jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:127/200)

Kiełbasa zapiekana w omlecie 135

Składniki kiełbasa zwyczajna 1 laska jajka 3 szt śmietana 12% 2-3 łyżki pomidor 1 szt cebula 1 szt pieczarki 6 szt ser żółty 5 dkg sól i pieprz papryka słodka … Czytaj dalej Kiełbasa zapiekana w omlecie

czarrna od kuchni
Cannelloni przepis 141

rurek cannelloni :) Smacznego :) Składniki na cannelloni: makaron cannelloni Nadzienie: 500g mięsa mielonego 400g szpinaku mrożonego, przygotowanego wg. tego przepisu 5 pieczarek w kosteczkę ( opcjonalnie ) pół papryki czerwonej w kosteczkę 1 cebula w kostkę 1 jajko 2 garście startego sera mozzarella 5 przeciśniętych ząbków czosnku sól, pieprz do smaku Beszamel: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 2,5szkl. mleka sól, pieprz

NiePieprz.pl
Placki po zbójnicku 180

Inna wersja popularnych placków ziemniaczanych Składniki 1,5 kg ziemniaków 0,5 kg pieczarek 1 duża cebula i 1 mała 0,25 kg boczku lub wędliny 2 jajka 3 łyżki mąki sól, pieprz … Czytaj dalej Placki po zbójnicku

czarrna od kuchni
SAŁATKA JESIENNA 302

Sałatka dostała nazwę jesiennej, ponieważ wszystkie składające się na nią składniki są dostępne jesienią i zimą. Jest ona też doskonałym pomysłem na wykorzystanie niezjedzonej pieczeni czy

Przepisy Aleksandry
Paszteciki drożdżowe :) 164

drożdży (pół kostki)0,5 szklanki letniego mleka2 jajkasól0,5 kg pieczarekpieprzDo miski przesiewamy mąkę, robimy dołek, dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, jajka, sól a następnie rozpuszczone w mleku drożdże. Mieszamy wszystko łyżką, potem zagniatamy ręcznie. Pieczarki ścieramy na tarce na małych oczkach, podsmażamy na oleju, doprawiamy pieprzem i solą i dusimy. Ciasto wałkujemy cieniutko i kroimy na prostokąty, wzdłuż

Piekę, bo lubię
Pasztet z zielonej soczewicy 113

zimnej wody, bo znacznie zwiększy swoją objętość. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Na oliwie smażymy drobno posiekane pieczarki i cebulę, studzimy. Wszystkie przygotowane składniki mielimy w maszynce. Do zmielonej masy dodajemy jajka, paprykę, curry, sól, pieprz i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Pasztet przekładamy do foremki, zapiekamy ok 1 godziny w tem 200C. Wybornie smakuje

Apetyczna babeczka
ZAPIEKANY KALAFIOR Z SZYNKĄ I SŁODKIMI ZIEMNIAKAMI 259

Zapiekankowych szaleństw ciąg dalszy.Kupiłam dorodnego kalafiora i aż mnie korciło, żeby go zapiec. Pozostawał wybór składników towarzyszących i do dzieła :).Na zdjęciach widać naczynie, w

Przepisy Aleksandry
1 SANTE znaczy zdrowie - Muffinki pizzowe 152

szklanki mąki pszennej * 3 łyżki otrębów pszennych Sante * łyżka otrębów żytnich Sante * pół kostki drożdży  * pół szklanki ciepłego mleka * jajko * 3 łyżki rozpuszczonego masła * przyprawa do pizzy * ząbek czosnku * 3 łyżki oliwy * duszone pieczarki z cebulą * salami * tarta mozzarella  * szczypta soli różowej himalajskiej    Przygotowanie : Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Wszystkie mokre składniki dokładnie wymieszać.  Połączyć

Magiczne Życie Marty
Calzone 182

paski, 80 g pomidorów suszonych, odsączonych z oliwy i pokrojonych, oregano,  przyprawa do gyrosa. Ponadto: 1 jajko, roztrzepane, kminek lub majeranek (można pominąć). Przygotowanie: Farsz: Cebulę i czosnek podsmażyć na czterech łyżkach oliwy z oliwek. Po kilku minutach smażenia dodać pieczarki (nie dodawać przypraw). Na drugiej patelni podsmażyć piersi z kurczaka z czterema łyżkami oliwy z oliwek i przyprawą(...)gyros (ja użyłam całej paczki, ale można dać mniej). Gdy piersi z kurczaka są już podsmażone dodać do nich podsmażone pieczarki i jeszcze przez chwilę razem smażyć. Zdjąć z ognia, dodać oliwki i pomidory suszone oraz oregano. Wymieszać. Spróbować czy nie ma potrzeby dodania soli lub pieprzu ( u mnie takiej potrzeby nie było ). Ciasto: Mąkę przesiać przez sitko, wymieszać

W kuchni u Moniki
Kieszonki z kurczaka w sosie śmietanowo-szpinakowym 143

starsze dziecko jest jego miłośnikiem. Tak mam w domu Papaja :) Na blogu znajdziecie również łososia podaną na szpinaku i pieczarkach. (przepis) Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka 450 g mrożonego szpinaku 200 ml śmietany 18% 2 ząbki czosnku 3 jajka sól pieprz ostra papryka 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki oleju Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć chwilę rozmrożony szpinak

O kuchni z uczuciem
Frittata ze szparagami 147

fantastyczne danie śniadaniowe - łatwe i szybkie w przygotowaniu, z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto lubi jajka. Dodatkową zaletą  frittaty jest możliwość przygotowania jej z dowolnymi, ulubionymi dodatkami, -ja dziś przygotowałam frittatę ze szparagami , ale możecie do niej dodać pieczarki , pomidorki koktajlowe, zioła, wędzonego łososia , czy cokolwiek jeszcze przyjdzie Wam do głowy. Takie śniadanie jest bardzo smaczne i sycące

Codzienne Gotowanie
Bułki z pieczarkami, czyli pieczarzanki 135

lekko posolić (szybciej puszczą sok). Podsmażyć razem, aż odparuje sok z pieczarek i zmniejszy się ich objętość. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Odstawić do ostudzenia. Ciasto 500 g mąki pszennej 150 ml wody 1 jajo 1 łyżeczka soli 30 g roztopionego masła dodatkowo jajko do posmarowania bułek przed pieczeniem Mąkę przesiać do misy miksera(...)wyrobić. Podzielić na 12 kulek. Każdą spłaszczyć, na środku ułożyć sporą porcję pieczarek. Brzegi mocno zlepić i uformować bułeczkę. Bułki układać zlepieniem do dołu, na blasze wyłożonej matą lub papierem. Przykryć ściereczką i odstawić do drugiego wyrastania na 25 minut. Gdy bułki podrosną posmarować je roztrzepanym jajkiem (powinno mieć temperaturę pokojową). Piec w 185°C przez 25-28 minut

Pełny talerz
Tarta z botwinką, pieczarkami i mięsem. 144

łyżeczka proszku do pieczenia 125 g margaryny 2 żółtka FARSZ: 1 pęczek botwinki (same liście i łodyżki) 10 pieczarek kawałek pieczonego, smażonego lub gotowanego mięsa 2 łyżki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 ml mleka 1 łyżeczka mąki 2 jajka sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 200 g sera żółtego, startego na tarce o grubych oczkach(...)pieczarek, zwiększamy nieco grzanie i smażymy, aż woda z botwinki odparuje. Dodajemy drobno pokrojony czosnek (może być przeciśnięty przez praskę) i mieszamy. Wlewamy mąkę wymieszaną z mlekiem, mieszamy, aż masa zgęstnieje, doprawiamy solą i pieprzem (masa ma mieć dość pikantny smak), wyłączamy grzanie. Dodajemy natkę pietruszki odstawiamy by masa nieco przestygła. Gdy farsz już nieco przestygł dodajemy rozmącone jajka

Rozpustne gotowanie
Burgery jaglane 148

proszku2 cm utartego imbiry0,30 dag startego żółtego sera Sposób przyrządzenia:Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki  i cebulę pokroić. Czosnek wycisnąć. Wszystko razem podsmażyć na maśle, ok. 8-10 minut.Przestudzić. Dołączyć ugotowaną kaszę jaglaną, jajko, mąkę, płatki, żurawinę, przyprawy, ser. Bardzo dokładnie wymieszać aż połączą się wszystkie składniki.Z przygotowanej masy uformować burgery, piec

pieprzny smaczek