hamburgery - 549 przepisów (strona:24/37)

Omlet kokosowy z owocami 199

również skład i szczerze mówią nie mam pojęcia jak można truć się takimi produktami, bo daniem czy posiłkiem tego nazwać nie mogę. Powoli moda "gotowców" wchodzi do Polski. Gotowe hamburgery, hot dogi, sałatki lub tacki z warzywami na grilla, gotowe owsianki czy też "pomysł na obiad w proszku".Osobiście - nienawidzę takich specyfików. Fakt - w zimie można czasem się poratować

Czarnawisienka
Szybko, zdrowo, ekspresowo, czyli kolejny posiłek "w biegu" 1544

Znowu brakuje czasu, a żołądek domaga się czegoś konkretniejszego niż wafle ryżowe czy serek wiejski? Nie, to nie jest moment na hamburgera, ale na obiad, który nie może się nie udać, a na dodatek jest sycący i pyszny! Co to takiego? Kurczak z warzywami! Trochę zastanawiałam się nad faktem, czy wypada w ogóle zamieszczać tutaj taki przepis. Szczególnie poprzez wzgląd

peanutbuttermonster
Red Rock City - opinia 270

tylko burgery. Bardzo miła odmiana, a jednocześnie czuć, że został zachowany styl i jeden rodzaj kuchni. To też się chwali. Na początek wybraliśmy burgery: ja zdecydowałam się na Hawaiian Hamburger (20 zł) z grillowaną szynką, ananasem i serem, a Mąż na Classic American Cheesburger (19,50 zł) z podwójnym serem. Do tego piwo Paulaner

Pasja Smaku
PADŁAŚ, POWSTAŃ, POPRAW DIADEM I ZAPIEPRZAJ – męski burger i kobiece narzekanie 201

musztardy, łyżkę jogurtu naturalnego, mały starty ząbek czosnku, jeden filecik anchovis (można pominąć, ale nie czuć smaku ryby), odrobinę pieprzu kajeńskiego, łyżkę startego parmezanu i łyżkę kefiru. Bułka do hamburgera – tu pozostawiam wam wybór, od kajzerki, przez bułki z ziarnami, domowe wypieki, po dmuchane buły z marketu. Bułkę smaruję lekko olejem lub masłem i grilluję z wewnętrznej strony. Składanie burgera

ladykitchen
Mięsna uczta w warszawskim Bydło i poidło 222

zadowoleni.Bydło i poidło to fajne miejsce na warszawskiej mapie kulinarnej, które jeszcze chętnie odwiedzę, próbując następnym razem hamburgerów

Kulinarne przygody Gatity
Krupnik 195

polubiłam gotowane wędliny drobiowe, które wcześniej omijałam szerokim łukiem, pieczone rozklapciane jabłka, i krupnik. A krupnikiem "katowana" byłam od dziecka. Tak się czułam jak byłam mała bo wolę pizze, hamburgery, sałatkę Cezar, frytki .... Ale dawno nic nie smakowało tak dobrze jak lekki krupniczek w szpitalu.   Myślę, że wkładam w niego trochę więcej starań (i warzyw) niż szpitalny catering

Matka Żywicielka
DOMOWE BUŁKI DO BURGERÓW 321

Domowe pieczywo wymaga mnóstwa czasu i cierpliwości? Nie jest to regułą! My preferujemy szybkie przepisy, jak ten na drożdżowe domowe bułki do hamburgerów. Są duże, ciężkie i sycące, więc jedna buła + dodatki spokojnie wystarczy Wam na porządny posiłek. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. ZACZYN NA CIASTO (3 min) kruszymy drożdże do miski, zasypujemy

Nerds Kitchen
Cheeseburger 242

wiem co takiego jest w fastfood'ach, że (prawie) wszyscy je kochamy. I choć wiemy, że hamburgery czy frytki serowowane w tzw. restauracjach szybkiej obsługi do najzdrowszych nie należą, to i tak od czasu do czasu łapie nas pokusa by do takiego fast food'a zajrzeć. Wtedy zajadamy się kanapkami z ogromną przyjemnością. Za chwilę jednak (w większości przypadków) mamy

W mojej holenderskiej kuchni
Souvlaki 285

mnóstwo: generalnie jest to potrawa mięsna podawana na talerzu, nadziane na szpaki jak kebab, albo zawinęta w pitę lub miękki chlebek, podobnie jak tortilla. Niektórzy nazywają tę potrawę " greckim hamburgerem" Składniki: chlebek przepis znajdziecie tu 2 piersi z kurczaka 2 pomidory 2 ziemniaki cebula czerwona tzatzyki ( przepis  tu) przyprawy Tzatzyki i chlebek wykonujemy według przepisu... Piersi

NaKońcuJęzyka
Bułka z jajkiem 155

stronę). 3. Gdy białko się już zetnie (żółtko się trzyma, nie lata), przewracam jajko na drugą stronę (w moim przypadku  najlepiej sprawdza się do tego metalowa szpachelka do hamburgerów).4. Na patelnię kładę szynkę, chwilę smażę z jednej i z drugiej strony, tak żeby się trochę podsmażyła ale nie wysuszyła. 5. Chwilę czekam (w zależności od tego jakiej konsystencji

Malowane smakiem
Pikantne placki z kukurydzy 214

ilość mąki można dać sporo mniej kukurydzy wtedy będą ściślejsze.]3. Gdy podsmażą się z jednej strony i da się pod nie podłożyć łopatkę (ja używałam takiej jak do hamburgerów, mieści się na niej cały placuszek), przewracamy na drugą stronę. 4. Smażymy do drugiej stronie i gotowe.5. Można podawać z ketchupem lub ulubionym sosem, ciekawie smakują także z serkiem kremowym

Malowane smakiem
Fishburger 229

Czasami, choć na szczęście dość rzadko :), nachodzi nas wielka ochota udać się do jakiegoś fast food’u na tłuste hamburgery z mięsem niewiadomego pochodzenia i frytki smażone na starym oleju. Wczoraj również naszła nas taka ochota. Usiłowałyśmy ją stłumić w sobie... dość bezskutecznie. Dlatego też znalazłyśmy pośrednie rozwiązanie. Przyrządziłyśmy sobie w domu frytki z fishburgerem. Wprawdzie ze sztuczną bułką

Kolizje Smaków
Śródziemnomorska sałatka z fasolki szparagowej z suszonymi pomidorami i marynowaną cebulką 208

kilka minut. Cebula w tym czasie mięknie i traci swój ostry, cebulowy smak. Następnie odciskam z niej nadmiar płynu i gotowe. Taką cebulkę przygotowuję również jako dodatek do hamburgerów. Śródziemnomorska sałatka z fasolki szparagowej z suszonymi pomidorami i marynowaną cebulką Przepis własnyna 2-4 porcjeSkładniki: 400 g zielonej fasolki szparagowej 1 mała czerwona cebula biały ocet winny kilka suszonych

Chilli Czosnek i Oliwa
Włoskie bułeczki ziołowe 174

włoskiego. Doskonale smakują zaraz po upieczeniu polane oliwą czy też posmarowane masłem. Ich nieduże rozmiary tworzą z nich idealną bazę do przygotowania niewielkich przekąsek imprezowych - kanapeczek, grzanek i mini hamburgerów. Można je również podać jako dodatek do warzywnej sałatki, np. caprese czy greckiej. Przygotowując bułeczki ziołowe opierałam się na przepisie na mini focaccie z bloga Filozofia smaku. Do bułeczek dodałam

Chilli Czosnek i Oliwa
Pomidorowo-paprykowy relish 187

owoców lub ich wspólne połączenie. Pochodzi z Indii, obecnie jest popularny na całym świecie w wielu odmianach. Używany najczęściej jest na zimno do kanapek, mięs, hot-dogów, czy hamburgerów. My również w Polsce mamy swoją odmianę relishu i jest to ćwikła.  A dzisiaj proponuje wam pyszny słodko-kwaśny relish, czyli sos z papryki, pomidorów i jabłek. Gęsty, pyszny, aromatyczny, idealny

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania