hamburger - 1154 przepisów (strona:49/77)

Surówka z młodej kapusty 225

Surówka z młodej kapusty Pyszna i bardzo prosta surówka z młodej kapusty. Świetna do grilla lub obiadu . W hamburgerach lub hot-dogach . Generalnie jedyna jaką moje dzieci są w stanie przełknąć , oczywiście nie dobrowolnie i nie bez przymusu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No ale przy innych surówkach , nawet przymus i perswazja nie pomagają , więc

Ogrodnik w podróży
Szpinakowe burgery. 174

uzyskanej masy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym (można bez tłuszczu jeśli mamy dobrą patelnię) na złoty kolor.Można podawać z ziemniakami lub jako zwykły hamburger w bułce. Smacznego

Moje-pitraszenie
Bułki do hamburgerów 154

środowe przedpołudnie prezentuję przepis na pyszne bułki. Przygotowałam je z myślą o zrobieniu z nich hamburgerów, ale można je również wykorzystać w dowolny sposób i np. podać ze świeżym masłem i dżemem na śniadanie.  Bułki są łatwe do przygotowania i zawsze się udają.  SKŁADNIKI: 1 szklanka mleka, 500g mąki krupczatki pszennej MŁYNOMAG , 25g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bułeczki z pieczarkami 197

pieczarkami .  W poniedziałek zaproponowałam tradycyjną zapiekankę pieczarkową - wspomnienie z dzieciństwa nie tylko moje, ale z pewnością wielu innych osób. Takie zapiekanki były najczęściej serwowane w przydworcowych budkach z hamburgerami, najlepszą tego typu zapiekankę jadłam kiedyś dawno temu na dworcu kolejowym w Kutnie, jednak muszę przyznać, że taka domowa jest o wiele lepsza;)  We wtorek przygotowałam tradycyjne danie kuchni

Codzienne Gotowanie
Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami 130

rozpoczęcie kulinarnej akcji Mopsika - Pieczarkowy Tydzień postanowiłam przygotować coś, co pewnie każdy z Was zna z dzieciństwa z budki z hamburgerami, ale niekoniecznie każdy robił to danie samodzielnie. Przedstawiam bardzo prosty i niezwykle smaczny przepis na tradycyjne zapiekanki z pieczarkami .  Składniki :  1 bagietka lub 2 paluchy pszenne 750g pieczarek 2 cebule 2-3 ząbki czosnku słodka i ostra

Codzienne Gotowanie
domowe bułki do hamburgerów II 184

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 550 g mąki orkiszowej 25 g drożdży 60 ml maślanki 6 łyżek masła, roztopionego 250 ml wody, ciepłej 3 łyżki cukru 1

Domowy Smak Jedzenia
Buła ze stekiem czyli Philly Cheese Steak – kanapka z bavette 189

środku. Sposób na cudowne rozmnożenie kilku niedrogich składników i zrobienie z nich lunchu/obiadu/ kolacji dla 4 osób. Ameryka zostanie dla mnie na zawsze kolebką ulicznego jedzenia. Hot-dogi i hamburgery to podstawa, a wariacji na ich temat jest multum. Gorące kanapki, coś co szybko się robi, bierze w rękę i odchodzi, przeżuwając ze smakiem, coś co zaspokoi i mały

Karo in the Kitchen
Bułeczki z majonezem 146

Pomysł na takie bułki podpatrzyłam u Moniki , kiedyś już robiłam ciasto drożdżowe z dodatkiem majonezu - pluszki , a tym razem są to bułeczki do hamburgerów,na kanapkę z wędliną, serkiem lub dżemem...kto z czym lubi..Polecam..ja swoje bułeczki posypałam złotym lnem..pycha ,, polecam.. 3 szkl. mąki pszennej [ u mnie ciut więcej] 2 pełne łyżki majonezu Kieleckiego 1 łyżka

Moje domowe kucharzenie
Bułki do hamburgerów z sezamem 109

Dziś polecam bardzo proste do zrobienia bułeczki do hamburgerów, choć w zupełności do zwykłych kanapek mogą być.  Przepis bardzo prosty, wystarczy wszystko wyrobić i odstawić. Przepis znalazłam na blogu  Szefowa w swojej kuchni . Składniki: 680 g mąki pszennej 200 ml wody 200 ml mleka łyżeczka cukru 7 g suchych drożdży 2 łyżki masła szczypta soli 1 jajko sezam

Ewusiowe Smaki
Pszenica - wady i zalety. 219

poziomu glukozy we krwi, napędzając jeszcze bardziej apetyt . Nic dziwnego, że po odstawieniu pszenicy chudniemy, skoro odcinamy się od gęstych energetycznie ciastek, wafelków, pączków, babeczek, białego chleba, bagietek, pizzy, hamburgerów. AMYLOPEKTYNA Amylopektyna to jedna z frakcji skrobi. W przeciwieństwie do amylozy (drugiej frakcji skrobi) jest ona łatwo trawiona i podnosi poziom cukru we krwi . Amylopektyna w dużych ilościach jest zawarta

Powiedz dietom nie
Maślane Bułki z kminkiem i siemieniem lnianym 176

Pyszne maślane bułeczki pachnące kminkiem i czarnuszką ,z podanej porcji wychodzi aż 13 sztuk średniej wielkości. Bułki mają miękką skórkę dlatego też idealnie nadają się do np. hamburgerów czy faszerowanych dużą ilością składników kanapek :) Składniki na 13 sztuk :  - 430 g mąki pszennej ( u mnie typ 750 ) - 26 g świeżych drożdży - 2 duże łyżki masła - 10 g soli

Wypieki Rene
Bułki ze śrutą i nasionami 178

pszenną śrutą i trzema rodzajami nasion. Używacie śruty czyli łamanej pszenicy lub żyta do wypieków ? Ja, często.Bułki ze śrutą zawierają dużo białka i błonnika. Idealne na kanapki, do hamburgerów… Pyszne domowe bułki zawsze mile widziane. Puszyste i dobrze wypieczone z chrupiącą skórką. Bułki ze śrutą Składniki: na 14 bułek 200 g mąki żytniej chlebowej

codojedzenia
Kotlety do hamburgerów z pietruszką 142

kotlety nadają się do hamburgerów i do obiadu Składniki - 0,5 kg zmielonego mięsa z łopatki - 1 jajko - sól morska - pieprz - pieprz ziołowy - kolendra - 1 łyżeczka musztardy - 1 ząbek czosnku - 1 cebula - tymianek szczypta - 2 łyżki sosu sojowego - natka pietruszki kilka gałązek - olej  Sposób przygotowania 1. - Do mięsa dodać przyprawy natkę pietruszki musztardę,sos sojowy  cebulę pokrojoną

W królestwie smaków Beaty
Kotlety mielone – najlepsze, najprostsze 236

zasmażanymi buraczkami to klasyk. Nie znam chyba dziecka, które nie lubi ‘mielonków’. Kanapka z mielonym to sztandarowe danie zabieganych. My jako dorośli mielone mięso najczęściej spożywamy dzisiaj w formie hamburgerów. A nasze polskie mielone, naprawdę dobrze zrobione, podbiją nie tylko serca ale i podniebienia. Przy kupowaniu paczkowanego mielonego mięsa nigdy nie bierzcie żadnego, które ma na etykiecie napis ‘garmażeryjne

Karo in the Kitchen
Skandynawska surówka z ogórka 233

lodówki na minimum godzinę. Ta surówka najczęściej podawana jest do ryb – to idealna para dla smażonego, gotowanego i pieczonego łososia, pstrąga. W krajach skandynawskich używana jest jako dodatek do hamburgerów i hot-dogów. Świetnie komponuje się z klasycznymi mięsnymi klopsikami w jasnym i ciemnym sosie, pieczenią wieprzową. SKŁADNIKI 1 długi wężowy ogórek, 400-500g 1 cebula czerwona, średniej wielkości

Karo in the Kitchen