jak zrobić wodę z cytryna - 3778 przepisów (strona:130/252)

Sałatka z piersi kurczaka z parowaru z ananasem 407

jeszcze kukurydze.Składniki : 1 filet z piersi kurczaka 1 puszka ananasów w plastrach1 cebula sok z 1/2 cytryny  3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardyPrzyprawy : pieprz czarnyPierś z kurczaka myjemy, odsączamy nadmiar wody, oczyszczamy i wstawiamy na tacce z folii aluminiowej do parowaru i włączamy na 20 minut. Cebule drobno kroimy i parzymy wrzątkiem(...)pieprzem. Dodajemy 3 łyżki majonezu i łyżeczkę musztardy i dokładnie wszystko mieszamy. Majonezu można mniej, ja lubię jak jest go dużo :) Jak wszystko jest wymieszane polewamy sokiem z połowy cytryny i pod przykryciem wstawiamy do lodówki. Najlepiej smakuje na następny dzień :) Ale oczywiście czasami ciężko nie jeść od razu ;)    Jak zawsze czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz

Parowar Faceta
Ziemniaczana zapiekanka z łososiem 188

żółty) - po łyżce : masła, oleju, śmietany/serka śmietankowego - przyprawy : sól, pieprz, przyprawa do ryb (opcjonalnie) - cytryna do skropienia  sos - ok. 150 g jogurtu naturalnego - 2 jajka - sól, pieprz  Przygotowanie :  Ziemniaki obrać i pokroić na cienkie talarki. Zalać w garnku zimną wodą, dosolić, zagotować. Gotować jeszcze przez ok. 5 minut, odcedzić na durszlaku. Ziemniaki powinny pozostać półtwarde

Kuchnia Ellie
Banany w migdałowym krokancie 129

200ml śmietanki kremówki- 1 łyżeczka cukru pudru- 1 łyżka mleka w proszku- 50 g gorzkiej czekolady- krokant migdałowy (składniki i przepis poniżej)- plasterki limonki (do dekoracji)- skórka starta z cytryny          Krokant migdałowy – składniki:   - 100 g posiekanych płatków migdałowych- 30 g masła- 110 g cukru (kryształ)- esencja migdałowa        Zacznijmy od krokantu. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier, migdały i odrobinę(...)mikrofali. Schłodzoną śmietankę ubijamy dodając pod koniec 1 łyżkę mleka w proszku (ten dodatek sprawia, że śmietanka nie podchodzi wodą – skorzystałam z rady z jednego  z programów Ewy Wachowicz),  1 łyżeczkę cukru pudru, otartą skórkę z cytryny. Najlepiej wybierać banany o prostym kształcie. Przygotowałam według przepisu autorki („banany pociąć na 3-4 równe części, z jednej strony zrobić delikatne

mojewypiekiinietylko
Spitzkohl-młoda kapusta duszona w śmietanie 247

SPITZKOHL (Brassica oleracea) to rodzaj bialej kapusty.Najprawdopodobniej pochodzi z Chin.Jest najwczesniejsza odmiana ze wszystkich kapustnych (nazywana jest rowniez Sommerkohl).Mozemy sie delektowac jej smakiem juz w

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak idealny 157

smak uzyskamy marynując je na dzień lub dwa. Więc po koleji:Przygotowanie: Kurczaka myję w chłodnej wodzie, wkładam do pojemnika do pieczenia i przyprawiam. Na dno pojemnika wrzucam pokrojony czosnek i cebulę. Mięso polewam octem jabłkowym. Ocet łatwo przygotować według przepisu link.  Cytryny używam gdy nie mam domowego octu. Na koniec polewam wszystko olejem lub obkładam kawałkami masła.Marynowanie

prawdziwe jedzenie
Kotlety ziemniaczane + buraczki 269

dłonie w wodzie. Każdy kotlet od razu obtaczamy w bułce tartej i smażymy na małym ogniu do zrumienienia. Podajemy gorące np. w towarzystwie surówki, marchewki z groszkiem czy mizerii, jednak dziś proponuję do nich... Buraczki z jabłkami Potrzebujemy: 600 g buraków 2 duże, kwaśne jabłka 1 małą cebulkę 1 łyżka mąki pszennej sól, cukier sok z cytryny Buraki dokładnie myjemy(...)samo. Do cebulki dodajemy mąkę i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jabłka i całość podlewamy ok. 1/3 szklanki wody. Dusimy do momentu, kiedy jabłka zaczynają tracić kształt i powoli zmieniają kolor. Wtedy dodajemy buraczki. Doprawiamy solą i cukrem oraz sokiem z cytryny. Chwilę podsmażamy i gotowe. Ilość cukru i soku z cytryny zależy od tego, jakie mamy jabłka. Jeśli kwaśne

Ratunku obiad
Puszyste rogaliki drożdżowe 156

Pyszne i bardzo puszyste rogaliki drożdżowe. Najlepsze, jak każde ciasto drożdżowe, w dniu upieczenia gdy tylko przestygną.Ciasto jest elastyczne i rogaliki łatwo się formuje. ok

Praktyczna pl
Morelowo-żurawinowa pierś w olejowych ziołach z amarantusem 219

oleju Kujawskiego z bazylią 1 łyżeczka oleju Kujawskiego Cytryna z bazylią 50g suszonych moreli  30g suszonej żurawiny z sokiem z granatu filet z piersi kurczaka  4 łyżki ziarna amarantusa bio 5 łyżek sałaty roszponki Przyprawy : curry pieprz czarny   Filety z piersi kurczaka myjemy, odsączamy nadmiar wody, oczyszczamy i wycinamy kieszonkę. W otwór kładziemy na spód suszone(...)indiańskiej "świętą roślinę". Docenianą przez cywilizacje Majów, Azteków i Inków.   Resztę wrzątku wlewamy do zbiornika na wodę i włączamy parowar na 20 minut. Sałatę roszponkę myjemy, osuszamy i przekładamy na talerz. Polewamy ją 1 łyżeczką oleju kujawskiego z cytryną i bazylią.    Jak minie 20 minut i urządzenie da nam sygnałem dźwiękowym znać, że skończyło swoją pracę

Parowar Faceta
SPAGHETTI Z KURCZAKIEM I JARMUŻEM 203

Makaron gotujemy al dente , pomidora kroimy w ósemkę. Jarmuż gotujemy kilka minut w lekko osolonym wrzątku, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. 100 ml oliwy z oliwek mieszamy ze szczyptą soli,i pieprzu, płaską łyżeczką cukru pudru i odrobiną soku z cytryny. Makaron mieszamy z jarmużem, usmażonym kurczakiem i pomidorami. Polewamy przygotowanym dressingiem i posypujemy świeżo posiekanym szczypiorkiem. Smacznego

Ostra na Słodko
Stek z rekina ze spaghetti czosnkowym i salsą pomidorowo-brzoskwiniową 122

pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy je na godzinę do lodówki. Następnie układamy na nich po 2 plastry cytryny, zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok 25 min w temp 180 C. Makaron gotujemy w posolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy makaron i pietruszkę. Mieszamy dokładnie

e-PrzepisyKulinarne
Mus z łososia wędzonego 227

żony1 łyżeczka pieprzu cytrynowegosok i skórka otarta z niewoskowanej cytryny3 łyżeczki żelatynyszczypta soli1. Łososia z serkiem kremowym, sokiem i skórką z cytryny i pieprzem cytrynowym zmiksować na gładki krem. 2. 3 łyżeczki żelatyny namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody i zostawić na 10 minut. Następnie dodać 50 ml wrzącej wody i mieszać do rozpuszczenia. Przestudzić. Zimną żelatynę (ale uważać, żeby(...)słona…. ja nie dodawałam soli wcale.4. Małą keksówkę wyłożyć przezroczystą folią, przelać masę, przykryć i wstawić do lodówki dobrych kilka godzin, najlepiej na całą noc. Podawać z cząstką cytryny. Można też podawać mus zrobiony w małych miseczkach czy kieliszkach do wina. Smacznego Post Mus z łososia wędzonego pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Tradycyjne pączki 115

całe jajko 100 g masła małe opakowanie cukru wanilinowego 40 ml spirytusu  sok i skórka otarta z 1 cytryny pół łyżeczki soli smalec do smażenia konfitura do nadzienia lukier (1 szklankę cukru pudru rozprowadzić z 2 - 3 łyżkami gorącej wody) kandyzowana skórka pomarańczowa Zrobić rozczyn z drożdży roztartych z łyżką cukru (jeśli używamy świeżych), 200 g mąki i pół

W kuchennej krainie
Papryka a'la Mareczek 142

Składniki: 6 papryk czerwonych 5 ząbków czosnku 1 duża cebula 1 cytryna 2 opakowania zupki chińskiej VIFON Kurczak Curry 3 łyżki przyprawy do dań Curry 2 łyżeczki przyprawy - ostra papryka sól i pieprz do smaku 1.5 szklanki wody natka pietruszki 3 łyżki bardzo ostrego sosu piri piri - lub tabasco Przygotowanie: Papryki dokładnie myjemy i oczyszczamy z pestek. Następnie(...)przyprawami i zalewamy wrzątkiem  tak aby makaron wchłonął całą wodę. do makaronu dodajemy 2 łyżeczki ostrej papryki i i 3 łyżki sosu piri piri. Do duszących się papryk dodajemy 3 łyżki przyprawy Curry i mieszamy. Następnie wyciskamy sok z cytryny do naszych papryk. Do papryk dodajemy napęczniały makaron i mieszamy. Gdy składniki ładnie nam się

ClauditteMissCooking
Surówka z marchewki, jabłka i suszonej żurawiny 185

oczkach i odstawić na 15 minut.Żurawinę zalać gorącą, przegotowaną wodą i odstawić na 15 minut. Odcedzić.Jabłka umyć, osuszyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do marchewki. Wymieszać.Do marchewki i jabłka dodać odcedzoną, suszoną żurawinę. Wymieszać.Do surówki dodać olej i sok z cytryny. Wymieszać.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Olej można zastąpić oliwą.Z dodatku

Gospodyni Miejska
Miruna patagońska ...jedziemy nad Ocean! 212

było jasne jak słońce,klarownie opisane, zero tajemnic, wszystko się miło czytało... Zapragnęłam natychmiast znalezć się TAK DALEKO! Nad Oceanem! Mirunapoławiana jest głównie w wodach okalających Chile, Argentynę oraz wodach Nowej Zelandii, czyli w najczystszych oceanach. Na przestrzeni ostatnich lat nieustannie rośnie znaczenie handlowe tego gatunku w spożyciu ryb białych. Uzasadnione jest to między innymi niezwykłymi walorami smakowymi tej ryby(...)marchewka leczy skołatane nerwy podobno! Polecany osobom na diecie. -przyprawy od Skworcu Pfeffer Gold  + kuchmistrz Skworcu+ oliwa z oliwek+sok z cytryny- wymieszać razem, to będzie marynata -pomidor Przygotowanie jest banalnie proste. Umyj mirunę pod bierzącą wodą i osusz . Przygotuj marynatę Następnie włóż mirunę do brytfanny i ładnie obtocz w marynacie. Seler i marchewkę dodaj do filetów.  Dokładnie

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania