kraina słodkości- prawdziwe arcydzieła sztuki, świeże owoce, napoje wszelkiego rodzaju. bogaty wybór ryb oraz przepiórki, indyki i kurczaki. • przekąski w godz. 15:00-17:00 - W Beach Bar - serwowane Hamburgery, hot dogi, naleśniki, gofry, pizza, warzywa owoce, sałatki, soki i alkohole, oraz kurczaczki rodem z KFC :). Natomiast w Bazzar Bar - serwowane są kanapki mięsne i rybne. • lody w godz
ClauditteMissCookingbułki tartej 1/2 łyżki przyprawy do grilla Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Z mięsa formujemy kulki i ubijamy w rękach na burgery. Następnie mięso grillujemy. Reszta składników do stworzenia hamburgera jest dowolna, w zależności od smaku. Smacznego
ClauditteMissCookingjajko 1 łyżka bułki tartej pieprz Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Z mięsa formujemy kulki i ubijamy w rękach na burgery. Następnie mięso grillujemy. Reszta składników do stworzenia hamburgera jest dowolna, w zależności od smaku. Smacznego
ClauditteMissCookingSkładniki: 360 g tj. 3 filety z kurczaka Świat Drobiu 4 bułki (ja wybrałam z pełnego ziarna, natomiast w gazetce jest propozycja na użycie bułek gotowych typowych do zrobienia hamburgerów) 4 plasterki ananasa Sanello 80-100 g mix sałat z rukolą Vital Fresh 2 łyżki jogurtu typu greckiego Tolonis 1 łyżka papryki ostrej mielonej Prymat 1 łyżka przyprawy do kurczaka
ClauditteMissCookingSmaki Życia --> strona 49 --> numer 7 Lipiec --> KLIK Składniki: 2 woreczki ryżu białego długoziarnistego Supreme 2 opakowania paluszków surimi Marineo ananas Sanello (to co zostało po hamburgerach) 1 opakowanie przecieru pomidorowego Sottile Gusto czosnek 6 ząbków (w gazecie proponują 4 ząbki) 2 czerwone papryki (w gazecie proponują 1 sztukę) 2 łyżki oliwy z oliwek (w gazecie proponują
ClauditteMissCookingwybór ciężki: zielone żelki "na metry" czy gumy "łamiszczęki"; Cola czy oranżada; chipsy z papryką czy z bekonem; jadalny papier czy różowa żelkowa żaba, a może hot-dog, hamburger czy .... Czy tylko ja uważam, że towar w sklepiku nadaje się do całkowitej wymiany? Czy nie można zamienić żelek na owoce, wstrętnie żółtej oranżady na soki owocowe, a ociekającego keczupem
KUCHARNIAstworzyć oryginalną kanapkę na ciepło ze świeżymi dodatkami. Znalazłem: -przygotowane pieczywo kukurydziane Fougasse -ser żółty edamski -rukola -pomidorki koktajlowe -ogórek zielony -sos, który wykorzystałem do przygotowanych w sobotę hamburgerów ; do jogurtu naturalnego dodajemy ząbek utartego w moździerzu czosnku. Solimy, pieprzymy, dodajemy łyżeczkę musztardy francuskiej, miodu oraz łyżkę majonezu. Dodatkowo użyłem: -szczypiorek, posiekany, mała łyżeczka -sól, pieprz -oliwa, łyżeczka -ocet cydrowy
BaRepaskorniszonów. Można podać ją na talerzu wraz z puree ziemniaczanym i wspomnianymi dodatkami lecz znacznie popularniejsza jest podawana w bułce. Tak więc można zaryzykować, że to tańsza wersja hamburgera. Tańsza – nie znaczy gorsza. Nam kanapki z taką wieprzowiną smakują bardzo. Szczególnie mężowi, który dopomina się powtórki. Pulled Pork – szarpana wieprzowina: 1 – 1,5 kg chudej łopatki wieprzowej
Poezja smakustworzenia cyklu artykułów, które pomogą mi, a przede wszystkim Wam, do zalezienia przepisów, z których można przygotować pyszne potrawy, jednocześnie nie szarpiące po kieszeni. Dziś pierwsza z nich. Tradycyjne hamburgery wołowe. Czego nam potrzeba? -wołowina, kupiłem 500 gram zrazowego, które zostało na mych oczach zmielone w cenie. Zapłaciłem za nią 22,50zł . Użyjemy z tego mięsa 150 gram
BaRepasSurówka z czerwonej kapusty to klasyk do obiadu, ale nie zapominajmy, że także świetnie nadaje się jako dodatek do domowych hamburgerów, hot-dogów, tortilli i kebabów. Jest bardzo chrupiąca, my ją uwielbiamy. Surówka jest tania, a wychodzi jej dość sporo. Dobrze się także przechowuje – może kilka dni stać przykryta w lodówce bez straty na jakości. Sama kapusta to warzywo
Poezja smakuDelikatne, rozpływające się w ustach bułeczki, które idealnie pasują zarówno do hamburgerów oraz dżemu, ale najlepsze są jeszcze ciepłe z masłem i kubkiem mleka. Bardzo polecam! Bułki mleczne (przepis na nie znalazłam na stronie White Plate) 2,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłego mleka 1/2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki masła roztopionego masła 1 łyżka płynnego miodu
Zapiski Młodej Żonyjedna z najpopularniejszych i najbardziej lubianych kanapek z McDonald's. Wyjątkowego i charakterystycznego smaku Big Maca nadaje mu m.in. "Sos Big Mac", który znajdziemy we wnętrzu hamburgera. Receptura oryginalnego "królewskiego sosu" jest oczywiście tajemnicą restauracji, jednak na podstawie smaku oraz składników wyczuwalnych w dipie można przygotować sos bardzo zbliżony do oryginału. Jest on równie smaczny jak ten z McDonald
Słodka Stronacebula biała cebula czerwona ogórek kiszony pomidor sałata zielona cebulka majonez i keczup 1 łyżeczka kolendry 1/2 łyżeczki kuminu pieprz i sól do smaku 4 bułki do hamburgerów Przygotowanie: Ciecierzycę płuczę i zalewam dwoma szklankami wody zostawiam na noc. Następnego odsączam z wody i przepłukuje. Po czym mielę w maszynce do mięsa. Do masy dodaję posiekaną cebulę
Magiczna kuchnia DariiZagadka: czego tutaj zabrakło????? Pachnącego, przyrumienionego i chrupiącego plasterka wędzonego boczku! Pominę milczeniem, że w założeniu miał to być hamburger z krwi i mięsa, najprawdziwszy z prawdziwszych, a przynajmniej taki najprawdziwszy z prawdziwych przypominający. Ale nic z tego, na nic moje plany i zachcianki, skoro nie zawsze w lodówce jest to, czego się pragnie. Parafrazując powiedzenie "gdy się
bistro mamaNowy tydzień! Pełno pracy mnie czeka i nowych doświadczeń. W środę ruszam z nową odsłoną warsztatów kulinarnych na Radzymińskiej, dziś na Tarchominie szykuję warsztaty z robieni domowych hamburgerów. W każdym razie, ten tydzień nie będzie należał do najnudniejszych. Na poniedziałkową przekąskę proponuję Wam słodkie grissini, włoskie paluszki chlebowe na słodko - słona wersja bardzo przypadła mi do gustu, dlatego postanowiłam
Słodkie Przyjemności