Składniki: 9 jaj 9 łyżek mąki pszennej 9 łyżek mąki ziemniaczanej 18 łyżek cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło margaryna 200g masła czekoladowego odrobina soku z cytryny 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego ulubiona herbata ( u mnie Sir William's-exotic fruits) masa cukrowa barwniki dodatki Sposób przygotowania: Żółtka oddzielić od białek
Wielki apetytjajko 1,5 szklanki mąki szczypta soli szczypta cukru 250 g masy krówkowej 250 g serka mascarpone 50 ml sosu czekoladowego 100ml śmietany 30% Sposób przygotowania: Z mąki,jaja,tłuszczu zagnieść ciasto.Dodać cukier i sól.Zawinąć w folię spożywczą delikatnie rozwałkować w schładzać w zamrażarce ok.30 minut. Następnie wylepić ciastem formę i piec 15 minut w temperaturze
Wielki apetytSkładniki: 1 szklanka mleka 110 g masła (ciepłe,rozpuszczone będzie idealne) 1/3 szklanki cukru 2 jaja 1/2 łyżeczki soli 4 szklanki mąki 25 g drożdży 100 g gorgonzoli 100 g suszonych pomidorów 2 plastry ulubionego żółtego sera. Sposób przygotowania: Z pokruszonych drożdży,cukru, 3 łyżek ciepłego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn.Odstawić w ciepłe miejsce
Wielki apetytMiałam ochotę na ciasto z makiem,gdy usłyszałam,że rodzina ma ochotę na coś marchewkowego,powstało to właśnie ciacho.Inspirację znalazłam na blogu:http://wkadrzesmaku.blogspot.com/. Składniki: 6 jaj 3 szklanki cukru 1,5 szklanki oleju 2,5 szklanki mąki 6 szklanek drobno startej marchewki 9 łyżek maku 1,5 łyżeczki cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia
Wielki apetytPyszne,słodziutkie i niezwykle aromatyczne.Naprawdę warte wypróbowania. Składniki: 2 jaja 200g mąki 100 ml mleka ryżowego (u mnie Alpro) 50 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia Syrop klonowy (u mnie Vertmont ) Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Jaja połączyć z mąką i dodać mleko.Ciasto przelać do foremki sylikonowej
Wielki apetytniespodziankę przygotować na 4 rocznicę ślubu dla mojego męża. Jedno jest pewne, komu jak komu, ale on musi być zachwycony. Dodałam wszystko co lubi i wyszło bosko. Składniki: 4 jaja 3 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masy kajmakowej 2 śmietan Fixy 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej
Wielki apetytowoce.Długo się nie zastanawiałam,zabrałam się za ciasto,które nauczyła mnie robić moja mama.Przepis jest bardzo prosty i nie znam takiego człeka,któremu by nie wyszło. Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżecza proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 3/4 szklanki oleju 5 jabłek garść migdałów w płatkach kropelki czekoladowe
Wielki apetytDługo zastanawiałam się do czego użyć moich nowych młynków Kamis Specialite i okazuje się,że najszybsze rozwiązania są najsmaczniejsze. Składniki: 30 dkg mąki pszennej 2 jajka 2 żółtka jaj 2 łyżki oleju mozzarella gorgonzola gouda jajko bazylia papryka indyk cebula sól prowansalska ( Kamis Specialite) ognista mieszanka przypraw (Kamis Specialite) sól pieprz Sposób przygotowania: Z przesianej mąki,jajek,żółtek,oleju
Wielki apetytmoich drzwi zapukał kurier z wielką paczką kaw Prima . Od razu zabrałam się za pieczenie.Zobaczcie sami co z tego wyszło: Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jaja 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 2 łyżki kakao pół szklanki mocnej,aromatycznej kawy ( u mnie Prima Excellent) Sposób przygotowania: Jajka ubijamy na puszysta
Wielki apetytkońcu zaczęła mu smakować. Warto czasem postawić na swoim. Składniki na ciasto: 200 g masła 250 g mąki 2 żółtka szczypta soli Składniki na farsz: 500g brukselki 3 jaja + 2 białka 200 g tartego sera żółtego 3 łyżki śmietany 12 % łagodna,mielona papryka (kamis) czosnek (Kamis) sól pieprz kolorowy (w młynku Kamis) gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: Brukselką oczyścić
Wielki apetytwpadłam do kuchni i zabrałam się za przygoowanie "małego co nie co".Ciasto wyszło pyszne do takiego stopnia,że śmiało mogę polecić je wam jako świąteczny wypiek. Składniki: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mleka 2 łyżki domowego cukru waniliowego (ewenualnie kupny wanilinowy-Polecam Oetker'a) 1,5 łyżeczki proszku
Wielki apetytdoskonale na śniadanko na szybko,gdy w domu brak świeżego pieczywa,gdyż najlepsze są właśnie z wczorajszego. Składniki: Każde pieczywo się nadaje ( u mnie bagietka francuska-oczywiście wczorajsza) 2 jaja cukier waniliowy (najlepiej domowy,przepis znajdziecie tu ), ewentualnie kupny wanilinowy,lub z dodatkiem wanilii (Dr Oetker ma takiw swojej ofercie) odrobina oliwy z olwek 1 łyżka mleka szczypta
Wielki apetyttego jest dziecinnie łatwy. Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 500 g mięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku 100 g wątróbek drobiowych 3 czerstwe bułki 5 jaj 1 duża cebula smalec (do wysmarowania formy) bułka tarta (do wysypania formy) szczypta gałki muszkatołowej 3 ziela angielskie 1 listek laurowy sól pieprz Sposób przygotowania: Mięso (prócz wątróbki
Wielki apetyturodziny.Jego ulubiona bajka to Jake i piraci z Nibylandii,więc stanęłam przed nie lada wyzwaniem.Z prezentami nie było problemu,gorzej z tortem.Nigdy takiego nie robiłam. Składniki : Na biszkopt: 9 jaj 9 łyżek mąki pszennej 9 łyżek mąki ziemniaczanej 18 łyżek cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: herbata sok z 1/2 cytryny Krem: 500ml śmietany
Wielki apetytjakimś nowym, pysznym torcikiem. Upiekłam wiec tort bezowy. Przepis ten możecie śmiało wykorzystać na zbliżające się Walentynki. Przepis jest zlepkiem z tego co znalazłam w internecie. Składniki: 5 białek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna 500 ml śmietany 36 % likier czekoladowy czekolada mleczna ulubione owoce ( u mnie truskawki,borówki i smoczy
Wielki apetyt