonanie: łososia skropić sokiem z cytryny, posolić i odstawić ziemniaka i marchewkę obrać, następnie zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej. Podsmażyć kilka minut na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku jabłko przekroić na pół i wykroić gniazdo nasienne. Pokroić w cieniutkie plasterki, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemiało na porcjach łososia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!moim rodzinnym domu majonez robiło się zawsze do sałatki jarzynowej, do jajek faszerowanych, do śledzi, do zwykłych jajek w majonezie i do innych sałatek. Zaletą domowego majonezu jest to, że nie zawiera wzmacniaczy smaku i aromatu, konserwantów, zawiera same naturalne składanki. Robi się go w 10 min, więc szybciej go zrobić w domu niż iść do sklepu Składniki
moj przepis nasiedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na eksperymenty w kuchni. Troszkę znudził mi się krupnik i pomidorowa, ogórkowa i jarzynowa. Jako alternatywa do nich powstała rozgrzewająca zupa krem z dyni, buraczków i pasty z kolendry. Zupka jest smaczna, aromatyczna i pożywna, dzięki kaszy jaglanej. Dodatkowo dzięki kaszy ma właściwości antywirusowe, ponieważ
moj przepis nakonfitury pomarańczowej, niesłodzonej lub niskosłodzonej 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki płatków jaglanych Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda, pokroić na plastry 2 mm lub zetrzeć na tarce jarzynowej. Piekarnik nastawić na 200 st. Wyjąć ciasto z zamrażarki, podpiec 15 min. Na gorące ciasto wysypać równomiernie płatki. Wyłożyć jabłka, przygnieść, wyrównać. posmarować konfiturą i skórką. Resztę ciasta zetrzeć
moj przepis nasera żółtego 2 jajka pieprz, sól wykonanie: Naleśniki smażymy jak w przepisie u góry. W międzyczasie gotujemy kaszę, ogórki kroimy w drobną kostkę, a ser trzemy na tarce jarzynowej. Przygotowujemy nadzienie: kaszę, ogórki i ser żółty mieszamy doprawiając pieprzem i solą. Na naleśniki nakładamy nadzienie i zawijamy je, jak przy krokietach. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Jajka roztrzepujemy w rondelku
Ania i Marcin gotują