gulasz - 5976 przepisów (strona:169/399)

Kostka sojowa w sosie słodko-kwaśnym 52

czas na jej wykorzystanie. Czym w ogóle jest kostka sojowa? Jest to nic innego, jak sucha tekstura sojowa (tak jak popularne kotlety sojowe). Przypomina swoim wyglądem mięso pokrojone na gulasz. Jej przygotowanie jest banalnie proste… zalewamy gorącym bulionem, odstawiamy na około 20 minut, odcedzamy i można działać dalej… Gdzie można kupić kostkę sojową? W większości hipermarketów znajdziesz

Blendman
Co zrobić z ziemniaków? 15 pomysłów na ziemniaki 59

naszego zdrowia. Co można zrobić z ziemniaków? Ziemniaki można wykorzystać na wiele sposobów. Mogą one być gotowane, pieczone, smażone lub duszone. Mogą być używane jako składnik w sałatkach, zupach, gulaszach i wielu innych potrawach. W zależności od sposobu przygotowania, ziemniaki mogą mieć różne smaki i konsystencje. Co zrobić z ziemniaków? Poniżej znajdziesz kilka szybkich pomysłów. Proste pomysły na wykorzystanie ziemniaków

Via Gusto
Gruzińska potrawka z ziemniakami 41

Jakież pyszne gruzińskie danie dziś na talerzu. Kuchnia Gruzji to kuchnia bardziej mięsna niż warzywna ale jakże pyszna. Polecam ten gulasz bardzo gorąco, jest bardzo pożywny, rozgrzewający i przepyszny. Po zjedzeniu miseczki potrawki na pewno głodni nie będziemy. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. Potrawka z Gruzji. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Roladki z tortilli ze szpinakiem. 71

kwas foliowy. Składniki mineralne jakie znajdziemy w szpinaku to: potas, magnez, żelazo, wapń, fosfor, miedź, cynk, mangan. Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia się skóry. Witaminy jakie

Zdrowy Styl Joanny
Jak uniknąć strat po świętach 64

wędzone mięsa, wędliny, ryby pasztety mięsne i warzywne zupy np żurek, chrzanowa, barszcz – choć można też je zawekować by nie zajmowały miejsca w zamrażarce bigos, kapusta z grochem, gulasz pieczywo ciasta np babki, mazurki, serniki, makowce oprócz tych z galaretką czy z kremem czekoladę – jeśli dostaniecie nadmiar czekoladowych zajączków pierogi, uszka śledzie surowe, śledzie w oleju pascha

Dorota Smakuje
Biała kiełbasa z piekarnika – przepis na kiełbasę z pieczarkami i papryką 63

kiełbasę z pieczarkami i papryką Zobacz inne pomysły na białą kiełbasę: Biała kiełbasa w piwie i musztardzie Zapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą Biała kiełbasa pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Gulasz z białą kiełbasą i warzywami Biała kiełbasa zapiekana w piekarniku z boczkiem i cebulą Artykuł Biała kiełbasa z piekarnika – przepis na kiełbasę z pieczarkami i papryką pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Zwiędły szpinak – co z nim zrobić 63

Kiedy szpinak ostygnie nabieramy garstki szpinaku i wypełniamy nim pojemniki na kostki lodu. Szpinak mrozimy. Tak zabezpieczony szpinak świetnie potem sprawdza się do koktajli i smoothies, do zup, do gulaszy, sosów, dań warzywnych, również do farszów oraz do sałatek. Jakie są wasze sposoby na zwiędły szpinak? Artykuł Zwiędły szpinak – co z nim zrobić pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Jak sprawić, aby Twoje kulinarne hobby nie przeszkadzało innym domownikom? 53

miejscu, aby nie przeszkadzał innym domownikom. Warzywa i mięso, które wymagają długiego gotowania, możesz przygotować w szybkowarze. Dzięki temu znacznie szybciej uporasz się z przygotowaniem składników np. na gulasz. Koniecznym wyposażeniem są także okapy kuchenne . Dzięki nim zapachy zarówno z tych udanych, jak i nieudanych eksperymentów kulinarnych nie będą roznosić się po całym domu. W końcu niewiele osób lubi zapach

Słodkie okruszki
Kalops 50

Kalops to pyszny gulasz prosto ze szwedzkiej kuchni. Łatwy w przygotowaniu i idealny na różne uroczystości rodzinne. Artykuł Kalops pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pasta z ostrej papryczki 50

jednak odwagi próbować smaku czerwonej pasty. Po otwarciu przechowuję taki słoiczek w lodówce, a pastę dodaję w odpowiedniej ilości do dań i dopiero wtedy próbuję smak. Przydaje się do gulaszów, zup i dań orientalnych. Składniki: ? 2 garści ostrych papryczek ? 1/2 szklanki oleju ? 1 płaska łyżeczka soli ? 1 szklanka wody Wykonanie: ? Umyte papryczki pokroić na plastry. Użyć gumowych rękawiczek, bo ostrość

To co kocham
Pieczona cukinia z parmezanem 42

dietetycznie. Na ciepło i na zimno, jako samodzielny posiłek i jako dodatek do obiadu. Cukinia im młodsza, tym smaczniejsza. Można jeść ją na surowo, smażyć kwiaty cukinii, przyrządzać popularny gulasz – leczo, zapiekankę, placuszki, ratatouille i dodawać do wypieków. Jest uniwersalnym, łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem o wysokiej wartości dietetycznej. Zawiera potas, żelazo i magnez oraz witaminę

To co kocham
Ryż z buraczkiem 48

Moja propozycja podania ryżu do obiadu. Ryż z gotowanym buraczkiem i natką pietruszki ożywi każdy talerz obiadowy. Idealnie pasuje do gęstego gulaszu i wszelkich mięs w sosie. Taki czerwony ryż pięknie wygląda podany na osobnym półmisku w formie kopczyków nakładanych łyżką do lodów. Smakuje na ciepło, ale po przestudzeniu jest równie smaczny podany na lekki podwieczorek lub kolację. Składniki

To co kocham
Co jeść na diecie dr Dąbrowskiej? 50

ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, kminek, kumin rzymski Obróbka warzyw i owoców: – najlepiej surowe: surówka, sok, koktajl – gotowane: zupa, warzywa al dente, warzywa na parze – duszone: gulasz, leczo – pieczone: warzywa, jabłko, frytki z dyni, marchewki, pietruszki, selera – kiszone: ogórki, kapusta, buraki i odpowiednie soki NAPOJE: – woda niegazowana – woda z cytryną – woda

To co kocham
Gulasz warzywny z kiszonym ogórkiem – dieta dr Dąbrowskiej 51

gulasz warzywny świetnie rozgrzewa podczas tej wychładzającej diety. Mnie tak posmakował, że zagości w mojej kuchni na dłużej. Dodatek ogórka kiszonego nadaje potrawie wyrazistości i chrupkości. Składniki: – 2 cukinie – 2 papryki, czerwona i żółta – 1 bakłażan – 5 sztuk ogórków kiszonych – 2 cebule – 1 szklanka soku pomidorowego – natka pietruszki – sól, pieprz, papryka wędzona

To co kocham

Proponowane wyszukiwania