Zagadka: czego tutaj zabrakło????? Pachnącego, przyrumienionego i chrupiącego plasterka wędzonego boczku! Pominę milczeniem, że w założeniu miał to być hamburger z krwi i mięsa, najprawdziwszy z prawdziwszych, a przynajmniej taki najprawdziwszy z prawdziwych przypominający. Ale nic z tego, na nic moje plany i zachcianki, skoro nie zawsze w lodówce jest to, czego się pragnie. Parafrazując powiedzenie "gdy się
bistro mamaNowy tydzień! Pełno pracy mnie czeka i nowych doświadczeń. W środę ruszam z nową odsłoną warsztatów kulinarnych na Radzymińskiej, dziś na Tarchominie szykuję warsztaty z robieni domowych hamburgerów. W każdym razie, ten tydzień nie będzie należał do najnudniejszych. Na poniedziałkową przekąskę proponuję Wam słodkie grissini, włoskie paluszki chlebowe na słodko - słona wersja bardzo przypadła mi do gustu, dlatego postanowiłam
Słodkie Przyjemnościbalon z winem z jasnych winogron. Tym razem większy, 15 litrowy. Mamy nadzieję, że wyjdzie równie pyszne, jak to, które opisujemy.Miejsce 2: Sos miodowo-musztardowyNiezmiennie sos, który zrobiliśmy do hamburgerów cieszy się Waszym zainteresowaniem. I dobrze, warto go przygotować i przetestować. Nie ma porównania ze sklepowymi.Miejsce 3: Ostry sos chiliNasz ukochany sos, którego w tym roku zrobiliśmy mnóstwo. Papryczki, które
Jakugotujesz.plświątecznego stołu. Wkrótce sami znów wybierzemy się na działkę, by przygotować się godnie do świąt. Wam też polecamy to samo!Miejsce 2: Sos miodowo-musztardowyNiezmiennie sos, który zrobiliśmy do hamburgerów cieszy się Waszym zainteresowaniem. I dobrze, warto go przygotować i przetestować. Nie ma porównania ze sklepowymi.Miejsce 3: Kebab wieprzowy w tortilliZdecydowanie polecamy. Tak wiemy, że Turek dokonałby na nas mordu
Jakugotujesz.pldziś drożdżową przekąskę w zeszłym roku były to mini hamburgery klik a w tym roku są to paluszki, paluchy drożdżowe z różnymi posypkami takimi jak mak, czarnuszka, sezam i równie ziołowa taka jak mieszanka bazylii, czosnku oraz suszonych pomidorów. Ciasto jest proste i wdzięczne do zrobienia. Ciasto i całą resztę wykonałam z dziewczynkami zabawa przednia, każda chce wyrabiać ciasto rozsypać
Basia w kuchnijakiegoś czasu chodził za mną fast food, taki domowy oczywiście. Początkowo miał to być najzwyklejszy hamburger, ale przypomniałam sobie, ze gdzieś na dnie zamrażarki czają się kawałki łososia. Postanowiłam zatem zrobić fishburgera, czyli kanapkę na gorąco z rybką. Nie bawiłam się jednak w mielenie mięsa, bo szkoda mi było wrzucać do maszynki tak piękne kawałki
Codzienna kuchnia niecodziennajest Twój ulubiony produkt z którego często korzystasz w kuchni?- Olej kokosowy i mleko kokosowe.5. Jaki jest Twój smak dzieciństwa (danie, deser). - Racuszki.6. Jaki jest Twój ulubiony fast food? - Hamburger… domowy. 7. Jaka jest Twoja ulubiona przekąska? - Nie mam ulubionej.8. Jakie danie mączne jest Twoim ulubionym? - Pierogi z jagodami.9. Jakie jest Twoje ulubione danie Wielkanocne? - Jasne, że barszcz biały
mojewypiekiinietylkoprzypiekając pyszne grzanki. Patelnia w każdej sytuacji spisała się na medal. Byłam zaskoczona, że nic nie przywiera do dna smażąc omlet (click) i „chudy” indyczy hamburger. Duszone warzywa przygotowałam w mgnieniu oka, przy czym pozostały odpowiednio chrupkie. Bitki schabowe na mleku udały się jak poezja. A olej po głębokim
Mia Cucina Sofietaładniki na 2 burgeryok 400g mielonej wołowiny - najlepiej łopatki4 plastry sera cheddar1 papryczka jalapeno, bez pestek, drobno pokrojonasól morska do smakuczarny pieprz mielony do smakuOlej roślinnybułki do hamburgerów -opcjonalnieprzygotowanieMieloną wołowinę podzielić na 2 części, Każdą część podzielić jeszcze na na dwie. Z każdej części uformować płaski placek - 4 jednakowej wielkości.Na 2 plackach położyć po plasterku
Stare GaryPamiętacie mój przepis na domowego hamburgera? Dzisiaj z tamtego przepisu będą bułeczki z czarnuszką :) O właściwościach i zastosowaniu czarnuszki możecie przeczytać tam: CZARNUSZKA. Ja mogę tylko powiedzieć, że poznałam ją niedawno i zasmakowała mi od razu :) Chcecie wiedzieć, co w niej takiego smacznego? No to zapraszam do stołu :)Potrzebujemy:70 dkg. mąki,3 dkg drożdży,niecała szklanka
Codzienna kuchnia niecodziennapotrafię zrozumieć podawania wszelkiej maści burgerów ( hamburgerów-wołowych, fishburgerów-rybnych, chickenburgerów - drobiowych . cheeseburgerów - z serem ) w bułce z dodatkami i frytkami. Po co frytki ? Albo po co bułka ? Rozumiem kotlet w bułce z dodatkami jako coś do zjedzenia na szybko na mieście , ale w domu ?.W każdym razie ja robię burgery jako normalny obiad - chyba że dla dzieci przy okazji
Buniabaje w kuchniKtóż z nas nie pamięta tych obskurnych dworcowych budek, w których bywali wszyscy z wyjątkiem Sanepidu? Hamburgery, hot-dogi, a zwłaszcza zapiekanki z takich bud smakowały wybornie. Odtwórzmy zatem ten smak! Dzisiejszy przepis powstał za sprawą specjalnego gościa, którym jest mój luby, może i nieszczególnie utalentowany kulinarnie, ale za to robiący najlepsze dworcowe zapiekanki na świecie ;)Składniki:- dwie długie bułki
Kulinarne zapędy Kokosakolejny wypiek sprzed kilku dni..były bułki do hamburgerów i przy okazji z tego samego ciasta zrobiłam bułeczki w kształcie kości... 500 g mąki pszennej 230 g wody 1 jajko 40 g miękkiego masła 31 g cukru 11 g soli 8 g suchych drożdży lub 16 g świeżych 26 g mleka w proszku Dodatkowo 1 jajko 1 łyżka mleka
Moje domowe kucharzenieprzepis:) 5. Śliwki wędzone z pestką. 6. Naturalny miód lipowy, póki co do herbatki idealny, ale napewno coś będe na nim eksperymentował może Sosik Miodowo-Musztardowy do jakiegoś fajnego Hamburgera hihi:).. Naprawdę jestem strasznie zadowolony z paczki i czekam na kolejną. a tutaj podaję przepis na babeczki z Gryszczeniówką: Składniki; Cukier 1/2 szklanki mąka 1 szklanka proszek do pieczenia
pichciszto