jabłka - 25490 przepisów (strona:888/1700)

Rabarbar pod pianką na kruchym cieście 51

zajada się od czasu do czasu, w ulubionej cukierni plackiem z bezą i kruszonką? Takim, w którym w zależności od sezonu pod białą piankę upchane są truskawki, jabłka, śliwki. Ten rabarbarowiec, to właśnie pyszny placek sezonowy, jak z cukierniczej witryny. Jeszcze kilka dni i odzyskamy szansę doceniania zawieszonych form aktywności. Chociażby spotkań nad filiżanką kawy i porcją ciasta

Kronika Piekarnika
Śmietankowe, ucierane z kakaowym wzorkiem 65

wnętrze z delikatnym akcentem kakaowym. Przywołuje wspomnienia smaku tradycyjnej, ucieranej babcinej babki piaskowej. Jeśli nie posiadacie w domu zapasów owoców, albo potrzebujecie detoksu od sezonowych ciast z truskawkami, rabarbarem, jabłkami pod kruszonką i lukrem - zróbcie ten oto placek. Składniki: (w temperaturze pokojowej) 300 gram mąki pszennej 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 140 gram cukru pudru

Kronika Piekarnika
Najprostsza chałka z kruszonką 71

Upiekła się równie pulchna i wysoka. Nadmienię, że z tego przepisu, można upiec ciasto  z dodatkiem owoców pod kruszonką, w formie kwadratowej lub tortownicy. Ja wykorzystałam już jabłka z rabarbarem. Na swą kolej czekają jagody. Może jutro?  Jeśli Wy zdecydujecie się na to dziś, poproszę o relację. wersja z owocami, w tortownicy o średnicy

Kronika Piekarnika
Rustykalna tarta z jabłkami i marcepanem 81

wymaga nawet foremki do pieczenia. Tym razem rustykalna tarta w jesiennym wydaniu, z jabłuszkami ułożonymi na marcepanowej kołderce. Dziecinnie proste do samodzielnego przygotowaniaw domowym zaciszu. To ciasto z jabłkami, ale zamiast poszatkowanymi lub startymi na tarce w kawałeczkach. Smakuje świetnie, polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasteczka armeńskie Nazook z orzechami i Wina z Winiarni Zamojskiej 68

łososiem czy pieczonych mięs. Solo też sprawdzi się naprawdę super :-) Nietypowym winem okazało się dla mnie wino lodowe. Na jeden litr wina lodowego potrzeba przynajmniej 5,5 kg jabłek. Uzyskaną esencję poddaje się fermentacji na zimno, tak wymrożony moszcz ulega przemianie w ekstraktywne wino lodowe. Efekt finalny to wino o niespotykanej intensywności walorów smakowych i aromatycznych. Jest to wino

kruche babeczki
Piernik dojrzewający 84

też inne przepisy na Boże Narodzenie Uszka wigilijne Schab ze śliwką Lukier do pierników Śledzie w śmietanie Makowa fantazja Ryba po grecku Zobacz też nowe przepisy Piernik dojrzewający Pieczone jabłka w sosie karmelowym Parmigiana z bakłażana Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Artykuł Piernik dojrzewający pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Pierniczki – przepis na świąteczne pierniki 97

korzystam ze świątecznych puszek. Wcześniejsze pierniczki, które robiłam z przeróżnych przepisów, nigdy nie wychodziły tak dobre, jak w tym roku. Przede wszystkim były za twarde. Potem kombinowałam z wrzucaniem jabłek do puszek i innymi sposobami na to, żeby je trochę zmiękczyć. Niestety, nie przynosiło to spektakularnych efektów, a poza tym niektóre pierniczki świąteczne były aż za mocno przemoczone, inne

Rozdomowiona
Tatar ze śledzia z majonezem 91

także: ** Domowe flaki wołowe ** Tatar z łososia z oliwą ** Racuchy drożdżowe ** Ryba w kukurydzianej panierce   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 250 g filetów śledziowych (około 3-4 sztuki) jabłko j ajko ugotowane na twardo 2-3 ogórki konserwowe lub kiszone garść świeżego koperku 2 ugotowane lub upieczone buraki czerwone (średniej wielkości) 1-2 łyżki majonezu sól i pieprz opcjonalnie(...)nadal zbyt słone – jeśli tak, wymień wodę na świeżą i ponownie odstaw na godzinę lub dwie. Płaty śledziowe pokrój w drobniutką kosteczkę. Przełóż do miski. Dodaj posiekane jabłko, jajka, ogórki, koperek, a na końcu również majonez. Dopraw do smaku przyprawami i wymieszaj. Buraczki zetrzyj na tarce o dużych oczkach – możesz je wymieszać z pozostałymi składnikami lub ułożyć

Kulinarny S.O.S.
Ciasto filo z owocami i orzechami 85

opakowanie ciasta filo powidła śliwkowe do posmarowania 200 g rozpuszczonego i wystudzonego masła dodatkowo łyżka masła 2 łyżki miodu sok z jednej cytryny skórka otarta z jednej cytryny 3 jabłka pokrojone w drobną kostkę 2 gruszki pokrojone w drobną kostkę opcjonalnie kilka śliwek (około 7), też pokrojonych w drobną kostkę około 50 g (trzy łyżki) orzechów włoskich lub laskowych

ladykitchen
Naleśniki z wędzonym łososiem 73

naleśniki z tuńczykiem – naleśniki z jajkiem – naleśniki pełnoziarniste z serem i jagodami –  naleśniki amerykańskie pancakes –  naleśniki z szynką parmeńską –  naleśniki ruskie –  naleśniki z jabłkami NALEŚNIKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji:  4 naleśniki Składniki: – naleśniki z przepisu na  naleśniki – oliwa lub olej o smażenia – 150 g kremowe serka naturalnego

nietylkopasta.pl
Klasyczne ptysie z kremem 87

ptysie z kremem   Zobacz inne przepisy na desery z bitą śmietaną: Księżniczka – szybkie ciasto bez pieczenia Deser Rajska Chmurka Ciasto bez pieczenia „Niebiańska chmurka” Ciasto bez pieczenia z jabłkami i bitą śmietaną Artykuł Klasyczne ptysie z kremem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Fit jabłecznik 123

Dziś kolejny przepis z IG Svetlany 🙂 Już nie mogę się doczekać jej książek 😀 Przepis:600 g jabłek, u mnie mniej bo aż tak ich nie lubię, 3 szt., ok … Czytaj dalej Fit jabłecznik

czarrna od kuchni
sałatka z pieczarką konserwową 92

Average:  5 /5] składniki: 1 słoik pieczarek konserwowych (ok. 280g) 4 jajka 1 puszka kukurydzy 4 ogórki konserwowe 5 plastrów papryki konserwowej 1/2- 1 jabłko natka pietruszki majonez pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki siekamy lub kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę, ogórki, jabłko również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie

Domowy Smak Jedzenia
Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem 100

gruszki pokroić w niewielką kostkę. Następnie do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder i dodać kefir z żółtkami. Całość zmiksować na jednolitą konsystencję oraz połączyć z jabłkami. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Ciasto nabierać łyżką stołową i kłaść na uprzednio rozgrzany olej. Racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki odsączyć

Di gotuje
Szarlotka przekładana 90

ciasta miałam upieczone przystąpiłam do przygotowania nadzienia jabłkowego. Cztery szklanki musu jabłkowego przełożyłam do garnka i zaczęłam podgrzewać. Gdy mus zaczął bulgotać wyłączyłam gaz i wsypałam do niego galaretkę. Jabłka dokładnie wymieszałam, żeby galaretka się rozpuściła i odstawiłam do wystygnięcia. Do blachy włożyłam z powrotem jeden blat ciasta kruchego, wyłożyłam połowę nadzienia jabłkowego, równo je rozsmarowałam i ułożyłam drugi

Waniliowe Improwizacje