też marynowaną cebulę . Jest to prosty sposób na wykorzystanie czerwonej cebuli. Wystarczy pokroić cebulę w krążki i zalać zaprawą octową. Marynowana czerwona cebula to świetny dodatek do kanapek i hamburgerów. Jest bardzo delikatna w smaku. My podjadamy ją codziennie dosłownie do wszystkiego! Świeżo zerwana cebula związana w pokaźne pęczki to również piękna dekoracja w spiżarni, przynajmniej do czasu dopóki
codojedzeniaPyszne domowe burgery to idealna propozycja na obiad dla całej rodziny. Dziś polecam HAMBURGERY ze schabowym przygotowanym w kefirze. Przepis znajdziecie TU--- Schabowe w kefirze. SKŁADNIKI: 6 bułek na burgery 6 kotletów schabowych marynowanych w kefirze 1 pomidor 1 ogórek 2 ogórki konserwowe 1 /2 cebuli Sałata 6 plastrów sera żółtego Sos bbq Sól i pieprz do smaku
Gotowanie PatkiZamawianie jedzenia przez internet staje się coraz powszechniejsze, zwłaszcza wśród osób, które pracują i nie mają czasu na samodzielne przygotowywanie dań. Poza pizzą najczęściej zamawiamy online sałatki, sushi czy hamburgery, ale i popularne w ostatnim czasie dietetyczne potrawy na cały tydzień czy nawet miesiąc, które dopasowane do naszych potrzeb. Bez wątpienia zamawianie posiłków drogę internetową to doskonała propozycja
Moja smaczna kuchniacebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do nich majonez, ketchup, cukier oraz ocet. Wszystko miksujemy blenderem na gładką konsystencję. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy do np. kanapek, hot dogów, hamburgerów, warzyw, dań z grilla… *proporcje składników możemy dowolnie zmieniać wg własnego podniebienia
Domowy Smak Jedzeniaczyli czosnek i liść laurowy. Już myślę o kolejnych kiszonkach, bo są bardzo zdrowe i dziecinnie proste w wykonaniu. Ich zastosowanie jest wszechstronne, od dodatku do kanapek, sałatek, po hamburgery i wszystko co tylko przychodzi nam do głowy. Kiszona cukinia 1 cukinia, wybrałam żółtą 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy zimna woda sól Przygotowanie: Z cukinii odcinamy końcówki. Przy
Moja smaczna kuchniaDomowe kompozycje fast foodów - zapiekanek czy hamburgerów smakują najlepiej gdy przygotowujemy je sami, ze sprawdzonych i dobrych składników. Możemy włączyć innych domowników i tworzyć razem domowe kanapki do zapiekania. Tak tworzą się przyjemności w kuchni, a każdy może wyczarować swoją ulubioną wersję kanapki. Zapiekanki przygotowuję na kilka sposobów: z serami pleśniowymi, pomidorkami koktajlowymi, papryką, cukinią, salami, oliwkami
Zasmakuj KuchniOstatnio mam niesamowite parcie na różnego rodzaju burgery. Gdy tylko mam możliwość staram się w domu przygotować ciekawe połączenia składników, dzięki czemu burgery wcale się nie
Programista w kuchniZwykłych mięsnych burgerów nigdy nie lubiłam. Prawdę mówiąc nawet nie jestem pewna, czy kiedykolwiek zjadłam całego hamburgera…. Chyba nie. Ale za to te wegańskie, w dodatku bezglutenowe, burgery z cieciorki z suszonymi pomidorami uwielbiam! Zresztą cała moja rodzina, wliczając naszego niemowlaka Świetnie sprawdzają się “w trasie” wpakowane w bułkę czy między kromki chleba. Krótko mówiąc, polecam! Składniki
Lamarida.plczosnku oraz kilka gałązek koperku. Układamy kolejne warstwy. Całość zalewamy wodą z solą i czarnuszką. Zakręcamy. Na następny dzień ogórki są już gotowe. Można wykorzystać je do sałatek, kanapek, hamburgerów, są przepyszne
Moja smaczna kuchniapracy nie było zbyt wiele. Oprócz tego wiecie co jecie. Polecam. Składniki: ( na 4 cheeseburgery ) 2 opakowania mielonej wołowiny na tatar ( razem około 500 g ) 4 bułki do hamburgerów z sezamem 4 plastry sporego pomidora 4 plasterki pomidora gouda 1 ogórek kiszony Sałata Cebula sałatkowa pokrojona w krążki 2 + 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 2 łyżki musztardy rosyjskiej olej
Smaki EwyJeśli klopsy kojarzą Wam się tylko z buraczkami i ziemniaczanym puree albo z makaronem czy zupą – zmieńcie tok myślenia. Klopsy to mielone, a mielone to burger. Od hamburgera tą drogą blisko do hot-doga, prawda? Miękkie, pysznie soczyste klopsy z mieszanego mięsa, skąpane w gęstym, piwno-jarzynowym sosie. I to wszystko w bułce do hot-dogów. Żyć nie umierać! KLOPSY
Karo in the Kitchenzajmuje marynowanie mięsa, co należy mieć to na uwadze. Warto jednak poczekać, ponieważ moczenie w winie z dodatkiem przypraw nadaje mu bardzo charakterystycznego smaku. Jeżeli znudziły Wam się zwykłe hamburgery to koniecznie sięgnijcie po portugalską odmianę fast food'a. Składniki: 5 bułek 5 plastrów schabu (im cieńsze tym lepsze) 150 ml białego wytrawnego wina + dodatkowo
zadanie-gotowanietemu, wolę przygotować go sama w domu, dodać swoje ulubione składniki, przynajmniej wiem co ląduje na moim talerzu. Będę szczera w tym wydaniu jest pyszny! Składniki: 4 bułki do hamburgerów ½ kg mięsa z uda kurczaka(bez skóry) ½ pęczka natki pietruszki 2-3 ząbki czosnku 4 łyżki kukurydzy z puszki Bonduelle 1 łyżka sosu piri piri 50 g zimnego masła
Wanilia i KardamonProste do zrobienia bułki pszenne do hamburgerów i nie tylko. Bez polepszaczy i konserwantów. Przygotowanie, łącznie z upieczeniem zajmie nam ok. 3 godziny. Ilość składników na 6 bułek: 420 g mąki pszennej typ 550 do 650 ok. 190 g letniej wody 28 g masła ogrzanego do temp. pokojowej 1 duże jajko 50 g cukru 8 g soli 3 g drożdży
Przepisy na domowy ser i chlebPrażona cebulka to pyszny dodatek do wielu dań. Jest idealna do sałatek, sosów, zup, czy też hot dogów i hamburgerów. Właściwie ogranicza nas tylko nasza fantazja. W sklepach można kupić gotową, ale przecież to pójście na łatwiznę, nie uważacie? Zrobić ją samodzielnie w domu to nie jest wyczyn na miarę nagrody Nobla, a zawsze wiadomo, że nie jest konserwowana
Codzienna kuchnia niecodzienna