również taką z brokuła http://lamarida.pl/2019/09/11/surowka-z-brokula/ , albo http://lamarida.pl/2018/08/14/surowka-z-czerwonej-kapusty-cukinii/ , albo http://lamarida.pl/2018/05/19/koleslaw/ albo kimchi z białej kapusty . Składniki: 1/2 główki kapusty włoskiej 1 duża marchewka 1 jabłko 1/2 cebuli ulubione świeże zioła (np. natka pietruszki, kolendra, koperek) 1-2 łyżeczki suszonego oregano (koniecznie!) 2-3 łyżki oliwy z oliwek (lub wegańskiego majonezu albo majonezu ze słonecznika(...)połowy cytryny sól i pieprz czarny mielony (do smaku) Wykonanie: Kapustę włoską drobno kroimy, umytą marchewkę trzemy na dużych oczkach tartki, umyte jabłko kroimy w drobną kostkę, podobnie jak cebulę. Pokrojone warzywa wkładamy do większego naczynia i mieszamy. Dodajemy suszone oregano, sok z cytryny, oliwę lub domowy majonez i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. I gotowe Surówkę
Lamarida.plstopni piekarniku przez około 30 minut. Smacznego! A jakie dodatki warzywne najczęściej goszczą w Waszych zestawach obiadowych? Czy stawiacie na surówki? Ostatnio przygotowałam surówkę z kalarepy, marchewki i jabłka, wyszła pysznie. Przepis na nią znajdziecie tutaj . Spróbuj także: pieczone warzywa z pokruszoną fetą, omlet z porem i szynką. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź
Natka Pietruszkismak jest niesamowity, szczególnie w towarzystwie domowego kiszonego ogóreczka. A więc do dzieła! Potrzebujemy: 30 dag świeżej słoniny 20 dag wędzonego surowego boczku 1 duża cebula 1 duże jabłko 1 łyżka majeranku 3 ząbki czosnku pieprz mielony szczypta ostrej papryki sól Słoninę i boczek pokroiłam w bardzo małą kostkę. Włożyłam do garnuszka i wytopiłam tłuszcz. Cebulę obrałam i pokroiłam(...)Dodałam do słoninki z boczkiem. Smażyłam na wolnym ogniu do momentu gdy cebulka się zeszkliła a skwareczki nabrały złotego koloru. Wtedy dodałam starte na grubych oczkach jarzynowej tarki jabłko i przeciśnięty przez praskę czosnek.Smażyłam jeszcze chwilkę a następnie doprawiłam solą, pieprzem, szczyptą ostrej papryki, majerankiem.Po kolejnych 5 minutach smalczyk był gotowy
Co w garnkach piszczyplacki z gotowanych ziemniaków z fetą – placki z ziemniaków i marchewki – placki z kalafiora – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni – placki serowe z jabłkami RACUCHY DROŻDŻOWE Ilość porcji: 2 porcje, około 10-12 racuchów Przygotowanie: 45 minut Składniki: – 300 g mąki pszennej – 7-8 g drożdży suchych ( całe opakowanie) – szczypta
nietylkopasta.plPieczone jabłka z piekarnika to moja ulubiona propozycja na wyjątkowo prosty i super pyszny deser. Jest to przepis typowo jesienny, ale tak naprawdę można go szykować cały rok. - szybko, prosto i pysznie - świetny deser na przyjęcia - kilka propozycji na słodki farsz
AniaGotuje.plcoś się zaczyna… 🙂 Niestety (albo stety) keto tarta lamington zamyka tegoroczną kolekcję letnich keto ciast . Teraz nastawcie się na wypieki ze śliwkami lub dynią (a może nawet także jabłkami ) w roli głównej. Trzeba w końcu spojrzeć prawdzie w oczy i przyjąć do wiadomości, jaką mamy aktualnie porę roku… 😀 I tak udało mi się trochę przeciągnąć to lato
Modern Cave Girlświetną opcją do pudełka na drugie śniadanie dla dzieci. Paluszki najlepiej podawać z ziemniakami albo ryżem. Dobrym dodatkiem do paluszków rybnych będzie lekka, sezonowa surówka np. z marchewki i jabłka lub sałaty rzymskiej. Paluszki rybne. Z czym jeść domowe paluszki rybne? Paluszki rybne świetnie smakują ze słodko-kwaśnym sosem chili, sosem czosnkowym, ogórkowym albo chrzanowym
Moja Książka Kucharskasłodkie przekąski. Warto jeść Z przypraw dobrze jest używać pieprzu kajeńskiego, cynamonu, kurkumy i imbiru. Robiąc zakupy, wpiszcie na listę owoce jagodowe, wiśnie, banany, szparagi, jarmuż, ocet winny, jabłka, kiełki, brokuły i karczocha. Dobrym wyborem są także zielone rośliny liściaste, łosoś, czekolada gorzka, soczewica, ciecierzyca, fasola. Dieta powinna być także bogata w produkty fermentowane czyli kiszonki np. kiszoną kapustę
CodogaraRyż zapiekany z jabłkami to moja jesienna propozycja na zdrowy i smaczny posiłek. Klasyczny przepis i tradycyjny sposób wykonania to gwarancja niezapomnianego smaku! - tylko kilka składników - do podania na śniadanie lub na obiad - dokładny opis kroków wykonania zapiekanki
AniaGotuje.plzależności od dodatków za każdym razem może smakować inaczej. Sekret jej kremowej konsystencji tkwi w zmieleniu części płatków i powolnym gotowaniu. Pasują do niej różne owoce, jak np. jabłka, gruszki, śliwki, mrożone porzeczki, jagody, maliny, a także czekolada, masło orzechowe i bakalie. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name
Obiad gotowyPomysł na tę tartę zrodził się po upieczeniu “ Misiankowej szarlotki “. To ona mnie zainspirowała, aby zamiast jabłek dodać śliwki. Ciasto kruche: 200 g masła 500 g mąki pszennej 160 g cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 żółtka szczypta soli 1 białko (do posmarowania) Nadzienie: 1 kg śliwek kilka kropel esencji migdałowej 1 opakowanie cukru migdałowego cukier Przygotowanie: Śliwki
Moja Delicjajest świeża, chrupiąca, zdrowa, lekka. Polecam spróbować. Jeśli szukacie przepisu na Sałatkę z surowego brokuła polecam również bardzo zdrową i równie pyszną “ Sałatkę z selera naciowego, surowego brokuła i jabłka, czyli Sałatka Piękności “. Sałatka z surowego brokuła – Składniki: 1 surowy brokuł 50 g – 100 g blanszowanych migdałów posiekanych garść żurawiny suszonej 1 szalotka Składniki dressingu: 200 ml jogurtu naturalnego
Moja Delicjaburaka może działać drażniąco na żołądek, czekamy pół godziny zanim go wypijemy. Więcej na ten temat pisałam przy przepisie na “ Oczyszczający i usuwający zmęczenie sok z buraka, marchewki i jabłka “. Czytaj więcej: Oczyszczający sok z buraka, pomarańczy, marchewki i selera naciowego The post Oczyszczający sok z buraka, pomarańczy, marchewki i selera naciowego appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjamleka i trzymać na gazie do czasu, aż mocno zgęstnieje. Kruche ciasto z budyniem i kruszonką możecie upiec z dowolnymi owocami. Zamiast śliwek wspaniale sprawdzą się jabłka, gruszki lub brzoskwinie (również te z puszki). Możecie też wypróbować mieszankę różnych owoców. Jedynym minusem tego ciasta jest to, że z krojeniem trzeba poczekać, aż całkowicie ostygnie. Ciepłe będzie
Lekcje w kuchnidoświadczenia z ciastem drożdżowym, albo niekoniecznie się z nim lubią. Jeśli nie macie akurat na stanie śliwek, można wykorzystać każde inne owoce. O tej porze roku ogólnie dostępne są jabłka, czy gruszki. Wiosną polecam truskawki i rabarbar :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm ) Ciasto - 100 gram świeżych drożdży - 1 szklanka cukru - 1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią - 4 jajka
Kuchnia z widokiem na ogród