gulasz - 5976 przepisów (strona:165/399)

Przysmaki z dzieciństwa – najdziwniejsze potrawy, którymi się zajadaliśmy. Pamiętasz swoje ulubione? 30

wiele lepiej. Frytki z mlekiem – chrupiące, rumiane frytki popijane kubkiem zimnego mleka i nic innego na obiad nie było potrzeba. Niech dorośli jedzą sobie jakieś kotlety czy inne gulasze. Chleb ze smalcem i… cukrem – tak, takie zestawienie pojawiło się kilka razy w waszych wspomnieniach. Dzisiaj chyba nikt by się nie skusił? Jak zrobić smalec zobacz tutaj . A jakie były

e-PrzepisyKulinarne
Pomidory pieczone w air fryer – post warzywno owocowy 40

pomijacie oliwę (której nie można tu używać), ale zioła czy przyprawy zostawiacie. Takie pomidory pysznie smakują jako dodatek do wielu dań: do sałatek, do zup (na pomidorową mega!), do gulaszy warzywnych, do makaronów (również tego cukiniowego). Ja dodałam je do kapusty, którą gotowałam. Robiłam też z takimi pomidorami surówkę z kapusty pekińskie i ogórka kiszonego i też było pysznie! PRZEPIS

Dorota Smakuje
Makaron świderki – wszechstronny składnik w kuchni 41

smaku. Makaron świderki można podawać z różnorodnymi sosami – od klasycznych, na bazie pomidorów, po bardziej wykwintne, np. z dodatkiem serów pleśniowych. Świderki świetnie sprawdzają się również jako dodatek do gulaszu lub innych gęstych, mięsnych potraw, w których mogą z powodzeniem zastąpić ziemniaki czy ryż. Zupy z makaronem świderki W kuchni polskiej makaron świderki często pojawia się w zupach, takich

Via Gusto
Gulasz z ryżem i warzywami 38

Świąteczny gulasz podany z ryżem, może również gościć na naszym stole. Tym razem będzie orientalnie, pikantnie i troszkę słodko to smaki, które świetnie łączą się z wieprzowiną. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Jak jeść kiełki brokuła? 31

smoothie o błonnik, witaminy i minerały. 3. Gotuj kiełki brokuła jako dodatek do dań Kiełki brokuła można również gotować jako dodatek do różnych dań. Możesz je dodać do zupy, gulaszu lub stir-fry. Gotowane kiełki brokuła są delikatne i mają delikatny smak, który doskonale komponuje się z innymi składnikami. Pamiętaj, aby nie gotować ich zbyt długo, aby zachować ich chrupkość

Żyję by jeść
Prezenty dla kucharza 45

zwykłych, tradycyjnych patelniach. Lekka, o dużej średnicy, z lekko podniesionym rantem – naprawdę wygoda i komfort smażenia. 4 Szklany garnek Żaroodporny Wspaniale prezentują się w nim zupy, gulasze, potrawki, sosy i dania warzywne. Rewelacyjny do serwowania, niezastąpiony jako rekwizyt do stylizacji zdjęć kulinarnych. 5 Urządzenie do popcornu To jest maszyna na miarę naszych czasów. Jest nieduża i niedroga, łatwa

Dorota Smakuje