gulasz - 5976 przepisów (strona:165/399)

Pączki ziemniaczane 35

razy i podawałam je zarówno jako dodatek do mięs jak i dodatek do past, gdyż okazało się, iż świetnie jako takowy dodatek się sprawdzają. Ja pączki ziemniaczane serwuję do gulaszu, łopatki w sosie, z pastą z łososia a także z pastami warzywnymi. Te pączki ziemniaczane to swoistego rodzaju mini pączki albo pączki średniego rozmiaru. Ich przygotowanie rozpoczynam od ugotowania ziemniaków

MeCooks
ŻOŁĄDKI DROBIOWE W SOSIE WARZYWNO-PIECZARKOWYM 34

miękkości żołądków. Jednocześnie na łyżce klarowanego masła podsmażamy chwilę pokrojone cebule, czosnek oraz pieczarki. Na koniec dodajemy łyżeczkę mąki i całą zawartość patelni przekładamy do garnka z podrobami. Gulasz zagotowujemy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę 18% (lub jeśli lubimy 30%). Posypujemy koperkiem lub posiekaną natką

Walijskie Pichcenie
Fasola czarne oczko 45

się sposób kiedy gotuję jakąś ilość fasoli a potem mrożę w malutkich porcjach (np w silikonowych foremkach do muffinek) – potem takie male porcje dodaję do gotowanych zup, gulaszy, potrawek, sosów. Staram się kupować bardzo różnorodne strączki i mam ich małą kolekcję w swojej spiżarni. Ze względu na walory estetyczno bardzo cenię sobie właśnie tą fasolę. FASOLA CZARNE OCZKO Czyż

Dorota Smakuje
Przysmaki z dzieciństwa – najdziwniejsze potrawy, którymi się zajadaliśmy. Pamiętasz swoje ulubione? 27

wiele lepiej. Frytki z mlekiem – chrupiące, rumiane frytki popijane kubkiem zimnego mleka i nic innego na obiad nie było potrzeba. Niech dorośli jedzą sobie jakieś kotlety czy inne gulasze. Chleb ze smalcem i… cukrem – tak, takie zestawienie pojawiło się kilka razy w waszych wspomnieniach. Dzisiaj chyba nikt by się nie skusił? Jak zrobić smalec zobacz tutaj . A jakie były

e-PrzepisyKulinarne
Pomidory pieczone w air fryer – post warzywno owocowy 35

pomijacie oliwę (której nie można tu używać), ale zioła czy przyprawy zostawiacie. Takie pomidory pysznie smakują jako dodatek do wielu dań: do sałatek, do zup (na pomidorową mega!), do gulaszy warzywnych, do makaronów (również tego cukiniowego). Ja dodałam je do kapusty, którą gotowałam. Robiłam też z takimi pomidorami surówkę z kapusty pekińskie i ogórka kiszonego i też było pysznie! PRZEPIS

Dorota Smakuje
Makaron świderki – wszechstronny składnik w kuchni 34

smaku. Makaron świderki można podawać z różnorodnymi sosami – od klasycznych, na bazie pomidorów, po bardziej wykwintne, np. z dodatkiem serów pleśniowych. Świderki świetnie sprawdzają się również jako dodatek do gulaszu lub innych gęstych, mięsnych potraw, w których mogą z powodzeniem zastąpić ziemniaki czy ryż. Zupy z makaronem świderki W kuchni polskiej makaron świderki często pojawia się w zupach, takich

Via Gusto
Gulasz z ryżem i warzywami 35

Świąteczny gulasz podany z ryżem, może również gościć na naszym stole. Tym razem będzie orientalnie, pikantnie i troszkę słodko to smaki, które świetnie łączą się z wieprzowiną. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Jak jeść kiełki brokuła? 29

smoothie o błonnik, witaminy i minerały. 3. Gotuj kiełki brokuła jako dodatek do dań Kiełki brokuła można również gotować jako dodatek do różnych dań. Możesz je dodać do zupy, gulaszu lub stir-fry. Gotowane kiełki brokuła są delikatne i mają delikatny smak, który doskonale komponuje się z innymi składnikami. Pamiętaj, aby nie gotować ich zbyt długo, aby zachować ich chrupkość

Żyję by jeść

Proponowane wyszukiwania