Dwuskładnikowa przekąska, która jest zdecydowanym faworytem na wszystkich imprezach :) Składniki: kawałek sera pleśniowego, winogrona Wykonanie: Ser pokroić na grube kostki, nabijać z winogronem na wykałaczki
Tradycyjna Kuchnialubi? Ja uwielbiam! Jak zrobić ogórki małosolne samemu w domu? Nic prostszego! Wystarczy jeden dzień i mamy ogóraski. Idealne na kanapki, do obiadu, na grilla, na imprezy. Do czego dusza zapragnie! To czego potrzebujesz to dobrej jakości ogórki, zwróć uwagę aby były jędrne i ładnie zielone (nie kupuj nigdy w kolorze idącym ku żółci). Koper kwiat i zieloną cześć, łodygi
SMYKWKUCHNIJest to szybka i łatwa w wykonaniu przekąska, która świetnie nadaje się na imprezy i z pewnością posmakuje każdemu. Burger koreczki z powodzeniem mogą zastąpić prawdziwe burgery, jako mniej kaloryczna wersja klasycznego kotleta w bułce. Pierwszy raz jadłam te koreczki kiedy przyniosła je do nas moja siostra na mecz, tak mi posmakowały, że od tego czasu często je powtarzam. Składniki
Dobra karmakażdy zna, a może macie ochotę zaskoczyć domowników i przygotować pieczarki w wersji wegetariańskiej? Takie pieczarki możemy potraktować jako danie obiadowe, kolację, jako dodatek do mięsa lub przystawka na imprezie... Pełna dowolność:-) Składniki: 500 g pieczarek z dużymi kapeluszami ok. 3 garści kaszy quinoa (komosa ryżowa) lub kaszy kuskus 1 średnia cukinia ok. 200 ml gęstego sosu pomidorowego (ja użyłam
IMPRESJA SMAKUpokruszone herbatniki, a wszystko dobrze wymieszać łyżką. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe obtoczyć we wiórkach lub posybce cukrowej. Wstawić do lodówki, by kuleczki stwardniały. Podawać jako przekąskę na imprezie lub spotkaniu. Gwarantuję, że będą cieszyć się powodzeniem wśród małych i dużych smakoszy. Smacznego! Post Herbatnikowe kuleczki pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Rolada serowa z pieczarkami i kurczakiem to hit naszych ostatnich imprez! Jest tak pyszna, że znika w mgnieniu oka. Robiłam ją już na wiele okazji i zawsze robi wielką furorę! " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam wszystkim wypróbować przepis, koniecznie dajcie znać jak wyszło " class
Marta Gotujeszczerze - Ameryki nie odkryłam ... :)), choć moja propozycja nadzienia może nie być wcale taka standardowa. Pomysł jednak powinien zaskoczyć - jeśli oczywiście nie spotkaliście się już z tymi pięknościami gdzieś na imprezie. :) Ja pomyślałam o nich układając w głowie moje urodzinowe menu. Jak co roku muszę zaskoczyć moich gości a urodzinowy stół musi wyglądać powalająco ... :) Zresztą, co tu dużo pisać - zobaczcie sami
Garniec Magalieskładników. Bardzo istotny jest tu PRAŻONY słonecznik, to właśnie on nadaje swoistego smaku. Z doświadczenia nie tylko mojego oczywiście jest to sałatka, która pierwsza znika na domowych imprezach. Co tu zachwalać trzeba spróbować. Składniki: 1/2 główki białej kapusty 1 puszka kukurydzy 1 por ok. 100-150 g prażonego słonecznika (można uprażyć słonecznik na suchej patelni również samemu ) 2-3 łyżki
IMPRESJA SMAKUChili con carne, czyli szybkie, dość pikantne, jednogarnkowe danie, które sprawdzi się w roli obiadu, kolacji, lub przekąski na imprezę ( podane z nachosami ). U mnie w wersji z ryżem Składniki: 500g mielonej wołowiny 400g czerwonej fasoli w puszce 400g krojonych pomidorów z puszki 3 łyżki kukurydzy konserwowej 3 ząbki czosnku 2 cebule po łyżeczce: cukru, świeżo zmielonej papryki chili, oregano
NiePieprz.pldelikatniejszy od tradycyjnego barszczu z gotowanych buraków. Taki barszcz smakuje nie tylko od święta. Doskonale sprawdzi się jako lekki obiad, a podany z krokietami, będzie idealną przekąską na każdej imprezie. Poza Wigilią polecam ugotować go na wywarze z kurczaka zagrodowego lub kaczki, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej esencjonalny. Można przygotować go kilka dni przed planowanym podaniem, na gorąco zamknąć
cool and mintyPyszna, lekka i orzeźwiająca sałatka, która idealnie sprawdza się na różnego rodzaju imprezach lub rodzinnych spotkaniach np. w czasie świąt. Soczysty melon, miękka mozzarella i suszona, pełna aromatu szynka parmeńska, to składniki, które idealnie do siebie pasują. Bazyliowe pesto i domowy krem balsamico nadają sałatce charakteru i bardzo dobrze ją uzupełniają. W sytuacji gdy nie mamy czasu na przygotowanie
cool and mintypaście z czosnku, kolendry, gorczycy i suszonych płatków chili. Z pierzynką z jarmużu i suszonych pomidorów oraz słodkimi pomidorkami cherry. Koniecznie skropiony sokiem z cytryny. Bardzo dobre danie na imprezy, święta, czy spotkania z przyjaciółmi, gdzie jednorazowo i bez zbędnego bałaganu, trzeba przygotować kilka porcji. SKŁADNIKI / 4 porcje 700 g filetu z łososia bez skóry 100 ml soku pomarańczowego PASTA
cool and mintypatelni, z ogólnodostępnych składników. Idealne, gdy nie ma czasu na długie stanie w kuchni. Fajnie wygląda, smakuje jeszcze lepiej. Sprawdzi się na codzienny obiad jak i na wszelkiego rodzaju imprezach. Smakuje także dzieciom. Aby ryż nie sklejał się podczas smażenia, nie należy smażyć go od razu po ugotowaniu, kiedy jest jeszcze ciepły. Dobrze jest ugotować go znacznie wcześniej, dokładnie odsączyć
cool and mintyodpowiednio stężeje. Będzie wilgotne, lekkie i pulchne. Ciasto dobrze się kroi, a trzymane pod przykryciem, długo zachowuje świeżość. Jest bardzo podzielne, dlatego świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach i rodzinnych uroczystościach. SKŁADNIKI/ na blaszkę o wym. 20x30 cm. 100 g masła 220 g mąki (1¹⁄₂ szklanki) 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy piernikowej 2 łyżki miodu 1 szklanka
cool and mintyGęsta i pożywna fasolka po bretońsku należy do tradycyjnych dań kuchni polskiej. Świetna na imprezy lub jako ciepła kolacja w chłodniejsze wieczory. Przygotowałam ją z białej, drobnej fasolki typu jaś, z dużą ilością przypraw oraz chudą kiełbaską i boczkiem. Najlepiej smakuje podana z chlebem lub ziemniaczanym puree. Gdyby potrawa wyszła zbyt gęsta można rozrzedzić ją gorącym bulionem
cool and minty