macie rano czasu, aby przygotować śniadanie? Znudziła się Wam jajecznica? Tęsknicie za tostami? Dzisiaj podsunę Wam proste rozwiązanie na śniadaniowy chlebek tostowy , do przygotowania w mikrofalówce (tak wiem w jaskini nie było takich wynalazków ). Jest to przepis 2w1 na muffinki lub chleb na tosty. Proste, szybkie i mnóstwo możliwości podania np. można je jeść na słodko, z wędliną, z owocami
PaleoLifeUwielbiam kurki i z utęsknienie wypatruję sezonu, kiedy tylko pojawią się w lasach, na targach i straganach. Jajecznica z kurkami, makaron z kurkami czy też pyszna, aromatyczna tarta z kurkami to dania, które obowiązkowo goszczą na moim stole w sezonie kurkowym. Dziś mam dla Was przepis na pyszną zupę / krem z kurek z dodatkiem kremowego serka Apetina, którą podałam
Ostra na Słodkoprawdziwy sos boloński. Zastosowanie: do makaronów (wystarczy podsmażyć mięso mielone i dodać do sosu), mięs (np. tu ), zapiekanek ( tu ), jako sos do pizzy, jako ketchup a nawet jako składnik jajecznicy. A więc zacieramy rączki i do pracy! ;-) Składniki na około 6,5 litrów sosu: 6 kg cukinii/kabaczka (+/- 200 g) - waga po obraniu i wydrążeniu nasion - (zużyłam 3 duże kabaczki
Poezja Smaków - blog kulinarnyopcjonalnie cebula). Gorący makaron polejcie roztrzepanymi jajkami, zdejmijcie patelnię z kuchenki, mieszajcie. Jajka powinny utworzyć lekki, gładki sos, natomiast nie mogą się ściąć od gorącej patelni i utworzyć jajecznicy. Aby uzyskać dobry sos trzeba ubić jajka ze startym serem (w moim przypadku parmezanem). Dodanie jednego żółtka sprawia, że sos będzie bardziej puszysty - często zamiast tego dodawana
Zasmakuj Kuchniminuty. Odgarniamy kurczaka i cebulki na boki, a na środek wbijamy jajko (lub dwa małe). Gdy zacznie się zsiadać od spodu (dzieje się to błyskawicznie), zaczynamy mieszać jajko (jak jajecznicę) i gdy się zetnie, mieszamy je z pozostałymi składnikami. Dodajemy tofu i makaron. Mieszamy i wlewamy cały sos. Podsmażamy razem przez około 1-2 minuty często mieszając, aż smaki się
Poezja smakuwyprawy zdrowe i smaczne grzyby. Ostatnia moja rodzinna wyprawa na grzyby skończyła się sukcesem pełnego kosza grzybów, w szczególności prawdziwków, podgrzybków i kurek (te ostatnie zjedzone były oczywiście w jajecznicy na śniadanie ;) Z racji tego, że grzybów było wiele, wykorzystałam je do sosu grzybowego, spójrz tutaj: http://zasmakujkuchni.blox.pl/2016/07/Sos-grzybowy.html oraz do wysuszenia. Przydadzą się z pewnością do świątecznego bigosu
Zasmakuj Kuchniurki obecne na naszych stołach oznaczają jedno — lato w pełni! Na śniadanie jajecznica z kurkami, na obiad mięsa w kurkowym sosie, a na kolację sałatki z pysznie zrumienionymi kurkami — tak to wygląda w mojej kuchni. Żeby z tego kurkowego szaleństwa stała się zadość, przedstawiam kolejny sposób w tym sezonie na ich wykorzystanie — pyszny i kremowy
Food SquareŻycie hotelowe nieco rozleniwia. Każdego ranka czeka na nas pyszne śniadanie. I wśród wielu propozycji jajka w kilku wariantach: faszerowane pieczarkami, faszerowane łososiem, faszerowane twarożkiem oraz niezawodna jajecznica na masełku :) Nietrudno się domyślić skąd zaczerpnęłam pomysł na moje kolejne pomidorowe danie :) Składnikiem obowiązkowym jest oczywiście bohater tego tygodnia. Dodałam do niego oscypka, pozostając w klimacie górskim. Wyszła bardzo smaczna przekąska
zadanie-gotowaniejuż rozgościć. O frittacie przeczytaj w poprzednim przepisie . Dziś nieco podobnie, bo znów z młodymi ziemniakami. Jednak swojski pomidor całkiem zmienia smak potrawy. Jak dla mnie bomba! Zawsze uwielbiałam jajecznicę z pomidorem. To jest podobne danie, jednak bardziej sycące, w sam raz na obiad lub kolację. I do tego takie proste i szybkie! Z uwagi na dodatek pomidorów i większą
Anioszek w kuchnipojawia się ostatnio bardzo często. Cukinii mamy duuuużo, a placki nam się znudziły. Za to takiej słodkości nikt nie odmówi. Przepis znajdziesz tutaj >>> Kolacja 19:00 Jajecznica i chleb z pomidorem Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Jeśli chcesz być na bieżąco polub stronę na FB . Ostatnie wpisy
lady-och-mistrzyni.blogspot.comsłoiczka, uważając, bo na dole zostały białe zanieczyszczenia, których nie przelewamy. Gdy zupełnie ostygnie, zamykamy słoik i wstawiamy do lodówki. Idealnie nadaje się do smażenia wszelakich placków, naleśników, omletów, jajecznicy, mięsa, jak i do pieczenia. Ma taki orzechowy smak. Pamiętajmy, że mimo wielu korzyści zdrowotnych jest to nadal tłuszcz, który ma 883 kalorii w 100 gramach, więc zalecana porcja
Wołowina od rekinamożna wykorzystać tez mrożone grzyby Składniki 6 jajek 5 młodych prawdziwków 1 średnia cebula sól, pieprz Sposób przygotowania Grzyby pokroić i odgotować w osolonej wodzie. … Czytaj dalej Jajecznica z prawdziwkami
czarrna od kuchniMoże dziś na śniadanie zamiast jajecznicy – soczewica? Nie wiem jak Wy, ale my każdego dnia jemy podobne śniadania. Postanowiłam jednak coś z tym zrobić. Urozmaicenie jest bardzo proste i smaczne: śniadanie bazuje na soczewicy. Uwielbiam ją na wszelkie sposoby, a w tej śniadaniowej wersji smakuje wyjątkowo atrakcyjnie 🙂 Danie szczególnie dobrze trafia w […] Artykuł Soczewica zapiekana z jajkiem
Wiszniówkajajecznica, nie parówki ani nawet nie sałatka – królową polskich śniadań powinna zostać owsianka! Jeśli marzysz o tym, by zgubić boczki i wystający brzuch, zacznij jeść owsiankę. Nic tak jak ona nie pomoże Ci w krótkim czasie zrzucić zbędny tłuszczyk, przy okazji odżywiając Cię i dodając energii i sił witalnych. Owsianka jest niedocenianym daniem na śniadanie, […] Artykuł Proste śniadanie
WiszniówkaSobotnie Śniadanie Weekend to mój ulubiony czas, kiedy mogę spokojnie i bez pośpiechu poszwendać się po kuchni i przygotować fajne śniadanko. Zazwyczaj jest to jakaś potrawa z jajek - jajecznica lub właśnie frittata. W związku z tym, że jest lato i sezon na warzywa w pełni postanowiłam z tego skorzystać i zrobiłam frittatę z bobem i pomidorkami . Taki włoski omlet
Codzienne Gotowanie