szybko zjeść coś pożywnego a za razem dobrego. Do omlet możecie dodać tak naprawdę to co lubicie. Składniki : 3 jajka 3 łyżki kukurydzy 1 pomidor Majeranek Imbir w proszku Przygotowanie Na patelnie wlewamy 2 łyżki oleju. Wrzucamy kukurydzę i pokrojone pomidora, dodajemy tez przyprawy ( według uznania). Chwilę podsmażyć. W misce wbijam jajka i musimy je utrzepać
Panda i jej światdomowy pasztet warzywny. Smakuje naprawdę dobrze. Można śmiało wykorzystać mój przepis :-) PRZYPRAWY . Używajmy dużej gamy przypraw, szczególnie tych wspomagających trawienie: majeranek, kminek, rozmaryn, tymianek, koper, lubczyk, kolendra, bazylia, imbir, gałka muszkatołowa. RUCH . Pamiętajmy by w ciągu dnia wygospodarować czas na wspólną aktywność fizyczną, np. spacer rodzinny po obiedzie. DETOKS -poświąteczne oczyszczenie. Warto po świętach i dość tłustych potrawach
Życie na widelcudługie, zimowe popołudnia jak i na ciężkie, poniedziałkowe poranki. I do tego obłędnie pachnie cynamonem! Składniki: 1,5 szklanki wody 2 łyżeczki mielonej kawy 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 1. Wodę zagotowujemy. 2. Dodajemy kawę i przyprawy, dosypujemy kakao. 3. Gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut. 4. Odstawiamy na chwilę
Powiedz dietom nielimonki 3/4 łyżeczki soli szczypta pieprzu olej do smażenia Flądry oczyścić, umyć i osuszyć czystą ściereczką lub mocnym ręcznikiem papierowym. Sok z limonki wymieszać ze startym imbirem, solą i pieprzem. Mieszanką natrzeć rybę i odstawić na 15 minut do lodówki. Mąkę wysypać na talerz. Przygotować dwa głębokie naczynia. W pierwszym roztrzepać jajko z 2 łyżkami oleju sezamowego, a w drugim
Pełny talerzwystarczyć 3 łyżki przyprawy. Ja swoją przyprawę wykorzystam już dziś do piernika staropolskiego. Wieczorem zapraszam po przepis. Składniki: 50 g cynamonu 15 goździków 1 mała gwiazdka anyżu 10 g imbiru 8 g czarnego pieprzu wymieszanego z zielonym 2 gałki muszkatałowe (ok. 14 g) 10 g ziaren kardamonu 10 g ziela angielskiego 5 g ziaren kolendry Wszystkie składniki rozdrobnić w blenderze
Pełny talerzsajgonek: 6-8 grzybów mun 200 g newelli wędzonej 1 duża marchewka 1 mała papryka czerwona 6-8 liści kapusty pekińskiej płatki chili wg uznania 1/2 łyżeczki startego imbiru 1 łyżka sosu sojowego 12 arkuszy papieru ryżowego Grzyby przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Newellę pokroić na kawałki Marchewkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić
Pełny talerzłyżeczki sosu rybnego 2 łodygi trawy cytrynowej Pasta 1-2 suszone papryczki chili 3 ząbki czosnku (obrane) 1 szalotka (obrana) 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka posiekanego imbiru 2 łyżeczki ziaren kolendry 1 czubata łyżeczka mielonej trawy cytrynowej 2 łyżki oleju Kujawski z papryką ostrą pomidorami, i bazylią Kacze udka natrzeć solą. Na patelni o wysokim brzegu
Pełny talerzcałych nasion gorczycy 1 łyżka ziarenek ziela angielskiego 2 łyżeczki całych nasion kolendry 1 łyżeczka płatków czerwonej papryki lub więcej do smaku 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 liście laurowe, rozkruszone 2 laski cynamonu, podzielone na połówki przygotowanie Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Dodać pokrojoną cebulę obsmażać jeszcze chwilę. Włożyć
Stare GaryMini serniczki z ciasteczkami oreo Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Podwójnie lukrowana babka kawowa Jajka herbaciane nadziewane guacamole Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Miodowo-musztardowe
karmelowyząbki czosnku pełna łyżeczka soli Królik polski w dobrej cenie (KLIK) do pasztetu: papryka słodka ( łyżka) sól do smaku pieprz czarny mielony ( łyżeczka) imbir ( płaska łyżeczka) gałka muszkatołowa ( 2 -3 łyżki) kolendra mielona ( pół łyżeczki) 1 długa bułka wrocławska 6 jajek *ilość orientacyjna, trzeba dodać wg własnych upodobań Umyte
Takie tam pichceniełkowicie własny;/ dla 2 osób 150g filetu z łososia 1 średnie mango 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 2 ząbki czosnku 1 biała cebula 1 łyżeczka startego korzenia imbiru posiekany pęczek pietruszki 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 12% sok z 1/2 cytryny 4 łyżki oleju ryżowego przyprawy: 2 liście laurowe 5 ziaren zielonego pieprzu 1/2 łyżeczki
W kuchni Karmel-itkicukru pudru 150 ml oleju słonecznikowego 200 g mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do pierników (opcjonalnie można stworzyć mieszankę z : cynamonu, imbiru, kardamonu) 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 starte marchewki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dekoracja: 450 g serka śmietankowego typu Almette 2 łyżeczki cukru pudru 40 orzechów nerkowca Przygotowanie
KreatywnePinyczerwona lub biała cebula 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki oleju 3 łyżki mąki (użyłam kukurydzianej, można inną) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka imbiru (lub mały kawałek świeżego, starty na tarce) 1/4 łyżeczki chili (lub mały kawałek świeżej papryczki chili, posiekany) sól, pieprz Wrzuć wszystkie składniki do dużej miski i mieszaj rękami
Qlinarnie i Qlinarniekoniec można dodać odcedzony makaron. Całe danie doprawić sosem sojowym. * jeśli nie masz przyprawy do dań chińskich możesz ją zastąpić dodając: sos sojowy i odrobinę papryki słodkiej, imbir, chili i kurkumę (bądź curry). P.S. Ja nie przesmażyłam makaronu, natomiast wymieszałam go z odrobiną sosu sojowego, aby nie był mdły
UgotowaćSkładniki na 3-4 porcje: co najmniej 0,6 kg udek bez kości i skóry 1 czerwona cebula 1 cytryna kilka łyżek oliwy z oliwek sól pieprz cynamon imbir suszony bazylia suszona 1 goździk Udka umyć i osuszyć. W miseczce wymieszać oliwę z oliwek wraz z przyprawami. Przygotowaną zalewą polać udka z kurczaka. Mięso odstawić na niecałą godzinę
Ugotować