Surówka z selera korzeniowego ze słonecznikiem

Surówka z selera korzeniowego ze słonecznikiem

Surówka z selera korzeniowego ze słonecznikiem

Seler ma dość specyficzny smak, który nie każdemu odpowiada, ale w połączeniu z jabłkiem, sokiem z cytryny i prażonymi ziarnami słonecznika tworzy doskonałą i bardzo zdrową surówkę o niskim indeksie glikemicznym. Składniki 1 seler, około 1/2 kg 1/2 kg jabłek sok z jednej cytryny 1-2 łyżki prażonych ziaren słonecznika sól, cukier do smaku Sprzęt tarka do jarzyn Przygotowanie Seler obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach i od razu dodajemy sok z cytryny, aby seler nie zmienił koloru. Umyt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.