jajko - 22300 przepisów (strona:416/1487)

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami. 126

smaku. Nie za słodkie, nie za kwaśne po prostu niebo w gębie. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 100 g cukru 250 ml mleka 30 g świeżych drożdży 2 jaja 130 g masła 250 g rabarbaru 250 g truskawek Kruszonka: 0,5 szklanki 5 łyżek cukru 70 g masła  opcjonalnie: cukier puder Sposób przygotowania: Mleko lekko podgrzać

Wielki apetyt
Tarta paprykowa 142

się wychwycić jej smakowitości. Zapewniam- jest boska! Składniki: na ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 łyżeczka soli 3 łyżki wody nadzienie: cebulki konserwowe (opcjonalnie) 2 jaja 200 ml śmietany 18% 3 łyżki majonezu kilka kropli sosu tabasco 3 papryki 8-10 pomidorków koktajlowych 100 g boczku świeży tymianek sól pieprz kolorowy   2 śliwki suszone

Wielki apetyt
Ciasto drożdżowe z jeżynami 116

cudownymi, pachnącymi lasem jeżynami. Zrobienie z nich użytku, było tylko kwestią czasu. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 100 g cukru 250 ml mleka 30 g świeżych drożdży 2 jaja 130 g masła 300 g jeżyn Kruszonka: 0,5 szklanki 5 łyżek cukru 70 g masła  Do posypania cukier puder Sposób przygotowania: Mleko lekko podgrzej ( nie może być

Wielki apetyt
Gofry orzechowe 136

słodko lub w wersji wytrawnej. Świetnie sprawdzą się również jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Składniki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki mielonych orzechów 3 jaja 1 i 1/2 szklanki mleka 6 łyżek rozpuszczonego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka brązowego cukru (przy wersji wytrawnej 1/2) szczypta soli.  dodatkowo: odrobina oleju dodatki słodkie

Wielki apetyt
Muffiny inspirowane pizzą 136

moja 6 letnia Weronika, więc uwierzcie ich przygotowanie jest naprawdę proste.  Składniki: 80 g masła 170 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki mleka 2 jaja sól przyprawa do pizzy szynka ser 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Sposób przygotowania: Suche składniki wymieszaj z suchymi, mokre z mokrymi. Dodaj jedne do drugich. Nastepnie dodaj pokrojoną szynkę

Wielki apetyt
Tarta z figami, kozim serem, kaszą i szynką Serrano 144

posiekanym ząbkiem czosnku. Na upieczony spód wyłóż kaszę, cebulkę z czosnkiem, pokrojone figi i kozi ser,oraz szynkę Serrano. Całość zalej śmietaną doprawioną solą i pieprzem i wymieszaną z jajami. Zapiekaj ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z rukolą. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Pączki serowe 122

Sylwestrowych i w Tłusty Czwartek lub jako podwieczorek po niedzielnym, rodzinny obiadku. Składniki: 400 g serka homogenizowanego waniliowego lub 300 g sera białego półtłustego 2 szklanki mąki pszennej 4 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2- 3 łyżek cukru pudru (jeśli użyłeś sera dodaj 3) szczypta soli kieliszek alkoholu (wódka, spirytus lub ocet) 1 litr oleju do smażenia cukier

Wielki apetyt
Pączki cynamonowe 106

przerośnie twoje oczekiwania. Gorąco zachęcam cię do wypróbowania. Aromatyczna wanilia i kuszący cynamon.... czy to może nie smakować? Składniki: 300 g sera białego półtłustego 2 szklanki mąki pszennej 4 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 1 kieliszek ekstraktu waniliowego 1 litr oleju do smażenia cukier puder wymieszany z cynamonem do posypania Sposób przygotowania

Wielki apetyt
Mazurek marcepanowy 123

aromat marcepanu- dla mnie ideał! Jego wygląd zależy tylko od twojej inwencji, więc możesz przed świętami porządnie zaszaleć w kuchni. Składniki: na ciasto 270g marcepanu 100g masła 4 jaja 8 łyżek mąki pomada 100g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w  proszku 2 łyżki gorącej wody barwnik spożywczy dodatkowo gęsta marmolada białko 130 g marcepanu Sposób

Wielki apetyt
Wielkanocne jaja 142

śniadanie a klasyka wychodzi Ci już uszami- polecam. Jajka są łatwe i szybkie w przygotowaniu, smaczne i zupełnie niecodzienne. Składniki: 20 g sera gorgonzola  4 ugotowane na twardo jaja 1 łyżka majonezu (u mnie jak zawsze Winiary) szczypiorek 2 plastry boczku sól pieprz Sposób przygotowania: Jajka wydrąż łyżeczką. Dodaj do nich majonez i Gorgonzolę i dokładnie wymieszaj. Dopraw

Wielki apetyt
Sernik z śliwka kalifornijską i bakaliami 128

zrobiłam, ale smak i tak jest niezapomniany. Polecam Wam sernik  w kolejnej odsłonie, tym razem ze śliwka kalifornijską i bakaliami, czyli mocno nadziany :) Składniki: 1 kg twarogu 8 jaj 2 opakowania budyniu 250 gram masła 1,5 szklanki cukru 150 g śliwki kalifornijskiej 1 opakowanie mieszanki bakaliowej Wykonanie: Śliwki zalewam gorącą wodą i odstawiam by spęczniały. Wersji

Ciasteczkowy Potwór
Jogurtowe ciasto z rabarbarem 206

cukru; – 50 g masła miękkiego Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową. Rabarbar obrać, pokroić w kawałki około 0,5 cm, zasypać 3 łyżkami cukru i cukrem wanilinowym. Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dalej miksując wlać olej i jogurt. Mąkę przesiać z proszkiem, wsypywać do masy jajecznej porcjami, cały czas miksując. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia

dom-agi.pl
Sałatka z selera i ananasa II- wersja bez szynki 224

gotowane na twardo jajka w kosteczkę natka pietruszki drobno szatkowana sól i pieprz do smaku Seler odcedz z zalewy, dodaj kukurydzę i groszek. Wymieszaj. Dodaj ananasa.Wymieszaj. Posól,popieprz. Dodaj jaja i pietruszkę, wymieszaj. Teraz majonez rozrobiony z odrobiną musztardy i łyżką mleka. Wymieszaj. Gotowa po przegryzieniu w lodówce. Smacznego! I jako, ze nie ma w niej mieska...podajemy

Z Kuchni Do Kuchni
Kanapki... po prostu! 174

Boże być musi! Upiekłam chleb, tak tak...upiekłam chleb Z TEGO PRZEPISU  i dodałam również kromeczki bułki pszennej. A dodatki? Takie jakie miałam. kiełbasa wiejska szynka domowej roboty jaja na twardo pomidor szczypiorek bazylia Skomponowałam kanapki i...zapraszam na pyszne śniadanie w towarzystwie herbatki! Miłego dnia

Z Kuchni Do Kuchni
Przepis na… – Uova in purgatorio, włoskie sacrum jedzenia 256

jedzenie to także sacrum ! Danie jest wyjątkowo szybkie w przyrządzeniu, ciekawe w formie i wyraziste w smaku. Idealne na pożywną kolację lub lekki obiad. Porcja dla 2 osób: 6 jaj 500 ml passaty pomidorowej – przepis tutaj cebula pół szklanki tartej mozzarelli cztery ząbki czosnku oliwa z oliwek sól, pieprz, bazylia Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek i poszatkowaną cebulę

Bon Ton Italia

Proponowane wyszukiwania