Mielone mięso jest bardzo wszechstronnym produktem. Może posłużyć za bazę mięsnego nadzienia do wielu dań, jest świetnym materiałem na hamburgery czy kotlety. Ten przepis na klopsy to moja własna wersja najbardziej soczystych, zwartych i jednocześnie mięciutkich klopsików. Mielone mięso ogrzewamy do temperatury pokojowej, umieszczamy w misce. Dużą pszenną bułkę, najlepiej taką, która już podeschła w chlebaku, a przynajmniej jest
Karo in the Kitchenuliczne jedzenie raczej nie jest tym, czego szukam, jadając na mieście - stanowi tylko formę przetrwania. Chociaż nie ukrywam, że ogromnie cieszy mnie fakt, że obok nudnych hot-dogów, hamburgerów i kebabów, możemy na ulicy zjeść coś zdrowego, oryginalnego i pysznego (nawet dla takiego marudy jak ja). Oby nowych food tracków z czasem zawitało u nas coraz więcej. Świeże pomysły
Food Squarezapakowałam w nie delikatną cukinie dobrze doprawioną czosnkiem, chili i koperkiem, w słodko kwaśnej zalewie. Dla mnie coś pysznego zarówno jako dodatek do dań obiadowych jak i np. do hamburgerów . Cukinię możecie pokroić w zwykłe plasterki, niekoniecznie w długie wstążki, a sałatka będzie równie dobra. Możecie też zrobić sałatkę z cukinii dodając do niej inne, kolorowe warzywa. ROZWIŃ I CZYTAJ
Smaczna Pyzakonsystencji, świetnie zastępują mięso w daniach wegetariańskich. Wystarczy pokroić je w podłużne plastry i opanierować w jajku i bułce tartej, aby otrzymać roślinnego schabowego :) Idąc tym tropem wymyśliłam dzisiejsze hamburgery. Połączenie oberżyny i orzechów włoskich to inspiracja kuchnią gruzińską, którą bardzo lubię. Spróbujcie, naprawdę dobrze się razem komponują! Bakłażany z dzisiejszego przepisu możecie także podać z dodatkiem ziemniaków i surówki
Chilli Czosnek i Oliwajeszcze, generalnie dodatki są jak sałatki, bardzo proste składniki z dodatkiem majonezu). Czy to jest dobre? Absolutnie tak! No i jest to fajna i ciekawa alternatywa do marnego hamburgera, bo zazwyczaj właśnie z tym kojarzy mi się fast-food. Ile to kosztuje? W zależności od wybranych przez nas dodatków taka przyjemność kosztuje ok 10-20 zł (ziemniak z farszem kosztuje
psgotujemymajonezem, ketchupem i prażoną cebulką Składniki: Bułki przygotowane według przepisu Domowe bułki na hamburgery : (ciasto) : - 2 szklanki mąki pszennej - 10g świeżych drożdży - 1/3 szklanki mleka - 1/3 szklanki wody - 1 łyżka rozpuszczonego masła - 1 łyżeczka cukru - 1/2 łyżeczka soli (na wierzch): - mleko - sezam Prażona cebulka przygotowana według przepisu Prażona cebulka do hot-dogów : - 1 cebula - sól, mielony pieprz
Kuchnia co dniasadzonym? Nie inaczej jak burger po polsku!. :-) Jajko, mięso i minimum warzyw tworzą naprawdę smaczną całość. Pysznie smakuje kiedy znudzą się zwykłe kanapki, taka miła odmiana. :-) 1 bułka do hamburgera 125g mięsa mielonego 1 jajko L 1 liść sałaty 2 plastry pomidora 3 plastry czerwonej cebuli 2 plastry żółtego sera majonez ketchup sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek olej 1. Mięso
Szefowa kuchniWszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Z masy burczano jaglanej uformuj kulki po czym je spłaszcz na wzór kotleta do hamburgera :). Burgery możesz oczywiście obtoczyć w płatkach owsianych czy tez amarantusie. Ja zrobiłam je bez tzw. panierki. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni. Wegańskie burgery piekłam przez 30 minut. 15 minut
ClauditteMissCookingłyżeczki wody Sól i pieprz Dodatkowo: 4 jajka sadzone Kilka plasterków bekonu podsmażonego na chrupko J Pomidor Ser żółty Sałata, rukola Cebula Musztarda/ ketchup/ sos do burgerów Bułki do hamburgerów Wykonanie: Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Do mięsa dodać jajko, musztardę, ketchup, wodę, cebulkę z czosnkiem i doprawić solą
The Sweet Damselwykluczamy słodycze, fast-foody, zupki chińskie, alkohol itp. jemy niewiele, bardzo szybko mamy dość, chodzimy głodni, poddenerwowani i sfrustrowani. mamy dosyć tego całego odchudzania, marzymy o lodach i hamburgerach no i w końcu pękamy, rzucamy się na zakazane produkty przez chwilę przeżywamy euforię, ale szybko pojawia się uczucie winy czujemy się ociężali, więc znów startujemy z dietą
Powiedz dietom nieprzepis polecam dla ciekawych innych smaków Znalazłam go w internecie na Słowackiej stronie Kotleciki są proste i bardzo smaczne nadają się również na hamburgery Składniki - 400 g mięsa mielonego z łopatki - 200 ml wody mineralnej gazowanej - 3 łyżki z górką mąki - 1 jajko - 3 łyżki oleju - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki przyprawy do mielonego - 1 starty
W królestwie smaków Beatyteż nie podchodź do sprawy na zasadzie "zjadłam to, wiec równie dobrze mogę zjeść jeszcze to - i tak całe starania poszły na marne" . Skusiłaś się na pączka czy hamburgera? Trudno, potraktuj to jako motywację, by następnym razem nie ulegać pokusom. Nie wychodź z założenia "zapłaciłem, to zjem" . To chyba najgorsze, co można zrobić. Jedz gdy naprawdę masz
Powiedz dietom niegrillu. Ma lekko słodki smak z nutą limonki u mnie dodatkowo wzbogacony o wyraźnie wyczuwalne brandy, więc idealnie pasuje nie tylko do owoców morza, ale też do grillowanego hamburgera, innych mięs, czy nawet sałatek. Sos pierwszy raz zrobiła Fanny Cradock w 1960 do swojego słynnego dania z krewetek. Od tamtej pory jest klasycznym sosem kuchni brytyjskiej
Milion SmakówDziś przepis na coś, co mi niezmiennie bardzo smakuje, a jednocześnie ma szerokie zastosowanie w kuchni, a mianowicie smażoną cebulkę. Uwielbiam jej smak! Jest idealnym dodatkiem do domowych hamburgerów, hot dogów, kanapek, jajecznicy, sosów, okrasy, pieczywa i wielu innych posiłków. Bardzo lubię smak prażonej cebulki, więc jej zapas zawsze mam w lodówce. Bardzo polecam!!! Składniki na cebulę smażoną (prażoną
Rozpustne gotowanieKolejna propozycja na pyszną surówkę z kapusty, tym razem z czerwonej. Bardzo nam smakuje! Idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu lub jako składnik pity czy hamburgerów. Świetnie się prezentuje, polecam! Składniki na surówkę colesław z czerwonej kapusty: 1 mała czerwona kapusta 1 duża cebula 2 średnie marchewki 3 łyżki majonezu 1-1,5 szklanki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku
Rozpustne gotowanie