jabłka - 25490 przepisów (strona:903/1700)

zielony koktajl sirt 112

Składniki: 75 g liści jarmużu, 30 g rukoli, 5 g liści pietruszki, 1 jabłko ze skora 1/2 cytryny --sok wyciśnięty 150 g selera naciowego Wykonanie Umyte składniki zmiksować na gładko. Najpierw jabłko z sokiem ,gdy już będzie aksamitne , dodać porcjami zielone i miksować nadal. Smacznego

mojej kuchni
zielony koktajl sirt 121

Składniki: 75 g liści jarmużu, 30 g rukoli, 5 g liści pietruszki, 1 jabłko ze skora 1/2 cytryny --sok wyciśnięty 150 g selera naciowego Wykonanie Umyte składniki zmiksować na gładko. Najpierw jabłko z sokiem ,gdy już będzie aksamitne , dodać porcjami zielone i miksować nadal. Smacznego

w mojej kuchni
Krem z białej czekolady. 125

postaci kremu, musu, frużeliny, galaretki (uwaga: galaretki z torebki są słodzone). Ciekawie smakuje również połączenie kremu z białej czekolady z galaretką cytrynową z zatopionymi w niej bananami lub jabłkami. Dla osób, które za deserami owocowymi nie przepadają, proponuje połączyć krem z białą czekoladą z kremami kokosowymi , kremem z czekolady mlecznej lub deserowej , kremami na bazie alkoholu ( krem Baileys , krem

SmartBake.pl
CIASTO PLEŚNIAK / SKUBANIEC Z RABARBAREM 121

Ciasto pleśniak to jedno z moich ulubionych ciast. Najczęściej robię je z jabłkami, ale na wiosnę ciasto to musi być z rabarbarem. Z dodatkiem rabarbaru smakuje wyśmienicie, na ten smak warto czekać cały rok. Bardzo Wam go polecam. SKŁADNIKI: 1 ŁYŻKA CUKRU WANILINOWEGO 500 G RABARBARU + 1/2 SZKLANKI CUKRU 1 KOSTKA MASŁA 500 G MAKI PSZENNEJ LUB KRUPCZATKI

Pani M - kuchnia smakowita
Włoskie bułeczki na zaczynie biga 150

Posyp je mąką i przykryj folią spożywczą i ściereczką kuchenną. Zostaw bułki do wyrośnięcia na 30 minut. Odciśnij wzorek za pomocą odpowiedniego znacznika do bułek lub użyj wykrawacza do jabłek. Odciśnij głęboko, ale nie całkowicie (zobacz na filmiku). Odwróć i połóż je do góry nogami. Posyp mąką i przykryj folią spożywczą i ściereczką kuchenną. Zostaw do wyrośnięcia

Przepisy na domowy ser i chleb
Przepis na pigwówkę. Domowa nalewka 108

właściwości powinien przekonać do zażywania tego owocu w każdej postaci, od nalewek po dżemy. Pigwa to owoc rosnący na drzewie o wielkości około 8 metrów. Kształtem i kolorem przypomina jabłka lub gruszki. Jest twarda i cierpka, więc idealnie sprawdza się w domowych przetworach. Wtedy można delektować się przepysznym smakiem. Pigwa owocuje w późniejszym okresie października, jednak warto przetrzymać

ProstePesto.pl
Niedzielny łakomczuszek 134

łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Nadzienie: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego (bez cukru) 700 ml mleka 4 łyżki cukru 3 owoce kiwi 2 banany 3-4 jabłka kilka truskawek cynamon Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto, połowę zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki, resztą ciasta wylepić blaszkę, podwijając brzegi. Podpiec w 180 st.C

Kuchnia domowa Ani
Moda na chemiczne produkty czyli wędliny z szynkowara bez peklowania 123

dzisiejszych czasach bardzo ciężko dostać produkty całkowicie bez chemii, ponieważ jest nawet dodawana do owoców. Co prawda, by jeść takie naturalne produkty, należałoby mieć swój własny ogródek,np. do jabłek, truskawek, marchewek itd, czy też miejsce do wędzenia mięs we własnym zakresie. Czy jest jednak inny domowy sposób na przyrządzanie mięs? Okazuje się, że tak, mimo, że niewiele osób

sierotka maRysia w kuchni
GALETTE Z OWOCAMI 93

łyżek cukru pudru dodatkowo: 1 żółtko do wysmarowania brzegów tarty OWOCE W SYROPIE: 400 g owoców, u mnie mix: posiekane morele, śliwki i truskawki, mogą być maliny, jagody, jabłka, gruszki 3 łyżki miodu 2 czubate łyżeczki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka cukru z wanilią lub cukru waniliowego opcja: 4 truskawki posiekane oraz kilka listów świeżej mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE

Zasmakuj Kuchni
Szybkie ciasto drożdżowe z rabarbarem 136

łyżką. W smaku jednak nie odbiega od tej tradycyjnej drożdżówki. Koniecznie spróbujcie. Dodatek rabarbaru możecie zastąpić oczywiście innymi owocami, świeżymi truskawkami, jagodami, morelami czy nawet pokrojonymi w kostkę jabłkami. Składniki: 375 g mąki pszennej – polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki 50 g cukru 2 jajka 20 g drożdży 250 ml mleka 4 łyżki oleju Kruszonka: 1/2 szklanki mąki

Fascynacje Ani
Musisz spróbować w Czerwcu! Sałatka z młodej kapusty pekińskiej 99

młodą marchewkę, rzodkiewki – będzie bardzo ładna i smaczna kompozycja! PRZEPIS SAŁATKA Z MŁODEJ KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Składniki: 0,5 kapusty młodej pekińskiej 1 szklanka kiszonych rzodkiewek – przepis 1 jabłko 1-2 marchewki młode 1 garść świeżych listków bazylii 1 duża łyżka majonezu 1 łyżeczka przyprawy do sałatek Jak zrobić sałatka z młodej kapusty pekińskiej: Najpierw kapustę pekińską szatkujemy drobno. Potem(...)jabłko kroimy w drobna kosteczkę. Następnie rzodkiewki kroimy w plasterki lub inne dowolne kawałki. Zaraz potem marchew obieramy i ścieramy na tarce. Potem listki bazylii rwiemy na kawałki. Finalnie wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na końcu doprawiamy do smaku. Artykuł Musisz spróbować w Czerwcu! Sałatka z młodej kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Surówka z białą kapustą i jajkiem 128

Marchewka z groszkiem ** Surówka ze świeżych ogórków   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na około 4 porcje: pół główki małej białej kapusty (ok. 500 g) duża marchew 1 por większe jabłko pół puszki kukurydzy 2 jajka 3 łyżki oleju sól i pieprz opcjonalnie sok z cytryny   Jajka ugotuj na twardo (gotuj około 10 minut) , ostudź i obierz ze skorupek. Kapustę(...)posyp szczyptą soli i pościskaj dłońmi, by nieco puściła sok (dzięki temu kapusta będzie miększa, a surówka bardziej soczysta) . Odstaw ją na bok. W tym czasie obierz marchewkę i jabłko – zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Pokrój pora oraz jajko. Kukurydzę odsącz z zalewy. Do kapusty dodaj pozostałe składniki surówki, polej olejem i dopraw do smaku – całość

Kulinarny S.O.S.
Drożdżowe racuchy z rabarbarem 93

jadłam- robiła je moja mama oraz babcia, teraz robię ja, aby i moja córka będąc już dużą 'dziewczynką' też miała smaczne wspomnienia, jak ja 🥰 Zazwyczaj racuszki drożdżowe robię z jabłkami, ale warto mieć na uwadze sezonowość więc dziś są z rabarbarem. Powiedzenie: 'warto czekać na to, co dobre' idealnie pasuje do owych racuchów, ponieważ pomimo tego

Kraina Miodem Płynąca
Bakłażan faszerowany 159

Pierwszy raz w życiu gdy spotkałem się z faszerowaniem była to, kaczka lub kurczak faszerowany jabłkami. Potem był hot dog faszerowany pieczarkami. Potem przyszła dieta rozdzielna i wiele się zmieniło. Jednak faszerowanie nie odpadło i jest dobre zarówno w połączeniu węglowodanowym jak ten hot dog z pieczarami, czy papryka z farszem ryżowym, jak i w kompozycjach białkowych. Tak więc

Dieta Rozdzielna i Zdrowie