składniki: 120 g kurek 3 jajka 10 g masła 1 cebula 2 łyżki mlek sól, pieprz dodatkowo: koperek do podania wykonanie: Kurki oczyszczamy. Na patelni rozgrzewamy
Domowy Smak Jedzeniaokresie upałów często by nie stać w kuchni za długo serwuje jajecznicę z warzywami
Ugotujmy CośPierwszy raz mam na swojej działce szpinak..i trzeba z niego korzystać..zrobiłam sobie na śniadanko taką oto jajecznicę..pyszna była.. cebulka garść młodych listków szpinaku, lub rozpuszczonych listków mrożonych i odciśniętych z wody 2 jajka 1-2 łyżki mleka sól, pieprz olej do smażenia Cebulkę pokroić i zeszklić na oleju, dodać szpinak i smażyć kilka chwil
Moje domowe kucharzeniepomidorach podawać na ciepło, ze świeżym pieczywem, posypaną posiekanym szczypiorkiem lub kolendrą. W różnych wariancjach możecie dodać bakłażany, paprykę, wędlinę, cukinię, grzyby – cokolwiek lubicie dodawać do swojej jajecznicy. Post Szakszuka jajka w pomidorach pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchnikażdej strony przez około 2 minuty. Mieszamy z warzywami. Ponownie przesuwamy wszystko na bok, a w wolne miejsce wbijamy 2 jajka. Doprawiamy szczyptą soli, mieszamy, tak by powstała jajecznica. Łączymy z warzywami. Wsypujemy ryż i smażymy całość przez około 2 minuty, często mieszając. Dodajemy olej sezamowy. Odstawiamy z ognia. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Posypujemy świeżymi kiełkami, skrapiamy
cool and mintyOmlet obok jajecznicy i jajek gotowanych to bodaj najpopularniejsze danie śniadaniowe. Jego niepodważalnym walorem jest fakt, ze możemy dowolnie komponować jego smak wybierając ulubione składniki. Połączenie hiszpańskiej wyrazistej kiełbasy chorizo, cebulki i czerwonej papryki jest po prostu obłędne. Składniki: 5 kawałków suszonych pomidorów + oliwa 3 jajka 1/3 strąka czerwonej papryki ½ średniej białej cebuli ½ małej cukinii około 100g kiełbasy chorizo łyżka
Pyry na GazEfektywne lecz bardzo proste w przygotowaniu śniadanie. Jeśli znudziły się klasyczne jajecznice lub omlety to takie jajeczne muffiny są świetną alternatywą ;) Spróbuj koniecznie- Zapraszam! Muffiny jajeczne Składniki: 1/4 małej papryki czerwonej 1/4 małej papryki zielonej 1/4 małej papryki żółtej 4 łyżki kukurydzy konserwowej mała garść szcypiorku 4 jajka garść sera żółtego sól, pieprz, curry Przygotowanie: Papryki kroimy w drobną kostkę
Tagebuch po polskusubstancje zmniejszające jego odkładanie się w organizmie. My od dawna jedno z weekendowych śniadań opieramy na jajkach. W różnej postaci. Lubimy jajka stukane, czyli na miękko, różne jajecznice, jajka na twardo, omlety i oczywiście sadzone. Te ostatnie trochę są kłopotliwe, kiedy chce się mieć więcej porcji w tym samym czasie. Trzeba by zająć wszystkie patelnie. Sposobem
I tu będę miała takie teTata. Zatem nie jest to też wynalazek współczesnych kucharzących, "trendy" młodych ludzi. Pamiętam dni, kiedy to Tata był odpowiedzialny za obiady. Repertuaru nie miał nadmiernie szerokiego. Był specjalistą od jajecznicy po chłopsku i zup tak gęstych, że w pełnym talerzu można było ustawić pionowo łyżkę i nie wywracała się dość długo. Najczęściej były to jakieś wersje bogato makaronowych zup owocowych
I tu będę miała takie teDzisiejszy wpis, powinien najbardziej przypaść do gustu tym, którzy lubią domowe bezy, ale nigdy nie wiedzą co zrobić z pozostałymi żółtkami. No bo przecież szkoda wyrzucić, a jajecznica z dodatkową porcją żółtek, omlety i kogel mogel mogą się znudzić ;) Zwłaszcza gdy torty bezowe, pieczone są średnio dwa razy w tygodniu :p Ciasto jest bardzo puszyste i aromatyczne. Ja upiekłam
Kuchnia w opałachniedzielę zawsze można znaleźć nieco więcej czasu na przygotowanie śniadania. Polecam wtedy jajka zapiekane w kokilkach. Alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy z kiełbasą i cebulą 2 duże jajka 1/2 małej kiełbasy np. śląskiej (ja użyłam kiełbasy drobiowej) 1/2 średniej cebuli 1/2 małej czerwonej papryki 3 łyżeczki śmietany 18% łyżka oleju do smażenia łyżeczka masła do wysmarowania kokilek szczypta soli i pieprzu
Bullioregulować jej ostrość :) Ponieważ kochamy z Mężem pikantne smaki, uwielbiamy także harissę. Domowa harissa jest pyszna i można ją dodawać do naprawdę wielu potraw - zup, gulaszy, past kanapkowych, jajecznicy, kanapek (smarować jak musztardą). Wymieszana z oliwą stworzy świetną marynatę, a wymieszana pół na pół z jogurtem naturalnym pyszny sos np. do falafeli . Jak się domyślacie, istnieje bardzo wiele przepisów
Chilli Czosnek i Oliwabazie śmietany i jaj to szybki posiłek na obiad, kolacj ę, ale również na niedzielne śniadanie zamiast typowej jajecznicy. Cocotte podaje z sa ł at ą i świeżym pieczywem. Smacznego :) SKŁADNIKI na 2 porcje 2 jaja 100 ml śmietany 75 gr ricotty
La grande e la piccola cuocapodaną jajecznicę pokochają wszyscy Składniki: - 50 g masła - 100 g łososia wędzonego - 9 jajek - 3 croissanty - szczypiorek - sól - pieprz Przygotowanie: Croissanty kroimy na kromki. Przekładamy na rozgrzaną patelnie i podsmażamy z obu stron bez masła. Przekładamy na talerz. Na wierzch croissantów układamy pociętego na mniejsze kawałki łososia. Jajka roztrzepujemy rózgą, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię dajemy
Kulinarne życie