musi wyglądać “pięknie”, ma wyglądać bardzo prosto i naturalnie. Nieodzownym elementem każdej tarty poza kruchym ciastem są oczywiście owoce. Idealne będą w niej owoce takie jak jabłka, gruszki, czereśnie, jagody, jeżyny czy jak u mnie wiśnie. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Tarta rustykalna z wiśniami Składniki na tartę rustykalną z wiśniami
MeCooksśledziową. Jest naprawdę smaczna, spróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka śledziowa Składniki 6 filetów śledziowych 2 ugotowane marchewki 8 małych ogórków konserwowych 1 średnia cebula 1 średnie kwaśne jabłko 4 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki gęstej śmietany 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz natka pietruszki Instrukcje Filety śledziowe moczyć w wodzie przez minimum godzinę, osączyć(...)ręczniku papierowym i pokroić na ukośne paseczki szerokości ok. 2 cm. Cebulę pokroić w kostkę, ugotowaną marchewkę i korniszony pokroić w paseczki. Jabłko i białka jajek pokroić w kostkę. Żółtka utrzeć z musztardą, dodać śmietanę i majonez. Jeśli są grudki można przetrzeć przez sitko. Warzywa delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć śledzie, na wierzch warzywa i całość polać sosem
To co lubię - gotuję i polecamŚledzie jemy przez cały rok, ja osobiście najbardziej lubię te w śmietanie z dodatkiem jabłka, ale dzisiaj zapraszam Was na śledzie z curry. Dla tych którzy lubią curry będzie to strzał w dziesiątkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śledzie z curry Składniki 6 płatów śledziowych około pół kg 2 średnie cebule (najlepiej cukrowe) 3 łyżki przyprawy curry łagodnego olej rzepakowy
To co lubię - gotuję i polecamuzyskać. Uformowane bułeczki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczyć i nożem nadać im kształt kajzerki nacinając je poprzecznie po środku. Ja zrobiłam to gilotynką do krojenia jabłek ( może nieco za mocno przyciskając i średnio przypominają kajzerkę ale zapewniam, że smak jest super). Uformowane już bułeczki znów odstawić na 40 minut do ponownego napuszenia. Piec około
W garach u Gosiwraz z proszkiem przesiać do masy jajecznej delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut. Do suchego patyczka Masa jabłkowa: 1 litrowy słoik musu jabłkowego lub prażonego jabłka, 1 cytrynowa galaretka u mnie domowy mus jabłkowy dobrze odparowany i nie potrzebowałam dodatkowo galaretki Wykonanie: Mus rozgrzać w rondelku, do gorącego wsypać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać
W garach u Gosiupieczeniu są miękkie jednak po chwili twardnieją. Przechowujemy je w szczelnie zamkniętym pojemniku najlepiej w metalowej puszce. Jeśli chcemy żeby pierniczki szybciej zmiękły wtedy do puszki wkładamy kawałek jabłka. Pierniczki z tego przepisu długo zachowują świeżość, mogą być upieczone już miesiąc przed świętami. pierniczki to co lubię gotuję i polecam Artykuł Pierniczki pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj sałatka śledziowa z buraczkami, zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka śledziowa z buraczkami Składniki 6 płatów śledziowych 4 średnie buraki 4 średnie ziemniaki 1 cebula cukrowa 1 jabłko 3 ogórki konserwowe sól pieprz Sos: 2 łyżki majonezu lub kwaśnej śmietany 1 łyżka oleju 1 łyżka łagodnej musztardy 1 łyżka oleju Instrukcje Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy przez minimum(...)gotujemy w skórce do miękkości, studzimy, obieramy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy. Ziemniaki i buraki kroimy w kostkę, śledzie w paseczki, ogórka w półplasterki, cebulę w drobną kostkę, jabłko w kostkę. Całość delikatnie mieszamy. W małej miseczce mieszamy musztardę, majonez, olej, polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. W razie potrzeby dodajemy sól i pieprz do smaku. Odstawiamy do lodówki
To co lubię - gotuję i polecampush({}); Drukuj Sałatka z selerem i ananasem Składniki 1 słoik selera konserwowego 1 mała puszka ananasa (4 plastry) 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała puszka kukurydzy 1 małe jabłko lub pół dużego 1 plaster żółtego sera pół małej cebuli 1 łyżka majonezu lub jogurt naturalny sól pieprz Instrukcje Seler, ananas i kukurydzę osączamy na sicie. Jajka i ser kroimy(...)kostkę Jabłko obieramy i ścieramy na tarce Cebulę kroimy w drobną kostkę Wszystkie składniki delikatnie mieszamy w misce, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy majonez lub jogurt. Smacznego :) Artykuł Sałatka z selerem i ananasem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamjarzynowa Składniki 8 średnich marchewek 4 ziemniaki 4-5 jajek gotowanych na twardo 0,5 dużego selera lub jeden mały 2 małe pietruszki 4-5 ogórków kiszonych 1 kwaśne jabłko pół małej cebulki duża puszka groszku konserwowego mała puszka kukurydzy (opcjonalnie) majonez 1 łyżka musztardy (opcjonalnie) sól pieprz Instrukcje Marchew, pietruszkę, selery i ziemniaki dokładnie myjemy i wkładamy do dużego(...)obieramy ze skórki i kroimy w kostkę ( ja lubię drobno pokrojoną sałatkę). Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do dużej miski. Jajka obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki, cebulę i obrane jabłko również kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę osączmy z zalewy i dodajemy do sałatki. Doprawiamy solą, pieprzem i majonezem z odrobiną musztardy. Dobrze jest nie przyprawiać całości majonezem, wtedy można
To co lubię - gotuję i polecamwiele możliwości na wykorzystanie w kuchni! Może być doskonałym dodatkiem do sałatek i surówek – np. dla przełamania smaku można go skropić sokiem z cytryny, albo pomieszać z kawałkami jabłka. W połączeniu z delikatnym mięsem z kurczaka może stworzyć fantastyczną sycącą sałatkę na lekki,dietetyczny obiad. Jest genialnym składnikiem zup jarzynowych, zapiekanek makaronowych, tart warzywnych, naleśników z farszem
Ostra na Słodkożółtej marynowanej cebulki ( ok. 100 g netto ) 1 mała puszka kukurydzy 200 g twardego koziego sera ( może być żółty ), u mnie Queso Servilleta 1 duże kwaśne jabłko 1 kiszony ogórek 5 jajek 4 łyżeczki chrzanu ze słoiczka Pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego pieprz(...)ciemnych bezpestkowych winogron Przygotowanie: Szynkę pokroiłem w grubsza kostkę. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem również w kostkę. Podobnie jabłko i kozi ser oraz kiszonego ogórka ( ser oraz ogórka można zetrzeć na tarce o grubych oczkach ). Winogrona opłukałem, osuszyłem, przekroiłem na połówki. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekałem. Przygotowałem sos. Jogurt i chrzan wymieszałem w miseczce, dodałem pieprz
R'n'G Kitchenśliwkami ostatnio widzieliście na moim facebokoowym oraz instagramowym story i bardzo chcieliście, abym Wam podała na nie recepturę. Jest to podobny przepis jak na Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami - klik , ale skoro prosiliście to proszę bardzo! To zdrowe ciasto smakuje rewelacyjnie i przy okazji jest źródłem wielu wartości odżywczych. Zawsze się udaje, więc koniecznie sami je upieczcie. I pamiętajcie
Di gotujechorobotwórcze, owoce nie pogniotą się i zachowają swój kształt. Mrozić możemy niemal wszystkie owoce, najlepiej jednak nadają się takie jak: truskawki, maliny, borówki, wiśnie, śliwki i inne. Owoce typu jabłka czy gruszki po mrożeniu mogą stać się nieco zbyt mączne. Z owoców pestkowych należy najpierw usunąć pestki. Co do rozmrażania, nie powinno się robić tego w temperaturze pokojowej, która
codojedzeniamożemy przygotować na śniadanie jesienią: - pyszną szakszukę z jajkami i tajemnym pesto! - obłędne mocno chrupiące gofry z dynią - pudding chia z dynią i marakują - szybką owsiankę z niebanalnymi hibiskusowymi jabłkami - puszyste omlety - będziesz je robił już zawsze! - dyniowe pancakes - cieniutkie dyniowe naleśniki w karmelu ze śliwkami - frittata z bakłażanem! Przepisy na te jesienne śniadania znajdziesz w moim e-booku
SMYKWKUCHNInajlepiej wieczorem). Ten smalczyk, o ile Wam zostanie, można w dobrych warunkach przechowywać około 3-4 dni. Składniki: - 1 puszka białej fasoli - 1 duża , zwykła cebula - 1 średnie jabłko - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka oleju - sól, pieprz, majeranek do smaku. - ewentualnie prażone ziarno słonecznika lub prażona cebulka Cebulę i czosnek obieram, kroję drobno i szklę na łyżce oleju. Fasolę(...)odsączam. Jabłko myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach ( jak do ogórków). Wszystko razem wkładam do blendera i miksuję na gładką masę. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem ( ułatwia trawienie fasoli). Wszystko można psypać prażonym ziarnem słonecznika lub prażoną cebulką imitującą skwarki
Kuchnia Pełna Emocji