Żurek nie należy do moich ulubionych zup ale mężuś i córeczka uwielbiają więc dosyć często gości na naszym stole. Tym razem dodałam nieco startego chrzanu. Taka wersja bardziej przypadła mi do gustu i żurek zdecydowanie bardziej mi smakuje. składniki: 2 l bulionu ( u mnie wywar z warzyw i kości wieprzowych) 1/2 l domowego zakwasu na żurek 2 listki laurowe 2 łyżki majeranku 3 ząbki czosnku 2 łyżki chrzanu u mnie ze słoiczka 4-5 łyżek kwaśnej śmietany 2 łyżki mąki sól dodatki: biała kiełbasa, ugotowane jajk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...