pilnie strzeżoną tajemnicą. Na szczęście można przygotować w domu sos, który smakuje prawie identycznie jak oryginał. Przygotowanie zajmuje kilkanaście minut a efekt jest pyszny. Sos pasuje nie tylko do hamburgerów, ale też do innych dań z grilla
Milion Smakówzwykle i zaskakuje nowymi smakami Skusiliśmy się jeszcze na samosy i choć smak był bardzo dobry to szkoda że nie były ciepłe – może następnym razem będzie jakiś podgrzewacz Hamburgery, smalec wegański czy pierożki oraz warsztaty kulinarne – wszystko dla przybyłych, których tej niedzieli zjawiło się sporo i myślimy, że będzie ich przybywać patrząc na to jak dużo młodych
Kuchenne WariacjePrzez miniony tydzień codziennie publikowaliśmy przepisy na jakieś dodatki do hamburgerów. I wreszcie nadszedł czas na pierwszego burgera na naszym blogu. Pierwszego i jednego z wielu, które u nas zagoszczą. Bo zakochaliśmy się w burgerach i będziemy próbowali zdjąć z nich odium niezdrowego i śmieciowego jedzenia. Bo nie dość, że jest pyszne to wcale nie niezdrowe i śmieciowe
Marder&Marder ManufactureDzisiaj kolejne podejście do hamburgera. Ten z zeszłej niedzieli ( KLIK ) był pyszny więc nie ustajemy w bojach, chcemy więcej i smaczniej! :) Tym razem amerykański klasyk, typowy burger zza oceanu, w bułce obsypanej sezamem, z pikantnym kotletem z przyprawą cajun. Z bogatymi dodatkami. Tak żeby nikt nie wyszedł od nas głodny. bułki hamburgerowe z sezamem (z TEGO przepisu
Marder&Marder Manufacturesoczysty kotlet, pikantny sos i ciepłe warzywa. A wszystko to pomiędzy dwiema połówkami lekko zgrillowanej paprykowej bułki. Niebo w gębie. A wy co macie dzisiaj na obiad? bułki do hamburgerów (z TEGO przepisu) mielony antrykot (150 g na osobę) czerwona papryka żółta papryka cebula 1-2 ząbki czosnku 2 łyżeczki papryki sos chili (z TEGO przepisu) ser cheddar (po plasterku
Marder&Marder Manufactureokoło 30 zł. Moim zdaniem nieco za dużo, ale jeśli przez przypadek macie nieco za wiele kasy to my polecamy. A tymczasem zapraszamy na burgera. bułki z kurkumą do hamburgerów (z TEGO przepisu) mielony antrykot (150 g na osobę) suszona szynka ser owczy Ossau-Iraty (plasterek na osobę) pomidor malinowy sałata lodowa pieprz kajeński majonez (z TEGO
Marder&Marder Manufacturewszystko, czego tu spróbowaliśmy jest robione metodą home made. To jednak nie wszystko. Kolokwialnie, to było smaczne, a nawet pyszne! Niestety nie załapaliśmy się na robione na domowej bułce hamburgery, bo wyszły, ale zamówiliśmy sobie kilka rzeczy z karty . Do wyboru były dwa kremy, brokułowy i selerowy. Postawiłem na selera i nigdy nie jadłem lepszego. Najłatwiejsze dania, nisko-składnikowe, najprościej
BaRepasmistrz z trzema gwiazdkami od którego mam ten przepis. Ogólnie mistrzów się nie poprawia, podobno, jednak ja nie byłbym sobą i trochę namieszałem. Sos ten zastosowanie ma mieć do hamburgerów, jednak jego słodko-kwaśna nuta, delikatna tekstura o wiele poszerzają horyzonty przeznaczenia. Jak to zrobić, dla domowych potrzeb bez pasteryzowania? -1/2 kg czereśni pozbawionych pestek -2-3 łyżki octu
BaRepasWymagają nieco pracy ale domowe hamburgery z ich dodatkiem spotykają się z nieodłącznym entuzjazmem na wszystkich grillach :) Przepis jest klasyczny - bazuje na drożdżach, mące, wodzie i oleju. Po wyrobieniu ciasta musi ono wyrosnąć, następnie jego kawałki wałkujemy na placuszki, odstawiamy do wyrośnięcia i pieczemy przez 10 minut. Dodatkowym atutem jest wspaniały aromat unoszący się po domu w czasie pieczenia
Milion Smakówjest bardzo wiele potraw pospolitych, które jednak starają się promować region góralski. Spotkać tu możemy np. kotlet harnasia, szaszłyk juhasa, czy nawet góral burger- będący po prostu pospolitym hamburgerem niczym nie wyróżniającym się od tych spotykanych wszędzie indziej. Jak widać z wszystkiego można zrobić danie "tradycyjne", które po dodaniu słowa góral staje się "regionalnym" i traktowanym niemalże na równi
Kuchenne aromatyniskim ładunku glikemicznym Dobrym wyborem są owoce (grejpfrut, jabłko, banan, pomarańcza, arbuz), niskotłuszczowe mleko i przetwory mleczne (maślanka, jogurty naturalne, kefir), płatki owsiane, warzywa, jajka. Najgorszym możliwym wyborem są hamburgery, frytki, hot-dogi i słodycze. Na koniec pytanie do Was - macie jakieś doświadczenia? Ulubione produkty śniadaniowe zaspokajające apetyt na kilka godzin? A może wręcz przeciwnie - zasada indeksu sytości nie sprawdza
Powiedz dietom niewyżyć :) Uformuj kotlety NA ROZGRZANĄ PATELNIĘ GRILLOWĄ połóż skropione oliwą z oliwek plastry pomidora i smaż po 2 minuty z każdej strony JAKO, ŻE PATELNIA jest już nagrzana smaż hamburgery, ja lubię średnio wysmażone, wystarczyły im po 3 minuty z każdej strony. Teraz bierz rozkrojoną bułę i połóż po kolei: buła, mięso, boczek, sałata, pomidor, boczek i ser, znowu buła
Kuchnia bezglutenowa LoliBlueberry Corner by "jagodzianka" Smaczne bułki na śniadanie, na kolację, do kanapek – ja podaje je razem z domowymi hamburgerami. Porcja na 12-14 bułek … Przeczytaj cały artykuł Post Bułki owsiane pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerbyło łatwo,ale myślę,że wybrałam dobrze.Dziękuję za udział i gratuluję wyróżnionym przepisom. Zwycięzcy otrzymują zestaw przypraw Kamis składający się z : Przyprawa grzanek złocistych Kamis Przyprawa do hamburgera z grilla Kamis Przyprawa do kurczaka z grilla Kamis Grill pikantny w tubie Kamis Grill klasyczny w tubie Kamis Przyprawa do karkówki z grilla Kamis Przyprawa do skrzydełek ognistych Kamis Przyprawa
Wielki apetytprzygotowania. Gdy Wera już wszystko przygotowała, mój mąż Kuba zabrał się za grillowanie. Jak zawsze pierwsze skrzypce grały szaszłyki, karkówka, kiełbaski białe i tradycyjne-śląskie. Pojawiły się również hamburgery z karkóweczką i tortellini zapiekane w boczku. (Przepisy znajdziecie na blogu) W tym roku poza rodzinką w naszym spotkaniu uczestniczyli " Jan Niezbędny " , Kamis i nasz ulubiony majonez Winiary
Wielki apetyt