dziś mam dla Was domowego burgera, cieszą się z niego i dorośli i dzieci, już nie pamiętam kiedy jadłam takiego na mieście, chyba lata temu, wolę przygotować go sama w domu, dodać swoje ulubione składniki, przynajmniej wiem co ląduje na moim talerzu. Będę szczera w tym wydaniu jest pyszny! Składniki: 4 bułki do hamburgerów ½ kg mięsa z uda kurczaka
Wanilia i Kardamonmoże hot-dog, hamburger czy .... Czy tylko ja uważam, że towar w sklepiku nadaje się do całkowitej wymiany? Czy nie można zamienić żelek na owoce, wstrętnie żółtej oranżady na soki owocowe, a ociekającego keczupem hot-doga na świeżą drożdżówkę? Czy dzieci zahipnotyzowane ilością słodyczy i chipsów będą miały ochotę na miskę sałaty, domowy obiad? Wciąż mam nadzieję
KUCHARNIANie jestem wielkim zwolennikiem klasycznego, pszennego pieczywa, zdecydowanie częściej sięgam po ciemne odmiany, napakowane ziarnami i pachnące zakwasem. Próby tłumienia moich zapędów nawracania na zdrowe żywienie
Słodki KompromisKuchnie Świata. Domowy fast food jest najlepszy! Moja rada co do burgerów: podczas doprawiania należy uważać aby nie przesadzić z ilością ostrej papryczki , lepiej podać ją oddzielnie aby każdy doprawił sobie kanapkę tak jak lubi, już sam sos jest w sobie wystarczająco pikantny. Gorąco polecam! Składniki na 4 porcje: 4 bułki z sezamem do hamburgerów 50 dag mięsa
Wanilia i KardamonWołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szynka a’la sztufada , pyszna pieczeń Sztufada to pieczeń wołowa szpikowana wędzoną słoniną . Ja z racji tego ,że moi chłopcy wołowinę tolerują tylko w rumsztykach
Ogrodnik w podróżyCodziennie towarzyszą nam różne pokusy, zwłaszcza te niezdrowe i bardzo kaloryczne - mówię oczywiście o fast foodach. Fitburger z indyka jest doskonałą alternatywą dla doskonale nam znanych
Kuchnia Pełna PasjiSurówka ” pomorska „ Surówka „pomorska ” jak wiele innych surówek , to fajny i szybki dodatek do każdego obiadu . Całkiem dobrze sprawdzi się również jako
Ogrodnik w podróżyhamburgerów. Jest bardzo delikatna w smaku. My podjadamy ją codziennie dosłownie do wszystkiego! Świeżo zerwana cebula związana w pokaźne pęczki to również piękna dekoracja w spiżarni, przynajmniej do czasu dopóki nie zostanie zużyta. W mojej kuchni niestety nie ma miejsca na takie naturalne zjadliwe dekoracje ale jest pomysł, który na pewno będę w niedalekiej przyszłości zrealizuję w mojej domowej spiżarni
codojedzeniaFast foodom nie mówię nie. Tym bardziej, że jestem mamą dwójki chłopaków, którzy lubią takie jedzonko. Raz na jakiś czas pozwalam chłopakom ,,zabrać" się do jakiegoś
Z Majeczką w kuchniSkładniki do kupienia w Almie 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 cebula 1 jajko 1/2 papryki 2 ząbki czosnku 10 dkg sera żółtego sól, pieprz
czarrna od kuchniświątecznego stołu. Wkrótce sami znów wybierzemy się na działkę, by przygotować się godnie do świąt. Wam też polecamy to samo!Miejsce 2: Sos miodowo-musztardowyNiezmiennie sos, który zrobiliśmy do hamburgerów cieszy się Waszym zainteresowaniem. I dobrze, warto go przygotować i przetestować. Nie ma porównania ze sklepowymi.Miejsce 3: Kebab wieprzowy w tortilliZdecydowanie polecamy. Tak wiemy, że Turek dokonałby na nas mordu(...)kebabie. Ale to nasza propozycja. I uwierzcie – warto ją sprawdzić.Miejsce 4: Wino z ryżu i rodzynek (wermut)Miejsce 5: Wino z pomarańczyCo tu dużo pisać – domowe trunki to jest to. Polecamy oba. Ceny pomarańczy w zimie lecą w dół, więc to dobry okres, by wycisnąć z tych owoców coś wiecej. Miłośnikom wermutów polecamy naszą ryżowo-rodzynkową miksturę
Jakugotujesz.plCiasto cheeseburger Dziś polecam sycącą i bardzo smaczną zapiekankę z ciasta drożdżowego, która smakiem i wyglądem bardzo przypomina znane i lubiane cheeseburgery. Do potrawy polecam podać
Blog z ApetytemPrzez miniony tydzień codziennie publikowaliśmy przepisy na jakieś dodatki do hamburgerów. I wreszcie nadszedł czas na pierwszego burgera na naszym blogu. Pierwszego i jednego z wielu, które u nas zagoszczą. Bo zakochaliśmy się w burgerach i będziemy próbowali zdjąć z nich odium niezdrowego i śmieciowego jedzenia. Bo nie dość, że jest pyszne to wcale nie niezdrowe i śmieciowe(...)wołowina i świeże warzywa. W tym nie ma nic niezdrowego. Do tego domowe sosy bez żadnych paskudnych dodatków, domowe bułki. Absolutnie perfekcyjny obiad. W zasadzie to i nawet kolacja, bo jak człowiek w porze obiadowej takiego burgera wciągnie to do śniadania wystarczy :) Jak zrobić takiego idealnego burgera? Oczywiście optymalnie byłoby nabyć specjalnie do tego przeznaczoną sezonowaną wołowinę, np. rasy charolais
Marder&Marder ManufactureTradycje na piątkową rybkę trzeba podtrzymywać :) z rybnych kotletów, które miałam na obiad postanowiłam zrobić fishburgery na kolację :) myślę, że to jest świetny sposób by zachęcić
Bon Appetit Małgorzaty