ciasto wyrośnie, odrywamy kawałek formujemy małą pizze, smarujemy sosem i obkładamy dodatkami według uznania. Pizze pieczemy 15min. w 180C. Mini pizze sprawdzają się rewelacyjnie na imprezach, na pikniku, czy na lunch w pracy (na ciepło lub na zimno). Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/już takie moje prywatne zboczenie :D ). Lody mają pojemność 900ml , czyli to taka porcja idealna dla kilku osób, ale jednej , samotnej kobiety, która w sobotni wieczór zamiast wyjść na imprezę obżera się lodami przed telewizorem ( tak, tak też tak czasami mam :D ). Przygotowałam nawet z ich użyciem obłędny deser! A nawet 2 desery! Dziś postawiłam na bezę, bo to taka
Ostra na SłodkoDzisiejsza surówka z kapusty pekińskie jest uniwersalna bo może być dodatkiem do zimowego obiadu a równie dobrze sprawdzi się na imprezie grillowej . Świetnie pasuje do pieczonych i smażonych mięs. Składniki są dostępne właściwie przez cały rok więc można ją przygotować w dowolnej chwili. Polecam bo jest bardzo smaczna. A czy Wy szykujecie się na grillowanie podczas majówki? Jeśli
Smaczna Pyzaswoich bardzo często dodaję witaminy, np. witaminę C. Dzięki temu żelki zyskują lekko kwaskowaty smak (pasuje do mdłej słodkości maliny) i codzienną porcję witaminy. Jeśli planujecie imprezę dla dzieci, warto przygotować kilka kolorów żelków. Kolor żółty uzyskacie dzięki sokowi jabłkowemu i dosypanej odrobinie kurkumy. Rozlewam do silikonowych foremek na lód. Wstawiam do lodówki
IzaGotujeDomyślam się, że kiedy niebawem przyjdzie do Polski letni, parny upał będziecie potrzebowali nieco ochłody podczas grilowych imprez na świeżym powietrzu. Lód w Polsce nie jest artykułem pierwszej potrzeby więc pewnie drinki typu slushy nie są zbyt populare. Tak czy inaczej koniecznie musicie wypróbować mój przepis, ponieważ ten drink nie tylko ochłodzi was od środka, ale także dostarczy wam dziennej
Jem więc JestemJeśli posiadacie specjalną formę do pieczenia orzeszków, to polecamy wypróbować, na okazje imprez dla dzieci, tych małych i tych starszych, wspaniała, smaczna propozycja, nie często spotykana na przyjęciach, bardzo efektowna Składniki: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru zwykłego 1 kostka margaryny 2 jajka 2 żółtka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1/2 szklanki mleka zwykłego 1/2 kostki margaryny
kgwjanczewoWiosna i lato to czas na grilla, warto zapoznać się z tajnikami grillowania, by nasz obiad, kolacja, impreza , czy tez grill rodzinny był nie tylko radosny i szcześliwy , ale też smaczny. O tej porze roku, staramy się wykorzystać piekną pogode rozpalać grilla niemalże w każdy weekend :) Uwielbiam wołowinę i skrzydełka- więc moje kubki smakowe przeżyły ucztę. Polecam i zachęcam
Smaki EdytyBardzo prosta i ciekawa słodka przekąska, idealna na różnego rodzaju imprezy. Dla wielbicieli czekolady – może być wytrawna, deserowa lub mleczna... czekolada, mandarynki, wykałaczki, Mandarynki obrać, podzielić na cząstki, Każdą cząstkę nadziać na wykałaczkę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Maczać w czekoladzie cząstki mandarynek trzymając za wykałaczkę. Odstawiać do ostudzenia – wbijając wykałaczki np. w jabłko, cebulę, kapustę... . zastawa
królestwo garówczerwca w hotelu Regent (dawny Hyatt) w Warszawie od godz.14:00 ponad 30 producentów oliwy zaprezentuje swoje produkty polskim miłośnikom zdrowej kuchni oraz profesjonalistom gastronomicznym i mediom. Podczas imprezy będzie również okazja do: • spróbowania portugalskich produktów gourmet, • serów z różnych stron świata, • obejrzenia kulinarnego show z pokazaniem czarów oliwnych w kuchni w wykonaniu Marco Ghia z Akademii Kulinarnej Whirpool
królestwo garówSofitel Warsaw Victoria miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu podczas którego nakarmiłam ciało i ducha :) Spotkanie odbyło się z okazji święta muzyki. Fête de la Musique to Święto Muzyki, cykliczna impreza odbywająca się na całym świecie 21 czerwca, pierwszego dnia lata, już od 1981 roku. Inicjatorem święta był polskiego pochodzenia francuski kompozytor Marcel Landowski. Spopularyzowane zostało przez Jacka Langa, ministra kultury
królestwo garówsuszona szynka wieprzowa. Dojrzewała ona 12 miesięcy a teraz do kupienia w całości ( 6,5 kg- 7,5 kg) w rewelacyjnej cenie 199 zł. Porcja w sam raz na imprezę. Do tego ostry nóż i masa dobrej zabawy gwarantowana. Naszą serwował sam Szef kuchni Marcin Jabłoński z restauracji Dwie Trzecie mediterranean fussion. Niewątpliwą gwiazdą będzie też szynka Pata Negra. Suszona
królestwo garówJuż za dwa dni (23- 24 sierpnia ) wielkie smaczne święto w Grucznie. Po raz dziewiąty odbędzie się tam wielka plenerowa impreza mająca za zadanie prezentować kulinarne bogactwo oraz kulturę stołu, a także rękodzieło i inne formy tradycyjnej aktywności kulturalnej regionów województwa kujawsko-pomorskiego, w tym Doliny Dolnej Wisły, Kociewia, Pojezierza Chełmińskiego, Krajny oraz Kujaw. Do udziału w Festiwalu są także
królestwo garówamfiteatru w Grucznie pokazy kulinarne prowadził Grzegorz Łapanowski. W specjalnej alejce można było spróbować i kupić produkty oznaczone znakami europejskiego systemu ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych Trzy Znaki Smaku . Impreza zorganizowana jest bardzo sprawnie. Służby porządkowe, informacyjne, zaplecze sanitarne, parkingi działały bez zarzutu. Jedyna prośba do organizatorów o zorganizowanie ogólnodostępnego dostępu do internetu (sieci komórkowe omijają teren festiwalu). Byliśmy
królestwo garówchardonnay, 35% żółty plavec, 15% laški rizling. ( 49 zł.) Jest to aromatyzowany napój na bazie wina musującego. Aromatyzowany brzoskwiniami więc nimi pachnie i smakuje. Półwytrawny. Dobrze schłodzony na imprezie będzie „smakował wszystkim”. A mieliśmy przyjemność połączyć je z musem z mascarpone z sosem śliwkowym i lodami pistacjowymi. Vila Rose - 100% pinot noir. ( 64 zł.) Polecane do picia latem z kostkami
królestwo garówszefowie kuchni. Zamieszczanych jest ponad 60 inspirujących przepisów. Niedawno Food & Friends obchodził 4 urodziny, na które zaprosił do Hotelu Narvil . Skoro magazyn „o jedzeniu” to główną atrakcją imprezy było menu, które skomponowali Anton Bjuhr z Gastrologik oraz Witek Iwański z restauracji Aruana w Serocku. Gastrologik to nagrodzona michelinowską gwiazdką restauracja w Sztokholmie, istniejąca od trzech lat. Restauracja Aruana
królestwo garów