jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:126/200)

Babeczki z kaszy jaglanej ( wytrawnie) 170

słodko jak i na sposób wytrawny...I dziś właśnie na sposób wytrawny Babeczki warzywne. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 5 pieczarek 1/2 cukinii 2 ząbki czosnku olej rzepakowy do smażenia  5 grubych plasterków sera żółtego papryczka chilli jajko przyprawy: pieprz ziarnisty, sól, papryka słodka, gotowa mieszanka do warzyw Kaszę płuczemy i gotujemy na małym ogniu w osolonej wodzie,często

NaKońcuJęzyka
Pizza na otrębowym spodzie 186

smakowała! (a nie jest on wielkim fanem zdrowej żywności). Dodatki mogą być właściwie wedle uznania, tu jest moja propozycja :)   Składniki: 200g chudego twarogu (może być trochę więcej) 3 jajka 9 łyżek otrębów – miałam tylko owsiane i pszenne, więc takich użyłam, ale każde się nadadzą 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz, oregano, czosnek granulowany, bazylia – UWAGA żeby(...)tyle, żeby starczyło na całą pizzę (ok 8-9 plasterków) 1 kulka mozarelli light Cebula czerwona Opcjonalnie: rukola, pieczarki   Przygotowanie: Przygotowanie jest łatwe i szybkie, więc już na samym początku można rozgrzać piekarnik do 180ºC. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajka, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać. Dodać otręby i wymieszać ponownie. Oczywiście można mieszać wszystko

Jak gotować i nie zwariować
Zraziki z pieczarkowym nadzieniem. 110

dzisiejszy obiad przygotowywałam między innymi sos pieczarkowy i okazało się, że przesadziłam z ilością pieczarek. Trzeba było je wykorzystać i tak powstały te pyszne zraziki. SKŁADNIKI: 0,5 kg. mięsa mielonego 2-3 marchewki z rosołu 1/3 szkl. wody 1 jajko 2 bułki czerstwe namoczone w mleku i wyciśnięte 2 ząbki czosnku 2 szalotki 3 łyżki masła klarowanego bułka tarta

Kuchnia Beaty
.653. dwa składniki - omlet 107

~omlet jajeczny z warzywami; cukinią, papryką i pieczarkami, z domowym hummusem z batatem~ 3/4 warzyw jest w środku omleta, ale ja jak zwykle czegoś dam dużo

breakfast of dreams
Wciąż mam wyrzuty sumienia. 178

duże łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 3 ogórki konserwowe 1 ogórek kiszony kilka pieczarek marynowanych pół cebuli trochę octu łyżka cukru sól pieprz toskańskie frytki: ziemniaki szałwia świeża tymianek świeży czosnek 5 ząbków sól morska olej Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą  i przyprawami. Odstawiamy. Przekrawamy bułki i wstawiamy do piekarnika. Kroimy ziemniaki w grube słupki (wcześniej(...)frytki, wykładamy na papierowy ręcznik i posypujemy solą morską. W trakcie przygotowywania frytek, robimy hambuksy. Formułujemy 6 kotletów i smażymy. Następnie podsmażamy bekon. Teraz robimy sos. Drobno siekamy cebulę, pieczarki i ogórki i łączymy z resztą składników. Sos gotowy! :) Kroimy na plastry pomidora, czerwoną cebulę, ogórek konserwowy i składamy naszego hambuksa. Bułka, sos, mięso, plasterek sera, 2 plastry boczku

Brzuszki Łakomczuszki
Pełnoziarniste calzone z warzywami i kurczakiem 165

Składniki (na 4 pierogi): Ciasto drożdżowe: 250g mąki pszennej pełnoziarnistej 10g drożdży łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki soli żółtko lub małe jajko 25g masła 150 ml mleka zioła prowansalskie Farsz: opakowanie mrożonych warzyw: cebula,  marchewka, brokuł, fasolka, kukurydza, pieczarki- można użyć świeżych połówka piersi z kurczaka sól, pieprz czosnek granulowany    Zaczyn: Mleko podgrzewamy, powinno być ciepłe(...)minut. W tym czasie nasze mleko zacznie się "pienić", więc warto, do robienia zaczynu, użyć takiego naczynia, żeby zaczyn nie wykipiał.   Ciasto: W misce umieszczamy mąkę, sól, jajko, rozpuszczone masło i pozostałe mleko, dodajemy zaczyn i zagniatamy ciasto. Jeśli jest za rzadkie dodajemy mąki, jeśli nie chce się kleić dolewamy mleka. Pamiętajcie, ciasto powinno odchodzić od rąk, ale też

Czerwona Porzeczka
Czeski knedlik z gulaszem 429

angielskiego łyżka przyprawy do wieprzowiny szczypta mielonego kminku 2 ogórki kiszone 2 papryki konserwowe 4 duże pieczarki 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju Knedliki (4 szt): 900g mąki tortowej Młynomag 400ml ciepłego mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka soli 2 jajka Gulasz: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. W garnku(...)miękkie dodajemy grubo pokrojone pieczarki i ogórki. W razie potrzeby dolewamy jeszcze trochę wody. Dusimy jeszcze ok 15-20 minut. Dodajemy pokrojoną paprykę. Mąkę mieszamy z 1/2 szkl zimnej wody, powoli wlewamy do gulaszu, mieszając. Po zagotowaniu zestawić z ognia. Knedliki: Mąkę przesiać do dużej miski, dodać sól i proszek do pieczenia, wymieszać. Wlać rozbełtane jajka i ciepłe mleko, zarobić

Smakołyki Asi
Pierogi z farszem pizza 534

pizzy i usmażyć na oleju złociście. Do przestudzonego mięsa dodać ketchup, starty ser, lekko przysmażoną z cebulę, pieczarki, drobno pokrojoną paprykę i kukurydzę- wszystko dokładnie wymieszać. Podrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Posmarować rozmąconym jajkiem. Gdy podrosną piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 25 minut. Inne przepisy na pierogi: Czebureki

Tradycyjna Kuchnia
Tarta grzybowa z serem feta i parmezanem 145

czosnku, zmielić obroty 6, 4 sek. gdyby było mało czasu to przedłużyć wyjąć ser z naczynia do naczynia włożyć kwiaty kalafiora, zmielić obroty 5, czas 5 sekund dodać parmezan, jajka,wymieszać, obroty 4, czas 3 sek reszta jak niżej Blaszkę posmarować oliwą i dodać masę z brokuła. Przygnieść, również formując boki. na tak przygotowane ciasto położyć papier do pieczenia(...)galaretki. Wyjąć z piekarnika i zostawić tak aż zgęstnieje. Wykonanie nadzienia w thermomix obsmażyć na patelni pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki pokrojone w plasterki, smażyć tak długo aż woda z grzybów wyparuje do naczynia miksującego dodać mleko, jajka, sól, zmiksować, obroty 3,5, czas 1 minutra dodać ser feta i parmezan, zmiksować obroty 5, czas 4 sekundy dodać obsmażone

Kuchnia Pokoleń
Domowa pizza 143

łyżeczek przecieru pomidorowego2 ząbki czosnku2 łyżeczki oleju przyprawa do pizzyoreganosólDodatki:podsmażona pierś z kurczaka, drobne kawałeczkiser żółtyduszone pieczarki z cebulkąziarna słonecznikakukurydzaczerwona fasolaPrzygotowanie:Drożdże i cukier wymieszać, aż się rozpuszczą. Dodać wodę, sól, olej, jajko i wymieszać. Dodać przesianą mąkę i dobrze wymieszać. Pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia, a następnie wyłożyć na blaszki. Taka ilość ciasta wystarcza

Lawendowe Niebo
Bułeczki z pieczarkami, cebulą i szynką. 201

łyżeczki soli 150 g rozpuszczonej, ciepłej margaryny lub 150 ml oleju 250 ml ciepłego mleka 1 duże jajko (lub 2 małe) 2 łyżki pokrojonego szczypiorku żółtko do posmarowania sezam i mak do posypania NADZIENIE: 400 g cebuli 250 g pieczarek kilka plasterków szynki olej sól pieprz      Mąkę przesiewamy do sporej miski, robimy wgłębienie. Przygotowujemy rozczyn (przy drożdżach

Rozpustne gotowanie
Sałatka pieczarkowa (z jajkami) 175

też doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. 500g pieczarek 5 jaj 1 cebula majonez (użyłam od Folwark ) sól, pieprz   Pieczarki wrzucić do osolonego wrzątku (mają bardziej się sparzyć niż ugotować) i odsączone pokroić w kostkę. Ugotowane jajka także pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem.  Doprawić solą i pieprzem

Di gotuje
Bliny z farszem 137

wymieszać.  Farsz II 1 szklanka ugotowanej kapusty kiszonej kilka grzybów suszonych (namoczyć i ugotować) lub pieczarek(poddusić) Łyżka oleju, sól, pieprz  Kapustę i grzyby przepuścić przez maszynkę, przyprawić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostudzeniu obrać, przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko, posolić i wyrobić ciasto. Z ciasta formować większe placki, kłaść na każdym łyżkę wybranego farszu, utoczyć kulę

Praktyczna pl
Filet z mintaja po węgiersku 200

mrożonego filetu z mintaja 1 papryka 1 cebula 200 g pieczarek 50 g rodzynek 1 mała puszka kukurydzy 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól świeżo mielony pieprz 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki olej do smażenia panierka: 150 g mąki pszennej 150 g bułki tartej 2 jajka       Filet rozmrozić,pokroić na mniejsze kawałki,przyprawić solą(...)zmieszać z bułką tartą,jajka roztrzepać w miseczce. Kawałki ryby obtaczać w mieszance mąki i bułki,maczać w jajku i ponownie obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron. Usmażone kawałki ryby ułożyć na półmisku. Pieczarki oczyścić,pokroić w półplasterki i obsmażyć na oleju. Na patelnię do pieczarek dodać pokrojoną w piórka cebulę

Kolorowa kuchnia Elki
Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku 191

mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki Skrzydełka w coca coli Przepyszne gofry pełnoziarniste Życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

karmelowy