czym skrapiam sokiem z cytryny i oprószam solą i pieprzem.Na upieczony spód wykładam warstwę miękkiego pora na to kawałki łososia i posiekany koperek. Śmietanę i jajka roztrzepuję po czym wylewam delikatnie na tartę. Zapiekam 30-40 minut.Smacznego Przepis bierze udział w akcji:Post Tarta z łososiem pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plczasu zgęstnienia sosu. Do gniazdek rozłożyć pieczarki na taką wysokość, żeby zmieściło się małe jajko. Zapiec pod grillem około 10 minut, następnie wybić jajka ze skorupek i położyć na pieczarkach i zapiekać jeszcze 5 minut
Kulinarny karnet Christopherakażdego ze składników tak aby całość nie przekroczyła 2/3 każdej foremki. Zaczynam od cebuli, następnie kiełbaska, kukurydza, groszek, pomidor. całość zalewam ok 4 łyżkami rozbełtanego jajka a na górę kładę wiórki sera żółtego.Zapiekamy ok 10 minut w 150°C.Po upieczeniu posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smakuje i wygląda wybornie.Smacznego
Mechanik w kuchnikontakty. Można go znaleźć tu: KUŹNIA DOBREGO SMAKU bądź tu: SMACZKI. Cóż takiego gotowali? Na pierwszy rzut poszły faszerowane pomidory. Interesujący był farsz – ricotta, jajko, przyprawy i bułka tarta wraz z bazylią. Zapiekamy i podajemy. Druga propozycją była bruschetta, pomidorowa z oliwkami i kaparami. Dwie propozycje szybkie i tanie, a jednocześnie takie, co wykarmią spora ilość osób. Kiedy doszło
W kuchni Karmel-itkiśrodka ciasta włozyć również plaster wędliny. • Na dno położyć po kulce mozzarelli i wbić po jednym jajku. • Posypać solą, ewentualnie pieprzem. • Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i zapiekać 15 minut. Miseczki ładnie wyjmuje się z blachy po upieczeniu jeśli nie przerwie się płat ciasta francuskiego. W przeciwnym razie
To co kochamzalewie (400g) puszka zielonej fasolki szparagowej (400g) pieczarki (200g) 1 cebula (pokrojona w piórka) 3/4 torebki kaszy kuskus(ja miałam jakąś tutejszą wersję, z suszonymi warzywami przypominającymi mysie bobki ;) jajka (4 lub więcej) sól, pieprz, słodka papryka, bazylia oliwa do smażenia Wykonanie jest banalnie proste. Zaczęłam od zalania kaszy wrzątkiem (nieco ponad jej powierzchnię) i pozostawiłam do napęcznienia(...)lekkiego zagęszczenia. Doprawiłam do smaku. Na koniec dorzuciłam kaszę i wszystko ze sobą wymieszałam. Jeśli posiadacie patelnię, którą można zapiekać w piekarniku, to faktycznie potrawę uda Wam się wykonać w jednym garnku od początku do końca. Wystarczy na "zapiekankę" wbić jajka, oprószyć pieprzem, solą i całość zapiec w 200st. do ścięcia białka. Ja tymczasem "zapiekankę" przełożyłam do dwu naczyń
bastalenawyśmienite bułki zapiekane z farszem. Jest to przepis niezwykle prosty, choć nieco czasochłonny. Jednak na jego przygotowanie naprawdę warto poświęcić trochę czasu. Bułki są idealne zarówno na śniadanie,obiad, jak i kolację. Zapraszamy zatem do gotowania. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 4 bułki ( ja użyłam dwóch zwykłych i dwóch razowych) 4 jajka 3 parówki Cebula
Kolizje SmakówWitajcie! 😎 Dzisiaj mam przygotowaną dla Was kolejną alternatywę na zastąpienie zwykłych mielonych. Na kaszowe zapiekane w sosie już macie przepis . Tutaj wykorzystałam kapustę i to był strzał w dziesiątkę!😇 Jako dodatek do tych kotletów polecam delikatną porcję ziemniaczków i mizerię. Przepis daję od razu na porcję dla całej rodzinki, gdyż jest on tak dobry, że nie sposób zjeść(...)samemu😁 Idealnie sprawdzi się jako obiad dla gości👍 Składniki na 6 porcji -500 g mięsa mielonego -300 g kapusty białej -2 jajka -pół szklanki kaszy bulgar/jęczmiennej (nie gotujemy) -1 cebula sos -2 kostki drobiowe -1 słoiczek koncentratu pomidorowego +płaska łyżka skrobi ziemniaczanej+łyżka śmietany Przygotowanie: 1. Kapustę siekamy i przelewamy wrzątkiem. Cebulę kroimy drobno. 2. Surową kaszę, kapustę, cebulę
Zdrowie i pysznie na talerzumieszanką grzybów leśnych. Są tutaj podgrzybki, prawdziwki i kozaki. Wszystko zapieczone w kremowym sosie serowym. 250 g makaronu rigatoni lub penne 1 duża cebula 1 szklanka grzybów leśnych 3 jajka 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 100 g sera pleśniowego 100 g sera żółtego sól pieprz czarny majeranek masło klarowane do smażenia Makaron ugotować al’dente(...)kostkę i zeszklić na maśle. Dodać grzyby i wszystko usmażyć. Moje grzyby były wcześniej obgotowane. Dodać do makaronu, wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania. Ser pleśniowy rozkruszyć i rozłożyć równomiernie po zapiekance. Jajka rozmącić ze śmietaną i kremówką, doprawić dobrze majerankiem, solą i pieprzem. Zalać wszystko, posypać startym, żółtym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego
https:KKuchniaMniamokazji można zaskoczyć domowników pyszną kolacją lub mieć coś niebanalnego do przekąszenia dla niezapowiedzianych gości. Zapiekane bagietki Składniki: 2 półbagietki ćwiartka czerwonej papryki ząbek czosnku 2-3 plasterki sera 1 łyżka kukurydzy z puszki 50g wędliny (szynki, kiełbasy) kawałek brokułów 2 jajka 1 łyżka śmietany 18% sól pieprz ulubione zioła Bagietki ściąć(...)góry i wydrążyć miękisz. Wędlinę, ser i paprykę pokroić w kostkę, brokuły podzielić na mniejsze cząstki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Jajka roztrzepać ze śmietaną, dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić bagietki, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać ok 20 minut w temp. 180stC, aż masa jajeczna się zetnie. Przed podaniem pokroić na kawałki. Smacznego! st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style
Obiad gotowyalbo ugotować na parze w sitku lub perforowanym garnku nad ziemniakami. Odłóż kilka szparagów do sałatki na poniedziałek. Na oliwie lub maśle usmaż jajka sadzone. Jeśli wolisz przygotować rybę, ułóż filety w naczyniu do zapiekania lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dopraw solą i pieprzem i polej odrobiną oliwy. Piecz ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni
Chilli Czosnek i Oliwadodać pieczarki, jabłko i smażyć 5 minut. Dosypać żurawinę i przyprawy. Smażyć jeszcze chwilę. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego lub kokilek .Zalać śmietaną z ubitym jajkiem i startym serem, ze szczyptą soli i pieprzu. Zapiekać 15 min w temp.190 stopni. Można podawać ,jeśli nie starczy sama zapiekanka, z grzankami z razowego chleba
Kulinarny karnet Christopherasól i pieprz jajko na twardo Przygotowanie: awokado wyciągamy ze skorupki i rozgniatamy widelcem doprawiamy solą i pieprzem do smaku chleb zapiekamy w opiekaczu lub podpiekamy na patelni na chlebie układamy pastę z awokado i dodajemy jajko na twardo możemy dopieprzyć gruboziarnistym pieprzem Smacznego
Gotowanie z pasjąsól i pieprz jajko na twardo Przygotowanie: awokado wyciągamy ze skorupki i rozgniatamy widelcem doprawiamy solą i pieprzem do smaku chleb zapiekamy w opiekaczu lub podpiekamy na patelni na chlebie układamy pastę z awokado i dodajemy jajko na twardo możemy dopieprzyć gruboziarnistym pieprzem Smacznego
Gotowanie z pasjąZapiekany makaron z warzywami i serem, mniam! Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (sos) 1 jajko 1½ łyżki mąki 2 szklanki mleka 1 łyżeczka masła sól 150 g sera topionego 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki Składniki (pozostałe) 2 cukinie 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy ½ paczki brązowego makaronu sól kilka kropli oliwy Przygotowanie Umyć
Tureckie Przepisy