hamburger - 1154 przepisów (strona:43/77)

Burgery z ciecierzycy z suszonymi pomidorami 117

Zwykłych mięsnych burgerów nigdy nie lubiłam. Prawdę mówiąc nawet nie jestem pewna, czy kiedykolwiek zjadłam całego hamburgera…. Chyba nie. Ale za to te wegańskie, w dodatku bezglutenowe, burgery z cieciorki z suszonymi pomidorami uwielbiam! Zresztą cała moja rodzina, wliczając naszego niemowlaka Świetnie sprawdzają się “w trasie” wpakowane w bułkę czy między kromki chleba. Krótko mówiąc, polecam! Składniki

Lamarida.pl
Ogórki małosolne z czarnuszką 102

czosnku oraz kilka gałązek koperku. Układamy kolejne warstwy. Całość zalewamy wodą z solą i czarnuszką. Zakręcamy. Na następny dzień ogórki są już gotowe. Można wykorzystać je do sałatek, kanapek, hamburgerów, są przepyszne

Moja smaczna kuchnia
Cheeseburgery tatarskie 150

pracy nie było zbyt wiele. Oprócz tego wiecie co jecie. Polecam. Składniki: ( na 4 cheeseburgery ) 2 opakowania mielonej wołowiny na tatar ( razem około 500 g ) 4 bułki do hamburgerów z sezamem 4 plastry sporego pomidora 4 plasterki pomidora gouda 1 ogórek kiszony Sałata Cebula sałatkowa pokrojona w krążki 2 + 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 2 łyżki musztardy rosyjskiej olej

Smaki Ewy
Klopsy w bułce – z piwem Guinness i warzywami 134

Jeśli klopsy kojarzą Wam się tylko z buraczkami i ziemniaczanym puree albo z makaronem czy zupą – zmieńcie tok myślenia. Klopsy to mielone, a mielone to burger. Od hamburgera tą drogą blisko do hot-doga, prawda? Miękkie, pysznie soczyste klopsy z mieszanego mięsa, skąpane w gęstym, piwno-jarzynowym sosie. I to wszystko w bułce do hot-dogów. Żyć nie umierać! KLOPSY

Karo in the Kitchen
Bifana. Portugalski street food. 201

zajmuje marynowanie mięsa, co należy mieć to na uwadze. Warto jednak poczekać, ponieważ moczenie w winie z dodatkiem przypraw nadaje mu bardzo charakterystycznego smaku. Jeżeli znudziły Wam się zwykłe hamburgery to koniecznie sięgnijcie po portugalską odmianę fast food'a. Składniki: 5 bułek 5 plastrów schabu (im cieńsze tym lepsze) 150 ml białego wytrawnego wina + dodatkowo

zadanie-gotowanie
Hamburger z kurczaka z kukurydzą i salsą pomidorową z awokado 209

temu, wolę przygotować go sama w domu, dodać swoje ulubione składniki, przynajmniej wiem co ląduje na moim talerzu. Będę szczera w tym wydaniu jest pyszny! Składniki: 4 bułki do hamburgerów ½ kg mięsa z uda kurczaka(bez skóry) ½ pęczka natki pietruszki 2-3 ząbki czosnku 4 łyżki  kukurydzy z puszki Bonduelle 1 łyżka sosu piri piri 50 g zimnego masła

Wanilia i Kardamon
Bułki do hamburgerów 168

Proste do zrobienia bułki pszenne do hamburgerów i nie tylko. Bez polepszaczy i konserwantów. Przygotowanie, łącznie z upieczeniem zajmie nam ok. 3 godziny. Ilość składników na 6 bułek: 420 g mąki pszennej typ 550 do 650 ok. 190 g letniej wody 28 g masła ogrzanego do temp. pokojowej 1 duże jajko 50 g cukru 8 g soli 3 g drożdży

Przepisy na domowy ser i chleb
Jak zrobić w domu prażoną cebulkę? 143

Prażona cebulka to pyszny dodatek do wielu dań. Jest idealna do sałatek, sosów, zup, czy też hot dogów i hamburgerów. Właściwie ogranicza nas tylko nasza fantazja. W sklepach można kupić gotową, ale przecież to pójście na łatwiznę, nie uważacie? Zrobić ją samodzielnie w domu to nie jest wyczyn na miarę nagrody Nobla, a zawsze wiadomo, że nie jest konserwowana

Codzienna kuchnia niecodzienna
Przepis na burgera wegetariańskiego 140

Obecnie bardzo dużo osób decyduje się na jedzenie fast foodów, w szczególności hamburgerów. Jednak często zdarza się, iż choć mamy dużą ochotę na tego typu jedzenie, niekoniecznie możemy je jeść. Wówczas doskonałym wyborem jest

Dietologia.com.pl - ciekawe przepisy i diety
Dip czosnkowy 128

przez praskę. Dodajemy resztę składników i wszystko razem mieszamy. Ilość czosnku zależy od naszych upodobań, ja osobiście go uwielbiam i zawsze dodaje go więcej. Jest idealnym dodatkiem do pizzy, hamburgerów, frytek, czy potraw z grilla. Smacznego:) Artykuł Dip czosnkowy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Fast food z patelni 166

nawet wrażenie, a nawet jestem przekonana o tym, że on lubi je zdecydowanie bardziej. Zresztą nawet dziś, na specjalne jego życzenie będę piec bułeczki i robić (pyszne!) domowe hamburgery. Tylko żebyście się wszyscy nie zlecieli, bo mi braknie 😋 Wracając do tego, co tam na tej patelni u mnie się działo, to w zasadzie nic trudnego. No bo wiecie, to zwyczajne

Kuchnia w czekoladzie
Fish burger - Burger z chrupiącą rybą i sosem Remoulade 135

kilku garnkowe obiady. Wtedy nie ma to jak coś szybkiego a i tak pysznego na co skusi się każdy, w każdym wieku. I wtedy na myśli przychodzi mi pyszny hamburger. Może być soczysty z pysznym mielonym, ale mi ślinka dziś leciała na chrupiące. Pomyślałam pyszna chrupiąca rybka, taaaak, fish burger to jest to na co mam dziś największą ochotę

Sztuka gotowania w/g Samiry
Burgery z serem halloumi i pieczarkami 179

Składniki: 4 bułki do hamburgerów 280 g sera halloumi; 10 średnich pieczarek; 1 duża, czerwona cebula; Małe opakowanie mieszanki sałat (50 g, u mnie Fit & Easy ) 6 łyżek kaszy manny; 1 jajo; 6 łyżek oleju; Sól; Pieprz. Sos do burgerów:  1/2 łyżeczki mielonego imbiru; 4 łyżki miodu (u mnie lipowy); 3 łyżki cukru trzcinowego; 4 łyżki jasnego sosu

Gospodyni Miejska
Szarpana wołowina do tortilli, hamburgerów i na kanapki 284

sosu, i najlepiej z przykryciem. Piecz  około 5 godzin, nie krócej.  Można mięso w między czasie odwracać. Zostaw w piekarniku do ostygnięcia. I to tyle. Podawaj w hamburgerze, albo na tortilli , z warzywami , na kanapce lub z ryżem. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki