Sprawdzony i przepyszny przepis na klasyczny sos czosnkowy. Nadaje się do hamburgerów, kebabów, sałatek, czego tylko chcecie. Szykuje się w 3 minuty, a znika jeszcze szybciej :) Składniki: * 5 łyżek gęstej śmietany (kwaśnej) * łyżeczka ziół prowansalskich * 1 duży ząbek czosnku * pół łyżeczki soli * łyżeczka pieprzu ziołowego. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z resztą składników. To wszystko :) Sos jest super
Klasyka Gotowaniaserii party time od marki Ariete. Party time to cała seria produktów o unikalnym, nowoczesnym, wzornictwie w skład, której wchodzi m.in. urządzenie do naleśników, hod dogów, hamburgerów, popcornu czy lodów, wszystkie urządzenia możecie zobaczyć w sklepie internetowym lub na funpage marki. Te przydatne urządzenia oprócz funkcjonalności będą się świetnie prezentować w każdej kuchni. Wracając do gofrownicy nie było
Cynamonowe szczęściePróbowaliście kiedyś grillować awokado? Ja Tak! Hamburgery z grillowanym łososiem i awokado okazały się pysznym daniem. Postanowiłam więc wybróbować grillowane awokado z halloumi. Halloumi to mój ulubiony ser solankowy , który również świetnie nadaje się do grillowania. Faktem jest, że ten ser dopiero po termicznej obróbce nabiera smaku. Razem z awokado tworzą niezłe duo. Przysłowiową kropką nad i w tym daniu
codojedzeniabyły wciąż widoczne kawałeczki poszczególnych warzyw. Gdyby masa była wciąż zbyt rzadka, dodać nieco płatków owsianych, kaszy lub trochę mąki. Masę podzielić na 4 części i uformować z nich hamburgery Przykryć folią i odstawić na jakiś czas do lodówki aby zespoiły się. Burgerów nie trzeba smażyć. Podać z sosem jogurtowym, który powstanie po wymieszaniu składników
Sztuka gotowania w/g Samirybyły wciąż widoczne kawałeczki poszczególnych warzyw. Gdyby masa była wciąż zbyt rzadka, dodać nieco płatków owsianych, kaszy lub trochę mąki. Masę podzielić na 4 części i uformować z nich hamburgery Przykryć folią i odstawić na jakiś czas do lodówki aby zespoiły się. Burgerów nie trzeba smażyć. Podać z sosem jogurtowym, który powstanie po wymieszaniu składników
Sztuka gotowania w/g SamiryLubię domowe fast foody, a hamburgerów nie robiłam chyba całe wieki. Zabrałam się więc tydzień temu, wyrobiłam ciasto, do którego szło roztopione masło, zostawiłam przy piecu i poszłam z dziećmi na spacer. Nie uwierzycie jak się zdziwiłam, jak wróciłam do domu, a tu ciasto nawet drgnęło... Myślę, co jest grane? Drożdże przecież dałam 😀Spróbowałam upiec, że w trakcie pieczenia choć
Kuchnia w czekoladzieKotlet mielony. Bułka do hamburgerów. Podsmażona cukinia z czosnkiem niedźwiedzim, papryką słodką, cayenne i solą. Pomidor, papryka, ogórek, cebula. Kapusta czerwona. Sos z ketchupu i majonezu
JejKuchniaktóry świetnie się roztopił i nadał całemu kształtu świetny wyraz. Kanapkę podałam z klasyczną sałatką, które polecam niekoniecznie zawsze w takim zestawieniu ;) Domowy cheeseburger Składniki : 3 bułki słodki do hamburgerów 500 g mięsa mielonego wieprzowo wołowego 3 plastry ulubionego żółtego sera ogórki konserwowe sałata lodowa pomidorki koktajlowe, kąski papryki czerwonej masło ketchup sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Przygotowanie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprzez nas samych jest naprawdę czasochłonne..bułki, mięso sosy..ale efekt wart jest każdej minuty przygotowań. Dzisiaj chciałam Wam przedstawić przepis na genialne Buły do hamburgerów, które są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Przepis pochodzi z genialnej książki Veronique Cauvin pt. Burgery wszystkie smaki. Bułki z tego przepisu są dość czasochłonne gdyż potrzebują ok 1,5h na wyrośnięcie
Wylizany Rondelsię w tym terenie. Nie wiadomo czy to inwazyjna natura Amerykanów czy może fakt, że stacjonujące w Tajlandii wojska nie mogły znieść lokalnego jedzenia, które w niczym nie przypominało hamburgerów oraz hot dogów i bardzo bolały ich od tego brzuchy, ale lokalni kucharze, aby ich zadowolić, wymyślili specjalną wersję smażonego ryżu pod amerykańskie żołądki. Z parówką i ketchupem. Składniki: - jakieś
Kryzysowa Książka Kucharskakliknij tortilla z dodatkami kliknij chlebki z farszem kliknij pieczone pierożki z mięsem i pieczarkami kliknij pizza na cienkim cieście kliknij krążki cebulowe kliknij hamburgery kliknij kebab w domowej picie kliknij
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuZaczyna się od kulebiaka i kaszy gurjewskiej. To niezwykle pracochłonne dania, których przygotowanie wymaga posiadania kucharki. Są kotlety – w latach ‘30 absolutna nowość, chociaż były wzorowane na amerykańskich hamburgerach, tylko zgubiły gdzieś bułkę. Lata ‘40 to wojna i kartki na chleb. Gdzieś w połowie mamy pompatyczne lata ‘50 z ich rytuałami alkoholowymi i toastami. Jest też kuchnia narodów
Ugotowane pozamiatanePaprykowy hummus to kolejna propozycja kanapkowej pasty, lecz przygotowałam je na przyjęcie urodzinowe mojego najstarszego mężczyzny. Przyjęcie na dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane piersi kurczaka, mnóstwo zieleniny i dwie pasty: paprykowy hummus i mocno czosnkowa pasta. Paprykowy hummus można wykorzystać, jako dodatek do kanapek, lecz także, jako dodatek typu przystawka. Wystarczy zapewnić... Read More The post Paprykowy
Magiczny GarnekPaprykowy hummus to kolejna propozycja kanapkowej pasty, lecz przygotowałam je na przyjęcie urodzinowe mojego najstarszego mężczyzny. Przyjęcie na dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane piersi kurczaka, mnóstwo zieleniny i dwie pasty: paprykowy hummus i mocno czosnkowa pasta. Paprykowy hummus można wykorzystać, jako dodatek do kanapek, lecz także, jako dodatek typu przystawka. Wystarczy zapewnić... Read More The post Paprykowy
Magiczny GarnekHamburger zrobiony od podstaw. Rodzina orzekła że jest lepszy od kupnego. Polecam zrobić bułki samemu, można je przechowywać do trzech dni. Jeżeli chodzi o dodatki można wykorzystać to co lubimy i mamy w lodówce. przepis na 8 sztuk 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 dkg drożdży 3/4 szklanki letniego mleka 2 łyżki masła 1 łyżka cukru 3/4 łyżeczki soli
wesoła kuchnia