Tarta z warzywami jest łatwa do zrobienia, bardzo syta i pyszna. Gotowanie danie najlepiej podawać z sosem pomidorowym. Polecam na przepyszne śniadanie Jajecznica zapiekana doda nam siły i pobudzi nasz organizm do działania. Składniki: Ciasto: 300 g. mąki pszennej 150 g. masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki zimnej wody 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1/2 pętka kiełbasy
Smaczne Potrawysłoika. Do czasu gdy okazało się, że zrobienie prostego aczkolwiek świetnego w smaku sosu to wcale nie taka trudna sprawa. Każdy facet, nawet taki, który gotuje jedynie jajecznicę powinien sobie z tym poradzić. Gwarantuje, że dzieciaki będą zadowolone, a smak i skład takiego dania jest nieporównywalnie lepszy od wersji ze słoika. Oczywiście pisząc w przepisie „mięso mielone
Mr. Tastecukru Cukinię obieramy ze skóry , przekrawamy na pół i wydrążamy miękki środek łyżeczką . Miąższu nie wyrzucamy , w tym przepisie go nie ma , ale zawsze można go użyć np. do jajecznicy lub kotlecików . Wydrążoną cukinię tniemy na kawałki , a następnie w słupki , takiej wysokości ,żeby nie wystawały ze słoika . Wkładamy do miski , zasypujemy solą i odstawiamy na całą noc , żeby zmiękła
Ogrodnik w podróżyjedno z moich popisowych dań i jeśli tylko chcę ugłaskać jedzeniem mojego Mężczyznę – serwuję mu właśnie to. Pierwsze podejście do carbonary, wiele lat temu, skończyło się makaronem z jajecznicą. Kolejne niepowodzenie zostawiło mnie z wodnisto-śmietanowym czymś, z pływającymi na powierzchni, mało widowiskowymi farfoclami ściętego żółtka. Sos Knorr z paczki był dobry, ale nie dlatego jestem fightrerką, żeby posiłkować się
Karo in the Kitchenpotrawa. Dobra i na śniadanie, i na lunch, i na obiad, i na kolację. Jajka są tak wszechstronne! Pełnia lata, w sklepach można już dostać kurki. I o ile jajecznicy z nimi szczerze nie cierpię i uważam za totalne marnotrawstwo i zabicie smaku tych delikatnych grzybów, o tyle omlet zrobię i zjem zawsze z przyjemnością. Jajka rozbijamy, wbijamy
Karo in the Kitchenposiekana natka pietruszki sól,pieprz Z pieczarek wykroić ogonki. Ogonki można przesmażyć razem z cebulką i włożyć razem z serami do pieczarek lub wykorzystać do czegoś innego np. do jajecznicy co też zrobiłam. Pieczarki oprószyć w środku solą i pieprzem. Mini mozzarelle osączyć z zalewy. Pozostałe sery pokroić na małe kawałki. Do każdej pieczarki włożyć po kilka kwałków ulubionych serów
Monia miesza i gotujebyły surowe w środku. Pokroić dymkę. Plastry chorizo pokroić na połówki lub ćwiartki. Jajka ze szczyptą soli roztrzepać w salaterce tak, by się pieniły, czyli mocniej niż na jajecznicę czy klasyczny omlet. Ziemniaki przełożyć z patelni na talerzyk dla lekkiego ostudzenia. Z patelni usunąć tłuszcz. Patelnię ponownie ustawić na palniku, nadal nad małym ogniem. Do jajek dodać: dymkę, chorizo
Weekendy w domu i ogrodzierozkłócić w miseczce i doprawić. Na suchej patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, a następnie wlać jajka i dodać pokrojone na kawałki szparagi. Smażyć do uzyskania ulubionej konsystencji jajecznicy. Wszakże każdy lubi inną. Co do szparagów - to polecam wybierać jak najcieńsze, czy to białe czy zielone. Nie trzeba ich wtedy obierać, bo nie są jeszcze łykowate i co najważniejsze
Karczma HonoriettyPozostałą cytrynę przekrajmy na pół i razem z porem i resztą rozmarynu wkładamy do wnętrza tuszki. Białka jajka należy połączyć z solą (a z żółtek można sobie zrobić jajecznicę na śniadanie, bo czemu nie), by uzyskać masę o konsystencji plasteliny, którą oblepić nadzianego wcześniej kuraka, którego następnie umieszczamy w brytfance i pieczemy w piekarniku w ok. 200 stopniach przed
Karczma HonoriettyJajecznica to sztandarowy składnik śniadania. Dzisiaj w wersji wzbogaconej o kiełbasę, pieczarki i pomidory, tak dla odmiany. Składniki: Dowolna ilość jajek Kiełbasa typu śląska Pomidor lub pomidory Kilka pieczarek Sól Pieprz Wykonanie: Jajka przyprawiamy solą i pieprzem, roztrzepujemy widelcem. Kiełbasę, pieczarki drobno kroimy. Smażymy na rozgrzanej patelni. Po chwili dodajemy pokrojonego pomidora i dalej chwile smażymy. Na koniec dodajemy jajka
Smaki Ewymasła PRZYGOTOWANIE: Na patelnie dodać masło oraz warzywa. Podsmażyć, dodać jajka i ser. Smażyć aż do ścięcia się jajek. Nie określ czasu bo jedni wolą mniej lub bardziej wysmażona jajecznice. Doprawić solą i pieprzem. Aldamer MSM Mońki to ser żółty typu szwajcarskiego, charakteryzujący się łagodnym, słodkawym smakiem. Jego zwarty miąższ usiany jest oczkami o wielkości orzecha laskowego. Aldamer MSM Mońki
ClauditteMissCookingtylko w sezonie pojawiają się świeże kurki, od razu lądują w mojej kuchni a następnie na talerze - i to w różnych postaciach. Oprócz klasyków, jak sos kurkowy czy jajecznica z kurkami, od czasu do czasu przygotowuję tarty. Poniżej znajdziecie przepis na kruchą tartę z kurkami, serem gorgonzola i orzechami włoskimi. Pyszna i aromatyczna - smakuje zarówno na ciepło
Milion SmakówOdkąd nauczyłam się przyrządzać omletów, robię je naprawdę bardzo często. Co prawda wymagają nieco więcej czasu niż zwykła jajecznica, ale za smak i ten "prestiż" jestem w stanie poświęcić im znaczniejszą uwagę. Omlet to bardzo często metoda sprawdzenia, czy kucharz nadaje się do swej pracy. W wielu książkach i filmach, jak i w życiu codziennym miałam styczność
W kuchni Karmel-itkiJajka goszczą na naszych stołach pod różnymi postaciami- na twardo, na miękko, sadzone, faszerowane czy po prostu jako jajecznica. Dziś zapraszam Was na pastę jajeczną. Pyszną i banalnie prostą w przygotowaniu i co najważniejsze idealną na każdą okazję. Zapraszam!!! Składniki: 8 jajek, pęczek szczypiorku, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy i obieramy
Passion of Cooking