warzyw z dressingiem jogurty z musli, orzechami i owocami Wege obiady w cateringu pudełkowym to na przykład: kotleciki warzywne z kaszotto lub risotto i świeżą sałatką potrawki warzywne lub gulasze z kaszą lub ryżem i surówką makarony z bezmięsnymi sosami dania z tofu – często sosy lub potrawki (np. curry) Przykłady podwieczorków w wegetariańskim cateringu: zapiekanki warzywne warzywne zupy owocowe
Via GustoZdecydowanie wolę leczo z dodatkiem kiełbasy. Zachęcam do skorzystania z innych przepisów z sezonowymi warzywami: 5 pomysłów na gulasz Ciecierzyca z chorizo w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Leczo z kiełbasą i cukinią / 2 porcje Składniki: 1 czerwona papryka 2 pomidory malinowe 1/3 średniej cukinii
Moja smaczna kuchniaŻywca. I to nie był najlepszy pomysł. Polecam więc użyć do bigosu Guinnessa, który jest delikatniejszy i jest przecież używany do wielu potraw. Parę lat temu zrobiłam z nim gulasz wołowy, goryczy ze-ro. Bigos już wylądował w zamrażalniku, łudzę się, że jednak gorycz zniknie. No nic, jak nie zniknie to i tak go wchłonę. Składniki: 1 kg kapusty
KardamonovySpodziewałam się trochę czegoś innego. Byłam przekonana, że z mojego pomysłu wyjdzie po prostu zwykły gulasz, tylko że z fasolą. Ostatecznie ugotowała się fasolka po bretońsku, ale z innym rodzajem mięsa niż ta klasyczna. Nie no, nie marudzę. Wiadomo kto był zadowolony… Składniki: 1,5 szklanki suchej fasoli Jaś 700 g wieprzowiny (ja użyłam szynki) 2 łyżki jasnego sosu
Kardamonovypokrojoną w większą kostkę paprykę, doprawiamy solą, mieszamy. W międzyczasie jeżeli jest potrzeba można mięso podlać dodatkową niewielką ilością wody. Ostatecznie mięso nie ma pływać w sosie jak w gulaszu, ma to wyglądać mniej więcej jak na zdjęciu. Artykuł Wieprzowina Vindaloo z papryką pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovySzaro dziś i buro. Idealny moment na wrzucenie Wam przepisu na tytułową fasolkę. Skoro do gulaszy i innych forszmaków pasuje ogórek kiszony, to czemu miałby nie pasować do fasolki po bretońsku? Moi drodzy, informuję – pasuje. Składniki: 500 g fasoli Jaś 2 długie ulubione kiełbasy 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 250 ml passaty pomidorowej 2-3 ogórki kiszone
Kardamonovywiększej ilości marchewki, może to zasługa oliwy, którą uwielbiam. Wszystko fajnie zagrało, zjedliśmy wszystko za jednym zamachem. Tego typu surówki pasują mi praktycznie do każdego wytrawnego obiadu. Ryba, wiadomo. Gulasze i inne pieczyste. Kotlety mięsne, bezmięsne. Z soczewicy i kaszy. Z tego co pamiętam jedliśmy ją z pasztetem z cukinii . Dla mnie – bomba. Surówka z kiszonej czerwonej kapusty
Kardamonovysię bać jak będą smakowały z naszymi sezonowymi owocami. Póki co próbowaliśmy tylko wersji na słodko, ale już myślę jak połączyć je z jakimś pieczonym mięsiwem. Albo z wegetariańskim gulaszem. Jak tylko My będzie mógł jeść w 100% normalnie, zacznę kombinować. Tolka jest nimi zachwycona. Pochłonęła je z dżemem i na sucho. Na zimno i na ciepło. Teraz już rozumiem
KardamonovyŻeby to wszystko miało ręce i nogi, trzeba to robić systematycznie. Witajcie więc. Na szczęście zapał do gotowania mi pozostał. Dziś zdążyłam do południa zrobić kluski śląskie z mięsem, gulasz wieprzowy i obiadową sałatkę dla My. Skąd w ogóle pomysł na taką ilość mięsa? Tola. Odkąd je stałe pokarmy staram się jednak nie przyzwyczajać jej do dużej ilości mięsa
Kardamonovybędę Wam mówić jak macie żyć. Zróbcie ją sobie kiedy chcecie. Po prostu zróbcie. Kończę na dziś. Muszę się ewakuować, zaraz zabieram się za szatkowanie, marynowanie, smażenie, gotowanie. Gulasz dla Toli i puttanesca dla mnie same się nie zrobią. Do następnego. Może w niedzielę się tutaj znowu pojawię. Ciao. Składniki: 100 g surowego cienkiego makaronu ryżowego (ja użyłam makaronu Vermicelli
Kardamonovyżeby zupełnie odejść od tradycyjnego przepisu. Surówka z pora, jabłka i orzechów włoskich będzie pasować właściwie do większości wytrawnych obiadów. Ja zjadłabym ją nawet z dzisiejszymi pierogami, bo o gulaszach i innych kluskach nawet nie wspomnę. Spokojnie sprawdzi się do kotletów, placków – tych mięsnych i wegetariańskich. Jak się uprzecie to i z karkówką czy camembertem z grilla będzie dobrze
Kardamonovywylądowała na talerzu w towarzystwie miodu i też była bardzo smaczna. To porcja córkowa, wiadomo. Myślę, że tego typu racuchy będą świetnie pasować także do różnego rodzaju sosów, do gulaszu, leczo, itp. Może kiedyś pokuszę się o takie połączenie. Póki co – tzatziki. Czy twaróg jest niezbędny w tym przepisie? Pewnie że nie, spokojnie możecie go pominąć. A ja dziś
Kardamonovysosie. Kiedy już więc gołąbki były w planie, od razu pomyślałam o sałacie i śmietanie. Teraz jak sobie przypomnę smak tej surówki, chodzi za mną kotlet schabowy. I gulasz. I znowu gołąbki, ale tym razem te klasyczne. Albo panierowana pierś z kurczaka, o taaak, to będzie też świetne połączenie (mimo braku sosu). Jeżeli chodzi o rodzaj sałaty jakiej użyjecie
Kardamonovycudownym, fioletowym warzywem? Może Cię zainteresować sałatka z bakłażanem lub pasta z bakłażana , czyli baba ghanoush. Wolisz coś na ciepło? Idealna będzie caponata podana z ryżem lub makaronem oraz gulasz warzywny ! Artykuł Kotlety z bakłażana pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendman