szybko dzielę się czymś co trudno może nazwać przepisem na potrawę, ale za to można spokojnie nazwać świetnym pomysłem na niedrogą i pyszną przystawkę. Przystawkę idelną zarówno na imprezę jak i na obiad. Gwiazdą przystwki są rzodkiewki. Twarzystwa dotrzymują im lemonki i sól. Rzodkiewka jako przystawka Składniki (porcja na 3 osoby) : 3 pęczki rzodkiewek z liścmi (mogą być dowolne
Jem więc Jestemzioła, paprykę, ziarenka ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewamy oliwki i uzupełniamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aż smaki się "przegryzą". Podajemy jako przekąskę na imprezy
Moja smaczna kuchniakolejna propozycja na karnawałową imprezę. Sałatka z selerem naciowym i surimi z dodatkiem zielonego groszku, ale pamiętajcie, broń Boże konserwowego. Jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu oraz pięknie prezentuje się na talerzu. Sałatka z selerem naciowym i surimi Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 4 łodygi selera naciowego 10 paluszków surimi 200 g mrożonego groszku
Kulinarne przygody Gatitymieszamy, zalewamy sosem. Chłodzimy razem minimum 3-4 godziny aż smaki się połączą. Pyszna jest jedzona sama, z pszenną bułką czy ciemnym, słodowym pieczywem. Ta sałatka zostaje zawsze gwiazdą imprezy – od razu mówię, na prywatkę zróbcie ją z podwójnej ilości składników bo nie zdążycie nawet porządnie się w nią wgryźć. Jeśli chcecie podać ją bardziej elegancko, napełnijcie porcjami sałatki liście
Karo in the Kitchenstół. Sałatka nie tylko cieszy oko (prawda, że zielony groszek w kompozycji z różowymi paluszkami wygląda bosko ?), ale także podniebienie. I muszę przyznać, że zawsze jest hitem domowych imprez. Zachęcam Was do wypróbowania i życzę smacznego. Sałatka z surimi i zielonym groszkiem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 200 g mrożonego groszku 1 długi ogórek 10 paluszków krabowych 2 łyżki
Kulinarne przygody Gatitysmaczny i szybki drink alkoholowy polecam gin ze Spritem. Smakuje jak oranżada ;-) Często gościł u mnie na weekendowych imprezach, idealny na Sylwestra :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldsmaczny i szybki drink alkoholowy polecam gin ze Spritem. Smakuje jak oranżada ;-) Często gościł u mnie na weekendowych imprezach, idealny na Sylwestra :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldPrzekąski na sylwestra i nie tylko, na imprezę małą i dużą. Zawsze w jednym miejscu. Przy każdym zdjęciu przekierowanie do przepisu. Serdecznie polecam i zapraszam : ) Tapas VII Wrapowe slimaczki Tapas VI Łosoś z serkiem Tapas V Przystawka z serów III Kurczaczki goujons Sałatka a la nicoise
Smaki Edytyadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kabanosy w cieście francuskim to szybka i łatwa w wykonaniu przekąska na imprezę, zwłaszcza na nadchodzącego Sylwestra :) Jeśli szukacie jeszcze innych inspiracji na sylwestrowe menu to polecam wpisy: Sałatki na Sylwestra oraz Przekąski na Sylwestra Kabanosy w cieście francuskim – Składniki: kilka kabanosów (ok. 80-100g) ok. 400g ciasta francuskiego 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki
Kulinarne PrzebojeParówki w cieście francuskim to szybka i łatwa w wykonaniu przekąska na imprezę . Polecam na nadchodzącego Sylwestra :) Przepis oczywiście można dowolnie zmodyfikować, np. dodając ser żółty, parmezan lub zastępując mak sezamem. Jeśli szukacie jeszcze innych inspiracji na sylwestrowe menu to polecam wpisy: Sałatki na Sylwestra oraz Przekąski na Sylwestra Parówki w cieście francuskim – Składniki: 6 parówek dobrej jakości
Kulinarne PrzebojeOliwki w cieście francuskim to pomysłowa, szybka przekąska. Świetnie się sprawdza na wszelkich imprezach i idealnie smakuje z sosem czosnkowym . Jeśli szukacie jeszcze innych inspiracji na sylwestrowe menu to polecam wpisy: Sałatki na Sylwestra oraz Przekąski na Sylwestra Oliwki w cieście francuskim – Składniki: ok. 100g ciasta francuskiego ok. 24 oliwki (użyłam 12 czarnych i 12 zielonych) wykałaczki żółtko
Kulinarne Przebojeadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem – super przekąska na imprezę, Sylwestra, czy jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem – Składniki: 400g szpinaku (świeży lub mrożony) 250g sera feta 2 łyżki gęstej śmietany 18% oliwa z oliwek lub masło (do smażenia) 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku
Kulinarne Przebojemniej popularne niż w Stanach Zjednoczonych, a ja osobiście nie obchodzę Halloween, ale te śliczne sowy tak mnie zainspirowały, że musiałam je zrobić! Są idealne na Halloween czy na imprezę urodzinową! Zachwycają wyglądem pomimo, że niektóre sowy mają lekkiego zeza ;-) Czytaj więcej
Ana Mari's worldfrytki? Polecam przepis na frytki z cukinii panierowane w bułce tartej i parmezanie, pieczone w piekarniku, podane z sosem cebulowym. Pyszna przekąska, która świetnie sprawdzi się na każdej imprezie . Czytaj więcej
Ana Mari's world