czasu. Można też tak przygotowany groch wykorzystać również w połączeniu wigilijnym z kapustą, ale akurat taka wersja jakoś nie należy do moich ulubionych… w przeciwieństwie do kapusty z grzybami, która też czeka w kolejce na bloga… Groch z cebulą – Składniki:500 g grochu (ja miałam tylko połówki ale można użyć całych ziaren)2-3 cebulesól, pieprzoliwa
UgotujmyTo.plŚwięta coraz bliżej i mam już nawet przygotowanych dla Was kilka ciekawych przepisów. Jednym z nich jest pyszny pasztet mięsny z grzybami suszonymi… Ale to nie dzisiaj… Zanim podzielę się z Wami tym przepisem mam jeszcze do zaoferowania inne pyszności… Jeśli lubicie pasztety bezmięsne, to mam nadzieję, że skusicie się na ten dzisiejszy pasztet z fasoli
UgotujmyTo.plZnowu przygotowałam policzki wołowe. Bardzo nam zasmakowało to mięso - po długim duszeniu rozpływa się w ustach i ta rewelacyjna kleistość... Szkoda, że tak trudno je dostać
Smaczna Pyzaspaghetti). Farsz umieszczamy na środku, na wierzch ścieramy np parmezan lub inny dowolny ser i zwijamy krokieta.jeśli mamy na przykład bigos czy kapustę z grzybami także możemy dodać do środka krokieta i mamy dodatek do wigilijnego barszczu
upichcicJak zapewne zauważyliście jestem wszystkożerna , ale zdecydowanie najwięcej w moim menu słodyczy.Każdego dnia staram się jednak urozmaicać swoje posiłki … wprowadzać nowe ( choć niestety nie
Ostra na SłodkoKeks ten chodził za mną już od kilku tygodni , ale ciągle nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wykorzystałam na to wolną sobotę i tak
Ostra na SłodkoPokazałam wczoraj i się spodobało – z czego oczywiście bardzo się cieszę! Nie tylko wygląda rewelacyjnie , ale i smakuje naprawdę wyśmienicie.Zrobiłam to mięso w czwartek
Ostra na SłodkoUwielbiam wszelkiego rodzaju naleśniki … krokiety … na słodko … na ostro … z mięsem … puste … z owocami itd … itd .( o czym mówiłam
Ostra na SłodkoJak już nieraz Wam mówiłam uwielbiam specjały z dodatkiem ciasta francuskiego( łosoś chodzi za mną już chyba od miesiąca! ). Dlatego też wykorzystuję je bardzo często w
Ostra na SłodkoMam nadzieję , że na Waszych Świątecznych stołach zagościło mnóstwo pyszności … ale od nowa chętnie będziecie do mnie zaglądać! Dziś mam dla Was kolejny przepis z
Ostra na SłodkoWpis zawiera lokowanie produktu.Przepis miał się nie pojawiać na blogu , ale dostałam od Was kilka wiadomości , że zdecydowaliście się zakupić Pesto di Cantarella – z kurkami
Ostra na SłodkoZapewne już większość z Was wie , że jestem wielką miłośniczką wszelkiego rodzaju kasz!Jaglanej , jęczmiennej , gryczanej , kukurydzianej itd.Na każdym kroku staram się wymyślać coraz to nowe
Ostra na SłodkoOstatnio coraz bardziej lubię się z ciastem drożdżowym.Tzn. może inaczej!Osobiście ciasto drożdżowe kocham najmocniej jak tylko się , ale ono zdecydowanie nie kochało mnie ;)Na
Ostra na SłodkoBył wczoraj rosół?Pewnie był!Jeśli zostało Wam mięso z rosołu , to śmiało możecie wykorzystać je do zrobienia tych fantastycznych pierogów.Delikatne szpinakowe ciasto wypełnione po
Ostra na SłodkoWitajcie :) nie ma chyba takiej osoby która nie lubiła by pierogów :) Zaletą tej potrawy jest to że możemy włożyć do nich prawie wszystko , owoce , szpinak kapustę z grzybami sery, ziemniaki z jajkiem , kaszę gryczaną Najbardziej znanymi i tradycyjnymi są pierogi ruskie które wszyscy uwielbiają :) ja dzisiaj właśnie zapraszam Was na to pyszne i proste danie
Sama słodycz i szczypta chili