Jeśli uda się Wam znaleźć pastırmę, koniecznie zróbcie na niej jajecznicę! Porcja dla jednej osoby. Smacznego! Składniki 1 jajko 4 plastry pastırmy (boczek turecki) 1 łyżka masła Przygotowanie Na patelni roztopić masło, dodać plastry pastırmy. Smażyć przez minutę i wbić jajko. Zamieszać. Artykuł PASTIRMALI YUMURTA, czyli jajecznica z pastırmą pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie PrzepisyBardzo zdrowa jajecznica z warzywami. Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki 1 mała cebula 1½ białej papryki 2 duże pomidory 2 łyżki oliwy 3 jajka 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól pieprz chili Przygotowanie Rozgrzać oliwę na patelni i wrzucić pokrojoną cebulę i papryki. Zeszklić i dodać pokrojone pomidory. Przykryć i dusić do miękkości na wolnym ogniu. Następnie przyprawić solą(...)pieprzem. Dodać koncentrat i jajka, wymieszać. Gdy jajka stwardnieją, wyłączyć ogień. Posypać chili. Artykuł MENEMEN, czyli jajecznica z warzywami pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie PrzepisyTurecka kiełbasa nadaje tej jajecznicy wyjątkowy smak. Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki około 10 plasterków kiełbasy sucuk 1 łyżka masła 3 jajka Przygotowanie Roztopić masło na patelni. Dodać pokrojoną kiełbasę w plastry. Podsmażyć ją i wbić jajka. Zamieszać. Artykuł SUCUKLU YUMURTA, czyli jajecznica z turecką kiełbasą pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie PrzepisyLekko pikantna turecka jajecznica w paprykowym sosie na początek aktywnego dnia. Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki 2 jajka 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 szklanka wody 1 łyżka masła sól Przygotowanie Roztopić masło na patelni, wsypać paprykę i wlać wodę. Kiedy woda się zagotuje, wbić jajka. Posolić. Można przewrócić na drugą stronę. Artykuł BİBERLİ YUMURTA, czyli turecka jajecznica w paprykowym
Tureckie PrzepisyDziś tradycyjne śniadanie, czyli jajecznica każdy z nas ją robi i lubi, robimy z różnymi dodatkami. Ja zrobiłam na maśle ze szczypiorkiem i czerwoną cebulką. Jajecznica na maśle Składniki: - 6 jajek - łyżka masła - 1/2 małej czerwonej cebuli - szczypiorek - sól - pieprz Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną ostkę i podsmażamy na maśle, gdy będzie miękka dodajemy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość
Kulinarne życiegrzybów zaraz po borowikach. Ale ja stawiam je na pierwszym miejscu. Co roku nie mogę się doczekać aż się pojawią i zagoszczą u mnie na stole. Dziś będzie jajecznica z rydzami. Jajecznica z rydzami Składniki: - 200 g rydzy - 6 jajek - łyżka masła - 1/2 małej czerwonej cebuli - sól - pieprz Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle
Kulinarne życiewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com (Nie) zwykła jajecznica, która podana w niecodzienny sposób może smakować bardziej niż zazwyczaj. (2 małe porcje) 4 kromki chleba tostowego 3 jajka 3 pieczarki wędzona słonina (ilość wg uznania) 1-2 łyżki masła sól, pieprz Chleb zarumienić na rozgrzanym maśle (z obu stron). (Serduszka wycięłam foremką do ciastek.) Na patelni podsmażyć plasterki(...)Rozbite jajka rozmieszać w miseczce i przelać na patelnię (gdy pieczarki zmiękną). Mieszać do ścięcia się jajek. Posypać solą i pieprzem (uważać na sól, ponieważ słonina jest już doprawiona). Jajecznicę podawać z ciepłymi tostami i opcjonalnie z ketchupem, majonezem lub innymi dodatkami
Di gotujeLubię takie szybkie i smaczne śniadanie, jajecznica jest aromatyczna, polecam. Składniki: 5 jajek 10 gram kurek 1 mała cebula masło do smażenia sól, pieprz Sposób przygotowania: Kurki dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy kurki i cebulę, smażymy przez kilka minut na wolnym ogniu, ciągle mieszając, doprawiamy do smaku(...)solą i pieprzem. Jajka wbijamy do podsmażonych grzybów i smażymy do momentu aż jajecznica będzie ścięta
Bajeczna KuchniaDziś przedstawiam kolejny pomysł na leniwe, weekendowe śniadanie. Szybka, łatwa i bardzo przyjemna jajecznica z wędzonym łososiem, groszkiem cukrowym i pieczarkami, podana z chrupiącym pieczywem jest świetnym pomysłem na zdrowe rozpoczęcie dnia. Polecam! Scroll down for recipe in English Jajecznica z łososiem (1 porcja) Składniki: 2 jajka, roztrzepane 1 pomidor, najlepiej ze zdjętą skórka i pokrojony w kostkę garść groszku
karmelowyprzyda się naprawdę drobne sitko albo gaza. Po ostygnięciu przekładamy do lodówki, gdzie uzyska biały kolor. Co zrobić ze skwarkami? Najlepiej zjeść – w sałatce, zrobić na nich jajecznicę albo omaścić nimi warzywa gotowane na parze. Ja smalcu używam najczęściej zamiennie z masłem klarowanym. Do smażenia używam oleju kokosowego, gdy jego zapach i słodkawy smak dobrze się komponuje, czyli(...)panierowanych ryb i drobiu albo też naleśników paleo . Do smażenia wołowiny, niezależnie czy jako stek czy na gulasz, używam właśnie smalcu (domowego). Placki ziemniaczane, czy jajecznica tylko na smalcu, ale jajka sadzone czasem robię na maśle klarowanym. Zalecam jednak umiar w używaniu smalcu , chyba że masz dostęp do słoniny od „szczęśliwych” i urozmaicenie żywionych świń, które widziały niebo
PaleoSMAKteż blaszki do pieczenia ciasta, na których po przygotowaniu każdą wymagającą tego mieszankę suszymy. • SÓL BEKONOWA – do jajek w każdej postaci – sadzonych, tych gotowanych na miękko, w koszulkach, do jajecznicy. Pasuje do awokado i purée ziemniaków. Pyszna do szparagów. Do jej zrobienia potrzebujecie cieniutkich (1-2mm) plastrów wędzonego bekonu, praktycznie całkowicie wypieczonych z tłuszczu i chrupiących jak chipsy. Bekon(...)GRZYBOWA – do łososia smażonego, pieczonego i gotowanego na parze, wołowiny, do makaronu, bulionu. Kwintesencja smaku umami. Spróbujcie jej koniecznie z ziemniakami w każdej postaci, do gotowanego makaronu i do jajecznicy. Suszone grzyby, najlepiej podgrzybki, rozdrabniamy na pył w moździerzu lub blenderze, łączymy z rozdrobnioną solą. Suszenie mieszanki nie jest konieczne. • SÓL LAWENDOWA – do ryb, jagnięciny (także do nacierania jej przed
Karo in the Kitchensmakowały Nie wiem dlaczego ale połączenie jajka z bruschettą już od dawna mnie kusiło - i było to kuszenie słuszne. Danie do zaliczam do śniadań dla mistrzów. Bruschetta z jajecznicą dla 2 osób 30 minut Składniki 4 pomidory najlepiej dojrzewające w słońcu (najlepsze są odmiany o dużej zawartości miąższu - różowe, żółte) bagietka 4 jajka sól, pieprz mała garść liści bazylii(...)małym ogniu czekamy aż białko z górnej części jajka się zetnie. Szklanką wykrawamy zgrabne jajeczniczki z żółtkiem w środku. Na każdą kromkę bagietki nakładamy pomidory podajemy do jajecznicy. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnijeden za drugi. Natrzeć przyprawami. Szpinak usmażyć na łyżce masła, doprawić czosnkiem, solą i pieprzem a na końcu dokładnie wymieszać z serkiem topionym. Jajka rozbełtać i usmażyć na maśle jajecznicę. Na mięsie rozsmarować szpinak a obok jajecznicę. Całość zwinąć w roladę, jeśli trzeba to obwiązać bawełnianą nitką. Blaszkę do pieczenia mięsa posmarować olejem i ułożyć roladę. Piec około 40 minut
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTaka frittata to doskonały zamiennik tradycyjnej jajecznicy na boczku. Pyszne danie śniadaniowe, które w dodatku jest bardziej sycące i na dłużej zaspokaja uczucie głodu. Trudność zrobienia jest taka sama jak zwykłej jajecznicy, no, może nawet robi się łatwiej, bo nie trzeba mieszać
Milion Smakówszybkiego i kolejne grzyby lądują w garnku, durszlaku i na sitku do suszenia. A co potem? O, potem to już pełna dowolność i urzeczywistnienie swojej fantazji :) Dziś smak dzieciństwa - jajecznica z grzybami. Składniki (na 1 porcję): 3-4 łyżki rozdrobnionych ugotowanych grzybów 2 jajka cebula sól (jeśli grzyby nie były wcześniej solone) łyżka oleju do smażenia Grzyby wrzucić na rozgrzany(...)przysmażyła. Wbić na patelnię jajka. Wymieszać całość nad palnikiem, by jajko się ścięło, ale nie wysuszyło. Podawać gorące np. z sałatką z pomidorów. ----------- Podobne: Seler naciowy w tempurze Jajecznica z pieczarkami Omlet ze szparagami
Weekendy w domu i ogrodzie