jajka zapiekane - 3168 przepisów (strona:42/212)

Pasztet z królika z marmoladą z czerwonej cebuli 183

kości. Ugotowany boczek mielimy w maszynce do mięsa, mielimy także podroby i mięso królicze oraz słoninę (pozostawiamy jedynie parę plasterków słoniny do zapiekania na wierzch pasztetu). Gotowe zmielone mięso, słoninę, podroby łączymy z jajkami, solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową oraz przeciśniętymi ząbkami czosnku. Wypełniamy formy do pieczenia, wcześniej wyłożonymi papierem do pieczenia. Na wierzch pasztetu układamy paseczki ze słoniny (żeby

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem 192

sól, pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku olej do smażenia 90 g mąki pszennej 90 g masła 600 ml mleka 70 g tartego parmezanu lub grana padano 1 jajko Tym razem przepis na troszkę inną zapiekankę. Jej inność dotyczy przede wszystkim konsystencji po upieczeniu. Zazwyczaj kojarzymy zapiekanki jako dość ciężką i zbitą formę - a zaprezentowana dzisiaj przeze mnie(...)roztapić masło, dodajać mąkę i podsmażyć przez chwilę energicznie mieszając. Dolać lekko podgrzane mleko i dokładnie wymieszać. Powinien powstać gęsty, aksamitny sos. Dodać jajko oraz połowę startego sera. Sos wyłożyć na zapiekankę i posypać pozostałym serem. Zapiekać przez około 50 minut w temperaturze 180ºC. Smakuje wyśmienicie podawana z sosem pomidorowym lub jogurtowym. Źródło: kulinarne.info linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Wytrawna tarta z gruszką i gorgonzolą 155

kolorowy, mielony rukola garść orzechów drobno siekanych  Sposób przygotowania: Ciasto zagnieść jak najszybciej zimnymi rękoma. Wykleić nim formę, obciążyć i zapiekać w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut. Gruszki i gorgonzolę pokroić w kosteczkę tej samej wielkości. Jajka rozkłócić i wymieszać ze śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli. Gruszki z serem i masę śmietanową wylać na podpieczony

Wielki apetyt
Limanda zapiekana pod szpinakiem z pieczarkami 141

gram pieczarek Niewielka ilość sera fety 100 ml mleka 1-2 jajka Pieprz 1 ząbek czosnku Sok z cytryny Ser typu gouda lub mozzarella Wykonanie: Rybę ( rozmrażamy i odsączamy ) przyprawiamy solą i obtaczamy w mące. Smażymy na oleju z obu stron. Wykładamy do naczynie do zapiekania. Szpinak rozmrażamy i odparowujemy. Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy pieczarki razem ze szpinakiem. Doprawiamy(...)solą, pieprzem, sokiem z cytryny i ząbkiem czosnku. Pozostawiamy do przestudzenia. Do kubka wlewamy mleko, wbijamy jajka i masę jajeczną doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do przestudzonego szpinaku razem z niewielką ilością rozkruszonej fety. Mieszamy i zalewamy rybę. Posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku w 180 o C przez około 30 minut. SMACZNEGO.  (function

Smaki Ewy
Nachos z kurczakiem 80

kanapki. Pozostaje mi tylko zaprosić na ten pyszny przepis. Jeśli lubicie tego rodzaju kuchnię powinny Wam smakować także: Tacos z rybą Huevos Motuleños – jajka z guacamole Chili z fasoli expresowe Sałatka po meksykańsku Zapiekane nachos Sałatka meksykańska Przepis na guacamole Tacos ze stekiem Przygotowanie : 50 minut Ilość porcji: 2 Składniki kurczak: – 600-700 g ud lub podudzi z kurczaka

nietylkopasta.pl
Tarta z boczkiem i kozim serem 116

kostkę i podsmażyć. Wyłożyć na podpieczoną tartę. Przykryć pokrojonym w plasterki kozim serem i posypać szczypiorkiem. 3. Masa jajeczna: W garnuszku dokładnie połączyć jajka ze śmietaną i przyprawami. Wylać na tartę i całość zapiekać jeszcze 20 min. do całkowitego ścięcia się masy jajecznej. Podawać na ciepło lub zimno

Krokusowy Dom
Tarta z kurczakiem i porem 127

miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i wyłożyć na podpieczoną tartę. Posypać startym żółtym serem. 3. Masa jajeczna: W garnuszku dokładnie połączyć jajka ze śmietaną i przyprawami. Wylać na tartę i całość zapiekać jeszcze 20 min. do całkowitego ścięcia się masy jajecznej. Podawać na ciepło lub zimno

Krokusowy Dom
Zapiekanka z ziemniakami, indykiem, brokułem, cukinią i kukurydzą 218

starty ser ze śmietanką i jajkiem. 2. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem koksowym, na spód układamy warstwę z ziemniaków, na ziemniaki, indyka, brokuła, cukinię i kukurydzę. Kolejna warstwa tak samo - ziemniaki, indyk, brokuł, cukinia i kukurydza i kończymy na ziemniakach. Całą zapiekanką polewamy sosem (jajko, ser, śmietanka). 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i zapiekamy całość 30 minut. Smacznego

kruche babeczki
zapiekanka z pomidorami 112

naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo: plastry ziemniaków, plastry pomidorów, zeszklona cebula, kiełbasa i tak powtarzamy jeszcze raz i kończymy ziemniakami. Całość zalewamy mlekiem wymieszanym z jajkami, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez ok. 40 min. Pod koniec zapiekania zapiekankę posypujemy startym serem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekanka makaronowa z kurkami i kurczakiem 257

osób (albo i 8) potrzebujemy:    500 g makaronu kokardki lub świderki 1 podwójny filet z kurczaka 300 g kurek pęczek szczypiorku 1 szklanka startego żółtego sera 2 jajka 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka, czosnek  Makaron gotujemy al'dente. Kurki obgotowujemy, następnie podsmażamy na maśle(...)oliwek. Dodajemy kurkumę, paprykę, czosnek, sól oraz pieprz wedle uznania. Makaron mieszamy z mięsem i grzybami. Wkładamy to do naczynia żaroodpornego. Jogurt roztrzepujemy z jajkami i zalewamy makaron. Na koniec posypujemy żółtym serem. Całość zapiekamy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Mamy obiad dla kilku głodnych osób

Emskie Smaki
Tarta z botwinką, szpinakiem i szparagami 136

szparagów odkrawamy twarde końcówki, obieramy i gotujemy w wysokim garnku do miękkości. Wszystko łączymy ze sobą. Studzimy. Wykładamy na upieczony spód. 3.  Jajka, śmietanę i przyprawy łączymy ze sobą. Wylewamy na tartę. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 190 stopni

Szefowa kuchni
Zapiekanka z warzywami, pulpecikami i serem 342

bułką tartą, doprawiamy do smaku sola i pieprzem , masę dokładnie wyrabiamy, formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na wierzchu zapiekanki. Sos: Śmietankę roztrzepujemy z jajkiem, doprawiamy przyprawami do smaku, polewamy zapiekankę. Posypujemy rozdrobnionymi serami. Zapiekamy w rozgrzanym do 180*c piekarniku przez 45 minut. Podajemy gorące

Wanilia i Kardamon
Świąteczny pasztet z selera i jarmużu 191

pieprz, sól, pokrojony w kosteczkę czosnek, czosnek nied źwiedzi, babkę plesznik i posiekana natkę pietruszki. Całość mieszamy i dodajemy mąkę, olej kokosowy (2 łyżki), jajka. Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać.  Pieczemy w 180 st przez

Łycha smaków
Zapiekane pulpeciki 232

mamy więcej czasu na przygotowanie obiadu nawet zwykłe mielone mogą stanowić atrakcyjną propozycję :) Składniki ok 60 dkg mięsa mielonego 1 jajko 1 mała cebula 1 kromka czerstwego chleba … Czytaj dalej Zapiekane pulpeciki

czarrna od kuchni
Grzybowa zapiekanka mojej mamy, The Chip Dip (Seinfeld) 242

przez ok. 10 minut. Jajka pokrój na mniejsze kawałki. Zetrzyj ser żółty. W dużej misce wymieszaj: grzyby + 3 łyżki wywaru z gotowania grzybów + ziemniaki + jajka + jogurt lub maślankę + ser żółty + część koperku. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Wylej masę i wyrównaj. Zapiekaj przez ok. 15-20 minut w temperaturze 180°C, a następnie ok. 10 minut w 200°C. Przed

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania